Connect with us

Actual

Constănțenii au bani! Au cumpărat mii de mașini noi!

Maria Ionescu

Publicat

la

Foarte multă lume este săracă în toată țara. Nici Constanța nu duce lipsă de amărâți – poate sunt mai puțini decât în alte zone ale țării. Dar parcă există un echilibru între săraci și bogați. Sau, mă rog, oameni din clasa de mijloc, că nu-i putem numi bogați pe toți. Unul dintre indicatorii nivelului de trai este și cel legat de cumpărarea de mașini noi și second-hand. Potrivit unui raport al Direcției Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor, în luna decembrie a anului trecut au fost înmatriculate 12.598 de vehicule noi, ceea ce reprezintă o creștere de 8,89% față de luna decembrie a anului 2015. Ne-a atras atenția creșterea înregistrată la autoturisme, respectiv au fost înmatriuculate 9.331 de autoturisme noi, față de 8739, câte au fost înmatriculate în luna decembrie a a nului 2015. De asemenea, a  crescut numărul autovehioculelor de transport marfă (de la 1761 la 2.035). În schimb, s-au cumpărat mult mai puține autobuze și microbuze (65, iar anul trecut numărul acestora a fost de 128),  tractoare (doar 10 au fost cumpărate, în vreme ce anul trecut numărul acestora a fost aprioape triplu, respectiv 28). În ceea ce privește autoturismele înmatriculate, cele mai multe solicitări au vizat mărcile : DACIA           =   2.619 (cu o scadere de     –   9,53% faţă de 12.2015), VOLKSWAGEN     =      892 (cu o crestere de    + 53,53% faţă de 12.2015), FORD                     =      856 (cu o crestere de    + 18,95% faţă de 12.2015), SKODA             =      762 (cu o scadere de     –  13,51% faţă de 12.2015), RENAULT              =      708 (cu o crestere de    +   7,76% faţă de 12.2015). iar cea mai redusa frecventa a vizat marcile : DS, FERRARI, LADA, MASERATI – 1 buc., ARO – 2 buc., BENTLEY, TESLA, SSANGYONG – 3 buc., ALFA ROMEO, FORD-CNG-TECHNIK – 4 buc., SMART – 5 buc., SUBARU – 9 buc.

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Actual

Service-uri auto din Constanța, verificate de polițiștii de la Transporturi

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Polițiștii Biroului de Investigare a Fraudelor din cadrul Secției Regionale de Poliție Transporturi Constanța, împreună cu polițiști din cadrul I.P.J. Constanța, polițiști locali și reprezentanți ai Gărzii de Mediu, au desfășurat o acțiune pentru verificarea respectării prevederilor Legii nr. 241/2005 pentru prevenirea şi combaterea evaziunii fiscale și a privind obligația operatorilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale.

Cu ocazia acțiunii, au fost verificate 5 puncte de lucru ale unor operatori economici cu obiect de activitate repararea și întreținerea autovehiculelor, fiind aplicate 4 sancțiuni contravenționale, în valoare de 3.200 de lei.

De asemenea, s-a dispus suspendarea activității unui operator economic neautorizat.

Totodată, s-a constatat săvârșirea infracțiunii de folosire a creditului societății în folosul propriu, de către administratorul unei societăți comerciale, în cauză fiind întocmit un dosar de cercetare penală.

Verificările sunt continuate și  de către Garda de Mediu Constanța, pentru dispunerea măsurilor din competență.

La acest moment,  prejudiciul este de aproximativ 175.000 de lei.

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

O săptămână de la carantinarea municipiului Constanța, niciun efect! Dimpotrivă, incidența crește zilnic

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

Vinerea trecută, municipiul Constanța a intrat în carantină urmare a numărului mare de persoane infectate cu SARS COV2.

Autoritățile au anunțat mobilizare exemplară, scopul fiind acela de reducere a efectelor pandemiei, respectiv scăderea cazurilor de constănțeni infectați cu noul coronavirus. Astăzi, la o săptămână distanță de această măsură, cifrele nu ne ajută cu nimic, semn că nici carantinarea nu își produce efectele.

Iată cifrele:

  1. Vineri 20 nov – 9,35
  2. Sâmbătă 21 nov – 9,36
  3. Duminica 22 nov – 9,72
  4. Luni 23 nov – 10,17
  5. Marți 24 nov – 9,54
  6. Miercuri 25 nov – 9,90
  7. Joi 26 nov – 10,30
  8. Vineri 27 nov – 10,80

foto: ilustrativ

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Un bărbat din judeţul Constanţa a MURIT într-un accident rutier

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În cursul zilei de azi, în judeţul Tulcea a avut loc un grav accident rutier în urma căruia un bărbat din Gârliciu (judeţul Constanţa) şi-a pierdut viaţa.

Potrivit ISU Delta Tulcea, în jurul orei 09.40, pompierii militari au fost solicitați să intervină pentru gestionarea unei situații de urgență generată de un accident rutier produs pe DN 22A între localitatea Ciucurova și Popasul Izvorul Cerbului.

În accident a fost implicat un autoturism, care a intrat într-un copac de pe marginea carosabilului.

La fața locului s-au deplasat 8 pompieri cu o autospecială de stingere cu modul descarcerare, o ambulanță SMURD din cadrul Stației de pompieri Babadag, precum și două echipaje din cadrul Serviciului Județean de Ambulanță Tulcea.

În urma accidentului rutier au rezultat 2 victime de sex masculin, din care una încarcerată.
Din nefericire, persoana aflată în dreapta șoferului ( bărbat 35 ani), încarcerată, prezenta leziuni incompatibile cu viața, echipajul SAJ pronunțând decesul.

Este vorba despre un bărbat care locuia în comuna Gârliciu, judeţul Constanţa. Conducătorul auto (bărbat 50 ani) a suferit un traumatism toracic. Acesta a fost preluat de un echipaj SAJ și transportat la UPU Tulcea pentru investigații medicale suplimentare.

Potrivit Biroului de presă al IPJ Tulcea, cercetările continuă pentru lămurirea tuturor circumstanțelor producerii accidentului.

 

 

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: