Connect with us

Administratie

Constanța. USR-PLUS a început discuțiile cu PNL pentru o majoritate puternică

Published

on

În cursul zilei de azi, reprezentanţii USR-PLUS Constanţa au organizat o conferinţă de presă în cadrul căreia au prezentat ultimele noutăţi legate de negocierile cu PNL pentru crearea unei majorităţi în Consiliul Local Municipal Constanţa.

Președintele Stelian Ion a început această conferință cu următoarea declarație:

“Am veşti bune pentru constănţeni. Pentru că votul lor contează și ce au votat covârșitor pe 27 septembrie s-a realizat la Constanța. Suntem la o răscruce astăzi și am avut practic de ales între două abordări: abordarea veche, aceea a luptelor continue și a orgoliilor nemăsurate și a  scandalului în administraţie şi ideea de a merge pe rezonabilitate, de a merge pe conlucrare, de a merge pe variantele pe care ni le dorim cu toţii. Nu pentru noi înșine, ci pentru Constanța, pentru a scoate orașul ăsta din subdezvoltare. Dintre cele două variante, am ales-o pe a doua pentru că este absolut inacceptabil să ne împiedicăm în resentimente proprii, în niște lucruri care au rămas reziduale, așa, în urma campaniei electorale. (…). Am avut deja prima întâlnire cu Partidul Național Liberal pentru a discuta chestiunile concrete astfel încât să ajungem în Constanța la o majoritate puternică în Consiliul local, să facem proiectele noastre realizabile.”

El a precizat că în urma discuțiilor  au descoperit că au foarte multe puncte comune. De asemenea, Stelian Ion a spus că deja au discutat și despre chestiunile divergente care au existat între cele două partide.

”Vom discuta și am discutat deja și de chestiunile divergente. Le vom elimina pe acelea. Păstrăm ceea ce avem în comun și unii și alții.  Luăm ce este mai bun din fiecare program şi venim în fața constănțenilor cu niște proiecte, venim cu o atitudine pozitivă. Avem echipe foarte bune care abia aşteaptă să intre în administrația publică locală și să împingă lucrurile înainte pentru Constanţa. Urmează, în zilele următoare, să îngemănăm cele două proiecte, să facem din cele două proiecte unul singur.”

Stelian Ion a declarat în fața jurnaliștilor că este optimist în urma discuțiilor purtate ieri pentru că au fost atinse nişte puncte foarte concrete.

El a spus că au solicitat să se facă un audit în Primăria Constanţa.

”E esențial că facem o evaluare organizațională, o evaluare a departamentelor, o evaluare a activităţii acestei primării. Ea a fost ineficientă, are departamente supradimensionate. Dacă nu facem lucrul acesta, vom avea parte de eşec. După ce ni se vor prezenta rezultatele vrem să facem o propunere concretă de reorganizare a primăriei.”

Stelian Ion a subliniat faptul că vor fi schimbări majore în Primăria Constanţa. De asemenea, a spus că a făcut propunerea de a veni cu o abordare extinsă a unei apropieri și la nivel de Consiliu Judeţean.

”Este de dorit o astfel de apropiere.”, a spus Stelian Ion.

 

 

 

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!