Actual

Constanţa: Restaurant amendat cu 10.000 de lei pentru că se fuma

feb. 24, 2018 Maria Ionescu

In data de 23/24.02.2018, in intervalul orar 23.00-03.00, politistii locali din cadrul Directiei Generale Politia Locala, in colaborare cu reprezentanti ai Directiei de Sanatate Publica si jandarmi de la Gruparea Mobila de Jandarmi Tomis Constanta, au actionat in sistem integrat pe raza municipiului Constanta in scopul verificarii , respectarii prevederilor legale referitoare la tulburarea ordinii si linistii publice, consumului produselor din tutun in spatiile publice inchise tip bar sau restaurant, precum si pentru verificarea documentelor  legale de functionare.

In urma verificarilor efectuate s-au constatat urmatoarele:  – a fost efectuata o verificare sonometrica in scopul stabilirii gradului de disconfort fonic al populatiei, generat de activitatea economica;  –  au fost aplicate 10 sanctiuni contraventionale in valoare totala de 11.190 de lei ,  – s-au încheiat  8 note de constatare in domeniul activitatii comerciale si protectiei mediului;  – au fost legitimate 14 persoane;  – o persoana juridica  a fost  invitata la sediul Directiei Generale Politia Locala la o data ulterioara pentru verificarea documentelor solicitate de organele de control, iar unei unitati de alimentatie publica tip bar/restaurant i s-a aplicat o sanctiune contraventionala in valoare de 10.000 de lei pentru nerespectarea Legii 349/2002 pentru prevenirea si combaterea efectelor consumului produselor din tutun, totodata dispunandu-se si  masura complementara de suspendare a activitatii pana la remedierea situatiei.

Poliția Locală transmite că astfel de actiuni se vor desfasura periodic , in scopul prevenirii si combaterii incalcarii normelor legale in vigoare, precum si pentru asigurarea unui climat de ordine si liniste publica . Ca și măsură preventivă,  recomandam  agentilor economici sa adopte măsurile necesare pentru respectarea prevederilor legale in vigoare cu privire la desfasurarea activitatilor comerciale.

Comments

comments

Maria Ionescu

About The Author

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!