Connect with us

Actual

Constanța: Un copil de doi ani și tatăl lui, răniți în urma unui accident comis de un șofer beat

Maria Ionescu

Publicat

la

În cursul acestei seri, în jurul orei orei 19,00 un bărbat de 29 de ani, a condus o autoutilitară pe strada Baba Novac din municipiul Constanța, dinspre str. Dezrobirii către b-dul Aurel Vlaicu.

În momentul în care a ajuns la intersecția cu strada Operei, a efectuat viraj la stânga și nu a acordat prioritate de trecere unui autoturism condus de un bărbat, 37 ani, care se deplasa din sens opus. A rezultat vătămarea corporală ușoară a celui de-al doilea conducător auto și unui minor, de 2 ani, pasager în autoturism.

Polițiștii sosiți la fața locului au constatat că șoferul autoutilitarei era sub influența băuturilor alcoolice, având 0,56 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Comments

comments

Actual

Un bărbat aflat în arestul IPJ Constanţa a încercat să se sinucidă

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În cursul zilei de azi, salvatorii de la ISU Constanţa au fost solicitaţi să intervină la sediul Inspectoratului Judeţean de Poliţie, pe b-dul Mamaia, unde un  bărbat aflat în arest a încercat să se sinucidă prin strangulare.

Ştire în curs de actualizare.
Update: La ora actuală, bărbatul este resuscitat.
Surse demne de încredere au precizat că omul, în vârstă de 72 de ani, a fost introdus azi în arest. Anterior fusese sub control judiciar pentru distrugerea unui autoturism prin incendiere, măsură pe care o încălcase.
Bărbatul a încercat să se sinucidă cu o bucată dintr-un cearceaf, pe care a legat-o de o gratie.
Update2:

Oficial de la IPJ Constanţa:În jurul orei 16.00, polițiștii din cadrul Centrului de Reținere și Arest Preventiv al I.P.J. Constanța au sesizat, prin apel 112, despre faptul că în una dintre camerele de detenție se află o persoană spânzurată.

Este vorba despre un bărbat, de 72 de ani, din Constanța. Acesta a fost cercetat de către polițiști din cadrul Poliției municipiului Constanța sub aspectul săvârșirii infracțiunii de distrugere prin incendiere, faptă comisă la data de 31.12.2019 pe raza municipiului Constanța.

La data de 03.01.2020, Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanța a dispus măsura controlului judiciar pentru 60 de zile, aceasta fiind prelungită la data de 28.02.2020 pentru încă 60 de zile. Măsura controlului judiciar a fost pusă în aplicare de către polițiștii din cadrul Serviciului Investigații Criminale al I.P.J. Constanța.

Întrucât bărbatul nu s-a prezentat pentru a semna de 2 ori graficul de prezență impus prin măsura controlului judiciar, polițiștii au notificat instanța de judecată (Judecătoria Constanța), iar la data de 23.03.2020 a fost emis un mandat de arestare preventivă pe numele acestuia, fiind dat în urmărire națională, conform procedurilor legale.

În cursul zilei de astăzi, bărbatul a fost depistat de polițiștii Compartimentului Urmăriri – S.I.C., pe raza municipiului Constanța, fiind escortat și încarcerat în C.R.A.P. Constanța în jurul orei 14.00.

Având în vedere vârsta înaintată, precum și măsurile luate împotriva prevenirii răspândirii infecției cu COVID-19, la nivelul C.R.A.P. Constanța s-a luat decizia provizorie ca persoana încarcerată să fie repartizată singură într-una dintre camerele de detenție.

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Și PNL vrea acum impozitarea pensiilor speciale! Fără primari, președinte și cei din servicii secrete

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

După ce USR a anunțat că a depus un proiect de lege care prevede un impozit de 90% pentru toate pensii speciale de peste 3.500 de lei, astăzi, și liberalii au venit cu proiect tot legat de impozitarea pensiilor speciale. Astfel, parlamentarii PNL au depus azi un amendament prin care impozităm pensiile nesimțite și ducem banii în lupta anti-COVID. Amendamentul parlamentarilor PNL propune impozitarea progresivă a pensiilor speciale de la 10% până la 95%.

„Este vremea solidarității și a constrângerilor pentru toată lumea, inclusiv a celor care, beneficiind de pensii speciale, pot contribui la efortul financiar de care avem acum, atât de multă nevoie. Economiile rezultate din impozitarea pensiilor speciale vor merge în achiziții medicale și pentru susținerea celor din prima linie a frontului cu epidemia!“, spun cei de la PNL.

Propunerea vizează impozitarea cu: 10% a pensiilor speciale între 2001-4000 lei; 60% a pensiilor speciale cuprinse între 4001-7000 lei; 95% a pensiilor speciale care depășesc cuantumul de 7000 lei. PNL spune că a optat pentru varianta impozitării progresive, motivată de starea de urgență, pentru a nu intra în conflict constituțional cu decizii ale CCR, care interzic eliminarea totală a acestui tip de privilegii.

„Amendamentul poate trece în maxim o săptămână de parlament, dacă există voință politică.“, punctează liberalii.

În categoria pensiilor speciale supuse impozitării progresive, parlamentarii PNL au introdus: parlamentarii și funcționarii parlamentari; magistrații și personalul auxiliar, inclusiv judecătorii CCR; funcționarii Curtii de conturi; Avocatul poporului; personalul navigant; personalul diplomatic. Nu intră în categoria impozitării progresive polițiștii și militarii, beneficiari ai unor pensii militare. Legea inițiată de parlamentarii PNL, pentru eliminarea pensiilor speciale, adoptată de Parlament, a fost atacată la CCR de Avocatul Poporului!

Propunerea PNL este aspru criticată de cei de la USR, care punctează că PNL a ratat să includă printre beneficiarii de pensii speciale care să fie impozitate primarii, președintele și cei care lucrează în servicii secrete.

„Sperăm că este doar o eroare, fără intenție. Și PSD se laudă că va depune un proiect nou de impozitare, deși există unul în Parlament și l-au ținut la sertar. Iar UDMR a anunțat, de asemenea, că susține impozitarea cu 90% a pensiilor speciale. Dacă există consens între toate partidele pentru acest proiect, se pot organiza de urgență în sistem online ședințe de comisii și plen pentru a vota. Ar fi o dovadă de responsabilitate din partea tuturor parlamentarilor într-o situație de criză. Cea mai rapidă soluție rămâne însă o ordonanță de urgență pe care Guvernul PNL o poate da chiar astăzi.“, subliniază cei de la USR.

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Potrivit Ministerului Educaţiei, cursurile NU se reiau în data de 6 aprilie

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În urmă cu puţină vreme, Biroul de presă al Ministerului Educaţiei a remis un comunicat potrivit căruia informațiile și documentul puse în circulație astăzi, 1 aprilie, în spațiul public, potrivit cărora structura anului școlar 2019-2020 a fost modificată, sunt false!

“Cursurile nu se reiau în data de 6 aprilie!

Vă rugăm să vă informați doar din surse oficiale și vă asigurăm că Ministerul Educației și Cercetării va informa în mod oficial în legătură cu deciziile ce urmează a fi luate pe acest subiect.”, precizează Biroul de presă.

Așa cum se cunoaște, aceste decizii depind de evoluția pandemiei generate de coronavirus/COVID-19.

Ministerul Educației și Cercetării va formula denunț penal pentru ca organele abilitate să identifice persoanele care se fac vinovate de distribuirea în spațiul public a unor înscrisuri false, care au rolul de a genera confuzii.

Ministerul Educației și Cercetării se delimitează categoric de acțiunile acestor persoane și de conținutul fals al documentului: documentul vehiculat în spațiul public nu este emis de Ministerul Educației și Cercetării.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: