Connect with us

Administratie

Constanța. USR-PLUS a început discuțiile cu PNL pentru o majoritate puternică

Publicat

la

În cursul zilei de azi, reprezentanţii USR-PLUS Constanţa au organizat o conferinţă de presă în cadrul căreia au prezentat ultimele noutăţi legate de negocierile cu PNL pentru crearea unei majorităţi în Consiliul Local Municipal Constanţa.

Președintele Stelian Ion a început această conferință cu următoarea declarație:

“Am veşti bune pentru constănţeni. Pentru că votul lor contează și ce au votat covârșitor pe 27 septembrie s-a realizat la Constanța. Suntem la o răscruce astăzi și am avut practic de ales între două abordări: abordarea veche, aceea a luptelor continue și a orgoliilor nemăsurate și a  scandalului în administraţie şi ideea de a merge pe rezonabilitate, de a merge pe conlucrare, de a merge pe variantele pe care ni le dorim cu toţii. Nu pentru noi înșine, ci pentru Constanța, pentru a scoate orașul ăsta din subdezvoltare. Dintre cele două variante, am ales-o pe a doua pentru că este absolut inacceptabil să ne împiedicăm în resentimente proprii, în niște lucruri care au rămas reziduale, așa, în urma campaniei electorale. (…). Am avut deja prima întâlnire cu Partidul Național Liberal pentru a discuta chestiunile concrete astfel încât să ajungem în Constanța la o majoritate puternică în Consiliul local, să facem proiectele noastre realizabile.”

El a precizat că în urma discuțiilor  au descoperit că au foarte multe puncte comune. De asemenea, Stelian Ion a spus că deja au discutat și despre chestiunile divergente care au existat între cele două partide.

”Vom discuta și am discutat deja și de chestiunile divergente. Le vom elimina pe acelea. Păstrăm ceea ce avem în comun și unii și alții.  Luăm ce este mai bun din fiecare program şi venim în fața constănțenilor cu niște proiecte, venim cu o atitudine pozitivă. Avem echipe foarte bune care abia aşteaptă să intre în administrația publică locală și să împingă lucrurile înainte pentru Constanţa. Urmează, în zilele următoare, să îngemănăm cele două proiecte, să facem din cele două proiecte unul singur.”

Stelian Ion a declarat în fața jurnaliștilor că este optimist în urma discuțiilor purtate ieri pentru că au fost atinse nişte puncte foarte concrete.

El a spus că au solicitat să se facă un audit în Primăria Constanţa.

”E esențial că facem o evaluare organizațională, o evaluare a departamentelor, o evaluare a activităţii acestei primării. Ea a fost ineficientă, are departamente supradimensionate. Dacă nu facem lucrul acesta, vom avea parte de eşec. După ce ni se vor prezenta rezultatele vrem să facem o propunere concretă de reorganizare a primăriei.”

Stelian Ion a subliniat faptul că vor fi schimbări majore în Primăria Constanţa. De asemenea, a spus că a făcut propunerea de a veni cu o abordare extinsă a unei apropieri și la nivel de Consiliu Judeţean.

”Este de dorit o astfel de apropiere.”, a spus Stelian Ion.

 

 

 

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Administratie

Atenție, șoferi! De astăzi, sunt introduse noi sensuri unice în cartierele Faleză Nord, Tomis II și Piața Chiliei

Publicat

la data de

Scris de

Atenție, șoferi! De astăzi, se aplică noi reguli de circulație în cartierele Faleză Nord, Tomis II și Piața Chiliei. Traficul rutier este reorganizat pe străzile Salonic, Petru Vulcan, Crișanei și Războieni. Circulația rutieră se desfășoară astfel:

– pe strada Salonic se va institui sens unic dinspre strada Ion Rațiu spre strada Yokohama;

– pe strada Petru Vulcan se va institui sens unic dinspre strada Mircea cel Bătrân spre strada Maramureș;

– pe strada Crișanei se va institui sens unic dinspre strada Maramureș spre strada Mircea cel Bătrân;

– pe strada Războieni se va institui dublu sens pe tronsonul cuprins între bulevardul Mamaia și strada Chiliei.

„Proiectul de resistematizare a traficului a fost realizat în urma vizitelor din teren și discuțiilor cu cetățenii, consultării cu reprezentanții Serviciului Rutier din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Constanța și cu experți în sistematizare rutieră, fiind analizat și avizat favorabil în cadrul Comisiei de Circulație.

Prin implementarea acestui proiect se va asigura fluidizarea traficului rutier.“, notează Primăria.

Comments

comments

Continuă să citești

Administratie

36 de străzi din comuna Tuzla, în plin proces de reabilitare și modernizare. Proiectul este finanțat prin PNI “Anghel Saligny”

Publicat

la data de

Scris de

Primăria comunei Tuzla a solicitat, la începutul lunii martie 2022, acord de mediu pentru un proiect care are ca obiect asfaltarea mai multor străzi din localitate. La scurt timp, administrația locală a depus și memoriul de prezentare al obiectivului de investiții, în vederea obținerii avizelor necesare. Investiția va fi realizată prin Programul Național de Investiții (PNI) „Anghel Saligny”.

La acest moment, primarul și conducerea administrației locale din Tuzla sunt în măsură să anunțe că un număr de 36 de străzi din comună vor fi reabilitate, respectiv vor fi asfaltate și modernizate. Astfel, în proiect sunt cuprinse următoarele străzi: Eternității (tronsonul 2), Castelului (tronsonul 2) Frunzelor, Răsăritului, Mihail Sadoveanu (tronson 1), Belșugului (tronson 2), Meduzei (tronson 5),  Ion Budai Deleanu (tronson 1), Măceșului (tronson 1), Pasajului (tronson 5), Șoimilor, Cantonului (tronson 2), Tineretului, Stadionului (tronsoanele 1 și 2), Stadionului (tronsoanele 3 și 4), Alexandru Ioan Cuza, Uzinei, Cerbului, Trandafirilor (tronson 2), Pinului, Brigadierului , Brizei, Cișmelei, Dealului, Poștei, Brândușei, Lebedei, Dorului (tronson 1), Biruinței (tronson 1), Saturn, Soarelui, Olimp, Neptun, Venus, Jupiter și Eternității (tronson 3).

Conform documentelor care stau la baza împlementării lucrărilor, valoarea totală a proiectului este de 26.421.315.03 lei.

foto cu rol ilustrativ

Comments

comments

Continuă să citești

Administratie

Sute de tineri din Năvodari, implicați în „Săptămâna voluntariatului“

Publicat

la data de

Scris de

Primăria Năvodari anunță mobilizare impresionantă a copiilor și voluntarilor din Năvodari în Săptămâna Națională a Voluntariatului, 9 – 13 mai 2022.

„Voluntarii sunt inima comunității. Cu îndemnul ”E timpul să fim altfel!”, echipa Direcției Asistență Socială și tineri voluntari din comunitate au participat, în perioada 9 – 13 mai, alături de elevi de la toate unitățile de învățământ din orașul Năvodari, la activități de promovare a voluntariatului și la activități de informare despre serviciile sociale acordate de Primăria Orașului Năvodari. În prima zi a Săptămânii Naționale a Voluntariatului, copiii de la Centrul de Zi și elevi de la clasa a IX-a D din cadrul Liceului ”Lazăr Edeleanu”, au participat la discuții interactive referitor la practica voluntariatului și au realizat, în grupe de lucru, afișul unui eveniment cu însemnătate pentru comunitate.

Elevii de la toate clasele gimnaziale din Școlile ”George Enescu”, ”Grigore Moisil” și ”Tudor Arghezi” au întâlnit, în a doua zi a Săptămânii Naționale a Voluntariatului, tânăra echipă a Direcției Asistență Socială, având alături grupul de voluntari ”Familia ABC” de la Centrul de Zi pentru Copii. Cu această ocazie, copiii au aflat direct de la voluntari care sunt beneficiile acestei activități și ce implică activitatea de voluntariat. A fost un bun prilej pentru echipa Direcției Asistență Socială de a discuta, alături de cadrele didactice, soluții de atragere a copiilor rromi către serviciul Centrului de Zi pentru Copii.

În cea de-a treia zi a Săptămânii Naționale a Voluntariatului, tinerii noștri au ieșit în comunitate și au stat de vorbă cu seniorii comunității. Le-au răspuns la întrebări și le-au înmânat pliante informative despre serviciile de care pot beneficia la Centrul de Zi pentru Persoane în Vârstă și prin Unitatea de Îngrijire la Domiciliu pentru Persoane Vârstnice.

Peste 150 de persoane au participat, joi, la un lanț umanitar organizat de echipa Direcției Asistență Socială și tinerii voluntari. Au fost prezenți elevi de la toate unitățile de învățământ din orașul Năvodari, precum și familiile beneficiarilor Centrului de Zi pentru Copii. Cu îndemnul ”Voluntariatul ne aduce împreună”, acțiunea a fost urmată de un marș prin oraș, în cadrul căruia au fost împărțite materiale informative despre serviciile sociale.

Și seniorii de la Centrul de Zi au participat, pe parcursul acestei săptămâni, la o acțiune de caritate. Zi de zi, seniorii au pregătit hainele donate de năvodăreni, aranjându-le pe categorii de vârstă, urmând a fi donate persoanelor în nevoie.“, spune Primăria.

Săptămâna Națională a Voluntariatului se încheie, astăzi, cu premierea tinerilor voluntari de la Direcția Asistență Socială Năvodari, care timp de un an, zi de zi, spun prezent activităților derulate cu beneficiarii Centrului de Zi pentru Copii – oferind atât sprijin la teme, cât și la activitățile de recreere și socializare organizate de echipa Primăriei Năvodari.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: