Connect with us

Administratie

Constanța. USR îi cere Primăriei să asigure, GRATUIT, spații de cazare cadrelor medicale

Tatian Iorga

Publicat

la

Pe fondul pandemiei de noul coronavirus, reprezentanții USR Constanța au înaintat Consiliului Local un proiect de hotărâre ce are în vedere protecția cadrelor medicale și a personalului auxiliar din spitale. Proiectul vizează, pe de o parte, demararea procedurilor de identificare a tuturor spațiilor locative libere, aflate în proprietatea sau în administrarea Municipiului Constanța, indiferent de destinația acestora, cu scopul de a fi puse gratuit la dispoziția cadrelor medicale și a personalului auxiliar, care intră în contact cu pacienți suspecți sau infectați de virusul SARS-CoV-2. De asemenea, USR-iștii mai vor, în cazul în care spațiile locative libere nu sunt suficiente sau nu se ridică la standarde de cazare a cel puțin unui hotel de 3 stele, se vor identifica spații locative de închiriat în regim hotelier, care să respecte standarde de cazare de cel puțin 3 stele.

„În cazul în care, din diverse motive, cadrele medicale vizate de prezenta hotărâre au nevoie de servicii de îngrijire și supraveghere pentru copiii acestora, se vor identifica soluții în acest sens, în condiții adecvate de protecție și siguranță. Pentru personalul medical și auxiliar supus prezentei hotărâri, hrana se va asigura cu titlu gratuit pe tot parcursul perioadei pentru care este valabilă prezenta hotărâre.“, mai spun cei de la USR.

Întregul proiect aici: https://tiny.cc/6y4xlz

Comments

comments

Administratie

Primăria Tuzla oferă ajutor persoanelor nevoiașe. Ce recomandări are primarul Reșit Taner pentru locuitori

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

Reșit Taner, primarul comunei contănțene Tuzla, se îngrijește de siguranța locuitorilor și vine periodic cu sfaturi cetățeni. Astăzi, edilul le-a transmis că nu există motive de panică deoarece nu există niciun caz confirmat de coronavirus în localitate.

Iată mesajul:

Vă comunic faptul că până la data de 30.03.2020 pe raza comunei Tuzla, județul Constanța, nu au fost identificate persoane infectate cu COVID-19. Întucât la nivelul comunei nu există cazuri de coronavirus confirmate, nu există motive de panicare a populației, însă este necesar să respectăm în continuare cu strictețe regulile de igienă și cele impuse de autorități pentru a putea limita răspândirea acestui virus și pentru a ne putea întoarce cât mai curând la o viață normală.Vă rog evitați orice deplasare inutilă.

De asemenea, edilul din Tuzla i-a informat pe locuitori că este esențial să respecte regulile impuse de autorități iar pentru categoria cea mai vulnerabilă în această perioadă, respectiv persoanele de peste 65 de ani, fără susținători sau alte forme de ajutor, administrația locală se implică și, prin compatimentul Asistență Socială din cadrul Primăriei, orice problemă semnalată își va găsi rezolvare. 

Iată recomandările:

STIMAȚI LOCUITORI AI COMUNEI TUZLA,
FIE CĂ VORBIM DE RECOMANDĂRI SAU OBLIGAȚII, ESTE ESENȚIAL SĂ RESPECTĂM REGULILE CE SE IMPUN PENTRU LIMITAREA RĂSPÂNDIRII CORONAVIRUSULUI ÎN ROMÂNIA.PERSOANELE DE PE TERITORIUL ADMINISTRATIV AL COMUNEI TUZLA, ÎN VÂRSTĂ DE PESTE 65 DE ANI, FĂRĂ SUSȚINĂTORI SAU ALTE FORME DE AJUTOR, DAR ȘI PERSOANELE AFLATE ÎN DIFICULTATE DATORITĂ PROBLEMELOR GENERATE DE COVID-19 SAU AFLATE ÎN AUTOIZOLARE, SUNT RUGATE SĂ APELEZE LA SPRIJINUL INSTITUȚIEI NOASTRE. ACESTEA SE VOR PUTEA ADRESA COMPARTIMENTULUI DE ASISTENȚĂ SOCIALĂ DIN CADRUL PRIMĂRIEI COMUNEI TUZLA LA NUMĂRUL DE TELEFON 0748 503 713 ȘI 0752 037 278.PENTRU ORICE PROBLEMĂ SEMNALATĂ DE DUMNEAVOASTRĂ VĂ PUTEȚI ADRESA LA NUMERELE DE TELEFON 0241 747 178 ȘI 0241 747 564 SAU PE ADRESA DE EMAIL A PRIMĂRIEI COMUNEI TUZLA, JUDEȚUL CONSTANȚA: PRIMARIATUZLA2007@YAHOO.COM, PENTRU SITUAȚII DE URGENȚĂ VĂ PUTEȚI ADRESA AGENȚILOR POSTULUI DE POLIȚIE LOCALĂ TUZLA LA NUMĂRUL DE TELEFON 0752 199 260.
PRIMARUL COMUNEI TUZLA,
TANER REȘIT

Comments

comments

Continuă să citești

Administratie

Pieţele din Constanţa, din nou igienizate

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Continuă acțiunile de dezinfecție în piețele agroalimentare din municipiul Constanța. În această seară au fost din nou igienizate toate piețele administrate de Regia Autonomă „Exploatarea Domeniului Public și Privat” Constanța, pentru a spori siguranța clienților și ca măsură de prevenție privind îmbolnăvirea și limitarea răspândirii noului coronavirus, COVID-19. RAEDPP Constanța colaborează cu firme autorizate pentru dezinfecția piețelor.

Reamintim că Primăria Municipiului Constanța, prin RAEDPP, a adoptat o serie de măsuri astfel încât piețele agroalimentare să rămână în continuare un loc sigur pentru cumpărături, în contextul pandemiei de COVID – 19. Spațiile sunt dezinfectate periodic și au fost montate dispensere de igienizat, puse la dispoziție atât pentru comercianți, cât și pentru clienți. Totodată, producătorii agricoli și comercianții aflați în piețele agroalimentare sunt obligați să adopte măsuri de protecție împotriva răspândirii COVID-19, respectiv să poarte mănuși și măști.

Pentru siguranța dumneavoastră și a celor dragi, vă rugăm să ieșiți la piață doar pentru a vă face aprovizionarea atunci când este absolut necesar. Îi asigurăm pe clienții noștri că stocurile de legume și fructe sunt suficiente pentru a acoperi cererea pentru un consum obișnuit, astfel încât toată lumea să aibă acces la produse proaspete, direct de la producătorii locali”, a declarat directorul RAEDPP, domnul Florin Gheorghe.

Clienții piețelor sunt rugați să păstreze distanţa socială recomandată de 1,5 metri și să evite formarea grupurilor de persoane. De asemenea, îi sfătuim pe constănțeni să se aprovizioneze de la cea mai apropiată piaţă din zona de domiciliu, evitând astfel deplasările pe distanţe lungi.

Comments

comments

Continuă să citești

Administratie

Primarul Robert Șerban: „Nu sunt de acord cu acțiunea de carantinare în orașul Eforie“

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Aproximativ 100 de români repatriați din Italia, cu una din cele două curse aeriene care vin de la Veneția, vor fi carantinați la Hotelul Dunărea din Eforie Nord. Informația a fost confirmată de reprezentanții unității hoteliere. O reacție a avut-o și primarul orașului Eforie, Robert Șerban, care a scris pe Facebook că nu este de acord ca orașul Eforie să fie loc de carantină.

„Am sperat până în ultimul moment că autoritățile responsabile vor anula decizia privind desemnarea unui activ hotelier din Eforie ca centru de carantinare. Am făcut toate demersurile legale. Locuitorii din Eforie au trimis autorităților un document, o analiză privind impactul sanitar și socio-economic pe care îl poate genera carantinarea la un hotel din orașul nostru. 75 de pagini cu semnături însoțesc această petiție. Autoritățile m-au anunțat că demarează această operațiune. Am informat Prefectura Constanța și DSP Constanța că nu sunt de acord cu acțiunea de carantinare în orașul Eforie.“, a scris Șerban pe Facebook.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: