Actual

Constanța. Regia de Drumuri ÎNCHIDE la noapte mai multe drumuri din județ

feb. 26, 2018 Mihaela Tîrpan

Ninge viscolit în tot județul Constanța. Sunt probleme serioase pe drumurile județene si naționale. Pentru câteva dintre acestea, autoritățile au luat decizia de a pune restricții de tonaj, iar altele au fost închise. Informați-vă despre starea drumurilor inainte de a pleca de acasă! Tocmai pentru a evita situații neplăcute și periculoase pentru conducătorii auto, dar și pentru pasageri, șeful Regiei Județeane de Drumuri Constanța, Lucian Lungoci, anunță că mai multe drumuri vor fi închise la noapte. Măsura este una preventivă, transmite Lungoci, pentru a fi evitate problemele de pe drumurile din județul Constanța.

„Pentru ora 18.00 – 19.00 se poate sa închidem preventiv câteva tronsoane de DJ pentru a opri traficul pe timpul nopții. Vom asigura pe aceste tronsoane eventuale intervenții medicale. Sunt drumuri cu o importanță scăzută din punct de vedere al traficului. Rutele importante (ex. Mangalia-Negru Vodă; Mihai Viteazu-Corbu; Ion Corvin -Cernavoda-Topalu) vor fi menținute deschise cu orice costuri atâta timp cât utilajele vor face față. Rog conducătorii auto să nu circule pe timp de noapte cand vizibilitatea este foarte redusă din cauza viscolului și intervențiile utilajelor de deszapezire se desfășoară cu dificultate”, a transmis Lucian Lungoci.

În perioada 26.02.2018, ora 12:00 – 26.02.2018, ora 17:00, drumarii de la DRDP Constanța au acționat cu 126 autoutilaje și s-au răspândit  82,4 tone material antiderapant, conform unei informări a CNAIR.

Totodată, Autostrada A 2 a fost închisă circulației pe tronsonul Cernavodă – Constanța, din cauza viscolului.

Sunt restricții și pe drumurile naționale

Pe DN 22A, km 239+000 – km 287+000, între Mihai Viteazu (CT) și Ovidiu (CT), pe DN2A, km 127+000-196+000, între Hârșova (CT) și Ovidiu (CT) și pe DN 3, km 224+000 – 129+000, între Cataniciu și Ostrov, a fost instituită restricția de tonaj pentru autovehiculele cu masă totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone.

Măsura a fost luată din cauza ninsorii și a viscolului puternic ce determină vizibilitate redusă, transmite prin intermediul unui comunicat și conducerea Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere.

Având în vedere că începând cu ora 07:00 a intrat în vigoare codul portocaliu de ninsori abundente, temporar viscolite și vizibilitate scăzută recomandăm conducătorilor auto să plece la drum doar în cazuri de strictă necesitate. Cele mai afectate județe de condițiile meteorologice extreme din această perioadă sunt Mehedinți, Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Ilfov, Călărași, Ialomița, Buzău, Brăila, Constanța, Tulcea și municipiul București.

Precizăm că reprezentanții CNAIR S.A. acționează în permanență în toate zonele afectate, pentru a asigura desfășurarea traficului rutier în condiții de siguranță.

Facem din nou apel la conducătorii auto să circule prudent, să adapteze viteza la condițiile din trafic, să plece la drum doar dacă au autovehiculele echipate corespunzător pentru condiții de iarnă și să se informeze în prealabil cu privire la condițiile de trafic din zonele tranzitate.

Informaţii suplimentare privind starea reţelei de drumuri naţionale pot fi obţinute de la Dispeceratul Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere S.A., la numerele de telefon 021/264.33.33; 021/9360, 0800.800.301 și pot accesa pe prima pagina în caseta din stânga: www.cnadnr.ro – DISPECERAT – Șituația Drumurilor Naţionale, dar și pagina de FB https://www.facebook.com/cnadnr/ și de TWITTER, @CNADNR.

Comments

comments

Mihaela Tîrpan

About The Author

Activitatea mea profesională nu este una complicată. Am descoperit frumusețea textului jurnalistic în 2002 în redacția cotidianului “Replica de Constanța”, unde am fost redactor timp de 5 ani și jumătate, după care am ales ca întrebările incomode pe departamentul Politică / Administrație să le adresez din redacția unui alt important cotidian constănțean. “Observator de Constanța” a fost pentru 8 ani locul unde m-am dezvoltat profesional, am cunoscut oameni din toate categoriile sociale și am primit aprecieri pentru fiecare efort depus. În 2015, am ales întreruperea activității pentru a mă alătura unei echipe de campanie electorală pentru alegerile locale din vara lui 2016. Experiența a fost interesantă, însă dorul de tastele laptopului unde-mi scriam materialele de presă nu m-au lăsat să-mi doresc o carieră în administrație. Așa am ales “Ordinea.ro”!