Connect with us

Administratie

Constanța. Restricții de circulație în zona Sălii Sporturilor

Mihaela Tîrpan

Publicat

la

Măsuri de siguranță cu ocazia meciului dintre H.C. Dobrogea Sud Constanța și Liberbank Cuenca Spania

Luni, 25 februarie, de la ora 19:00, se va desfășura meciul internațional de handbal masculin dintre H.C. Dobrogea Sud Constanța și Liberbank Cuenca Spania din cadrul Cupei E.H.F, la Sala Sporturilor din Constanța.

Pentru ca evenimentul să se desfășoare în condiții optime, luni, 25 februarie, în intervalul orar 06:00 – 21:00, va fi restricționat accesul autovehiculelor în parcarea Sălii Sporturilor din Constanța, dinspre strada Mircea cel Bătrân și bulevardul Tomis, iar traficul auto va fi interzis pe strada Decebal la intersecțiile cu strada Mircea cel Bătrân, bulevardul Tomis și strada Ion Bănescu.

Rugăm conducătorii auto să manifeste atenție sporită, să respecte regulile de circulaţie şi semnificaţia mijloacelor de semnalizare rutieră, transmite Biroul de presă al Primăriei municipiului Constanța prin intermediul unui comunicat remis redacției.

Comments

comments

Administratie

Făgădău, milostiv cu cei care fentează plata parcării: “Poliția Locală nu va aplica nicio amendă, cel puțin până în 20 august”

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Subiectul plății parcărilor prin SMS a fost un subiect fierbinte în ultimii ani. După ce în urmă cu două săptămâni consilierii locali au aprobat un proiect de hotărâre privind reintroducerea amenzilor pentru cei care nu plătesc locurile de parcare, acum primarul Constanței Decebal Făgădău vine și spune că Poliția Locală nu va aplica nicio amendă, cel puțin până în 20 august.

„Astăzi, pe mine nu mă interesează să dăm amenzi. Avem două servicii pentru parcări: unul pentru cele de reședință și unul pentru parcările publice cu plată, inscripționate corespunzător. Pe mine mă interesează să facem campanii de conștientizare și, cel puțin până pe 20 august, să nu se aplice nicio sancțiune. Peste tot, Poliția Locală să pună înștiințări și notificări, însă fără amenzi. S-a propagat atât de mult această minciună că nu trebuie plătită parcarea la Constanța încât oamenii trebuie să fie informați în legătură cu aceste sancțiuni. Faptul că o mașină naște și obligații este un proces greoi de conștientizare.“, a spus Făgădău.

Comments

comments

Continuă să citești

Administratie

Se dă startul lucrărilor de restaurare a cetății Histria. Valoarea investiției se ridică la 10 milioane de euro

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Președintele Consiliului Județean Constanța, Horia Țuțuianu, a declarat că autoritatea județeană este cu un pas mai aproape de începerea proiectului de restaurare a sitului arheologic Cetatea Histria, pentru salvarea căruia CJC a obținut, în cadrul ITI (Investiții Teritoriale Integrate) Delta Dunării, alocarea a 10 milioane de euro (50.000.000 de lei).

„Astăzi, am avut o ședință tehnică în vederea stabilirii ultimelor detalii pentru elaborarea Studiului de Fezabilitate și a Documentației de Avizare a Lucrărilor de Intervenții (DALI) pentru proiectul „Restaurarea și Punerea în Valoare a Sitului Arheologic Cetatea Histria“, un proiect extrem de dificil, dar foarte important și frumos. Am mers la Cetatea Histria, unde m-am întâlnit cu proiectanții, responsabilul arheologic, reprezentanții Muzeului de Istorie Națională și Arheologie Constanța și cu reprezentanții Direcției Generale de Proiecte din cadrul Consiliului Județean Constanța. Toți factorii implicați în salvarea și conservarea patrimoniului național vor avea întotdeauna sprijin din partea mea și a echipei Consiliului Județean Constanța.“, a punctat Țuțuianu.

 

Comments

comments

Continuă să citești

Administratie

Constănțenii, invitați de Primărie să-și exprime părerea cu privire la problemele pe care le întâmpină pe bulevardul I.C. Brătianu

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Primăria Municipiului Constanța îi invită cetățenii orașului să-și exprime punctul de vedere cu privire la problemele pe care le întâmpină pe bulevardul I.C. Brătianu folosind următorul link:

https://www.moreconsultation.eu/constanta

„Municipiul Constanța alături de orașele Budapesta (Ungaria), Lisabona (Portugalia), Londra (Marea Britanie) și Malmo (Suedia) implementează proiectul „MORE – Optimizarea multi-modală a spațiului drumului în Europa“. MORE este un proiect finanțat prin programul Orizont 2020 care urmărește identificarea de noi concepte, instrumente și procese pentru planificarea, proiectarea și operarea spațiului drumului pe coridoarele care fac parte din rețeaua internațională de drumuri TEN-T. Bulevardul I.C. Brătianu reprezintă principala arteră de legătură a municipiului Constanța la rețeaua de drumuri TEN-T, fiind parte a coridorului Rin – Dunăre. Astfel, în contextul proiectului MORE, Primăria Municipiului Constanța a demarat această consultare cu scopul de a identifica principalele probleme întâmpinate de către utilizatorii drumului pe bulevardul I.C. Brătianu.“, se arată într-un comunicat al Primăriei.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: