Connect with us

Administratie

Constanța. Sancțiuni de aproape 100.000 de lei, aplicate pentru depozitarea deșeurilor la întâmplare

Publicat

la

Primăria Constanța spune că, pentru a putea trăi într-un oraș civilizat, curat și în siguranță, este nevoie de implicarea tuturor. De aceea, Primăria municipiului Constanța mulțumește, prin intermediul unei conferințe de presă, persoanelor fizice sau juridice care respectă regulile sociale privind curățenia și sprijină demersurile autorității publice locale pentru a gestiona activitatea de gospodărire a orașului.

„Există și cetățeni care încalcă în mod conștient normele legale privind protecția mediului prin scoaterea deșeurilor menajere în saci, bidoane ori cutii sau nu își îngrijesc proprietatea. Pe lângă disconfortul vizual și olfactiv creat trecătorilor, depozitele de deșeuri  reprezintă un adevărat pericol pentru sănătatea noastră. Fără intervenția polițiștilor locali se pot transforma în adevărate focare de infecție. De aceea, polițiștii locali din cadrul Direcției Generale Poliția Locală monitorizează permanent străzile și cartierele din municipiul Constanța.“, notează Primăria.

Autoritatea locală menționează că, săptămâna trecută, s-au aplicat 164 de sancțiuni contravenționale în valoare de 94.000 lei. Este vorba, în principal, de sancțiuni pentru murdărirea drumului public cu diverse materiale/substanțe în zona șantierelor, pentru depozitarea ori scoaterea de deșeuri necolectate selectiv în alte tipuri de recipiente decât europubele în fața imobilelor de locuit, neigienizarea terenurilor afectate de vegetație crescută în exces ori depozitări de deșeuri de orice fel.

Sursa foto: Primăria Constanța

Comments

comments

Administratie

Constanța. Încep lucrările de reamenajare a spațiilor exterioare la două școli

Publicat

la data de

Scris de

Primăria Constanța anunță că încep lucrările de reamenajare a spațiilor exterioare la Școala Gimnazială Nr.17 „Ion Minulescu” și la Școala Gimnazială Nr. 18 „Jean Bart”.

Primăria Constanța, prin SC Confort Urban SRL, demarează astăzi lucrările de reabilitare a suprafețelor exterioare ce aparțin Școlii Gimnaziale Nr.17 „Ion Minulescu” din cartierul Km 5 și Școlii Gimnaziale Nr. 18 „Jean Bart” din cartierul Viile Noi.

„Investițiile în infrastructura rețelei de unități școlare sunt extrem de importante pentru dezvoltarea comunității locale. Era absolut necesar să realizăm aceste lucrări deoarece căile de acces în instituțiile de învățământ și terenurile de sport se prezentau într-o stare avansată de deteriorare. Copiii noștri au nevoie de spații adecvate desfășurării unui învățământ de calitate”, a declarat viceprimarul municipiului Constanța Florin Cocargeanu.

Zonele de acces și terenurile de sport vor fi reabilitate prin așternerea unui nou covor asfaltic de tip BA8 destinat traficului pietonal. În etapa premergătoare asfaltării, se vor executa lucrări de decopertare a suprafețelor. Lucrările de reamenajare vor continua toată săptămâna. Până se vor relua cursurile școlare din toamnă, Primăria Municipiului Constanța, prin SC Confort Urban SRL, va mai executa astfel de lucrări și în alte unități de învățământ din oraș.

Comments

comments

Continuă să citești

Administratie

Purtătorul de cuvânt al Primăriei Constanța a PICAT concursul pentru postul de director la Direcția de Logistică

Publicat

la data de

Scris de

Consilierul primarului Vergil Chițac și purtătorul de cuvânt al Primăriei Constanța, Alin Vintilă, a picat proba scrisă a concursului  pentru postul de director executiv al Direcției de Logistică. El a obținut doar 68,58 de puncte și lui îi trebuiau 70 de puncte ca să fie declarat admis. Amintim că, purtătorul de cuvânt al Primăriei Constanţa și-a depus dosarul la concurs, alături de alte două persoane, pentru postul de director executiv, gradul II la Direcţia Logistică.

Comments

comments

Continuă să citești

Administratie

Încă o autoutilitară confiscată. Șoferul a fost amendat cu 10.000 de lei pentru că arunca deșeuri provenite din construcții

Publicat

la data de

Scris de

Primăria Constanța informează că polițiștii locali au confiscat încă o autoutilitară care transporta ilegal deșeuri. Sursa citată menționează că polițiștii locali au depistat pe strada Crișului din Constanța un bărbat în timp ce arunca dintr-o mașină deșeuri provenite din construcții. Persoana în cauză a fost sancționată cu amendă de 10.000 lei, în conformitate cu prevederile OUG nr. 92/2021. De asemenea, bărbatul a rămas și fără autoutilitara, care i-a fost confiscat de polițiștii locali din cadrul Direcției generale poliția locală. Primăria reamintește că depozitarea necorespunzătoare a deșeurilor poate produce consecințe greu de remediat, iar recuperarea unui sol contaminat poate dura până la 30 de ani.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: