Connect with us

Actual

Constănțenii au bani! Au cumpărat mii de mașini noi!

Maria Ionescu

Publicat

la

Foarte multă lume este săracă în toată țara. Nici Constanța nu duce lipsă de amărâți – poate sunt mai puțini decât în alte zone ale țării. Dar parcă există un echilibru între săraci și bogați. Sau, mă rog, oameni din clasa de mijloc, că nu-i putem numi bogați pe toți. Unul dintre indicatorii nivelului de trai este și cel legat de cumpărarea de mașini noi și second-hand. Potrivit unui raport al Direcției Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor, în luna decembrie a anului trecut au fost înmatriculate 12.598 de vehicule noi, ceea ce reprezintă o creștere de 8,89% față de luna decembrie a anului 2015. Ne-a atras atenția creșterea înregistrată la autoturisme, respectiv au fost înmatriuculate 9.331 de autoturisme noi, față de 8739, câte au fost înmatriculate în luna decembrie a a nului 2015. De asemenea, a  crescut numărul autovehioculelor de transport marfă (de la 1761 la 2.035). În schimb, s-au cumpărat mult mai puține autobuze și microbuze (65, iar anul trecut numărul acestora a fost de 128),  tractoare (doar 10 au fost cumpărate, în vreme ce anul trecut numărul acestora a fost aprioape triplu, respectiv 28). În ceea ce privește autoturismele înmatriculate, cele mai multe solicitări au vizat mărcile : DACIA           =   2.619 (cu o scadere de     –   9,53% faţă de 12.2015), VOLKSWAGEN     =      892 (cu o crestere de    + 53,53% faţă de 12.2015), FORD                     =      856 (cu o crestere de    + 18,95% faţă de 12.2015), SKODA             =      762 (cu o scadere de     –  13,51% faţă de 12.2015), RENAULT              =      708 (cu o crestere de    +   7,76% faţă de 12.2015). iar cea mai redusa frecventa a vizat marcile : DS, FERRARI, LADA, MASERATI – 1 buc., ARO – 2 buc., BENTLEY, TESLA, SSANGYONG – 3 buc., ALFA ROMEO, FORD-CNG-TECHNIK – 4 buc., SMART – 5 buc., SUBARU – 9 buc.

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Actual

Rupt de beat la volan, un bărbat din Medgidia s-a ales cu dosar penal

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În cursul serii trecute, polițiștii din Medgidia au descoperit la volanul unui autoturism un bărbat extrem de beat.  Potrivit Biroului de presă al IPJ Constanța, incidentul s-a produs în jurul orei 20.30. 

”Polițiști din cadrul Biroului Rutier Medgidia au identificat un bărbat, de 50 de ani, care a condus un autoturism pe strada Poporului din municipiu, în timp ce se afla sub influența băuturilor alcoolice. În urma testării cu aparatul etilotest a rezultat o valoare de 1,99 mg/l alcool pur în aerul expirat, bărbatul fiind condus la spital pentru prelevarea de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge.”, au precizat reprezentanții IPJ Constanța. 

 În cauză a fost întocmit dosar de cercetare penală.

Foto: Ilustrativ

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

ANRE face PRĂPĂD. Furnizorii de energie, amendați drastic pentru practicile privind liberalizarea pieței

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

ANRE a aplicat sancțiuni în cuantum de 2.010.000 lei pentru nerespectarea reglementărilor privind activitatea de furnizare a energiei electrice în contextul liberalizării pieței de energie electrică. ANRE a demarat și a finalizat acțiunile de control desfășurate la furnizorii de energie electrică.

„Având în vedere sesizările primite din partea consumatorilor, ANRE a demarat și a finalizat acțiunile de control desfășurate la furnizorii de energie electrică. Au fost verificate următoarele aspecte:

modul de organizare şi funcționare a centrelor de telefonie (call-center); respectarea obligației de a comunica solicitantului, în scris, în termen de maximum 15 zile lucrătoare de la data primirii cererii, a unei oferte privind condițiile de furnizare a energiei electrice pe piața concurențială; respectarea obligației de încheiere a contractului de furnizare a energiei electrice în termen de maximum 5 zile de la data transmiterii de către clientul final a documentelor necesare.

ANRE a constatat nerespectări ale reglementărilor privind activitatea de furnizare a energiei electrice în contextul liberalizării pieței de energie electrică și a aplicat sancțiuni după cum urmează:

Furnizorul HIDROELECTRICA a fost sancționat cu amenda contravențională în valoare de 410.000 lei pentru:

nerespectarea în totalitate prevederilor legale privind modul de organizare şi funcționare a centrelor de telefonie (call-center);

nerespectarea termenului de 15 zile lucrătoare de transmitere a ofertelor privind condițiile de furnizare a energiei electrice pe piața concurențială;

nerespectarea termenului de 5 zile de încheiere a contractelor de furnizare a energiei electrice;

Furnizorii ELECTRICA FURNIZARE și E.ON ENERGIE ROMANIA au fost sancționați fiecare cu amendă contravențională în valoare de 400.000 lei pentru:

nerespectarea termenului de 15 zile lucrătoare de transmitere a ofertelor privind condițiile de furnizare a energiei electrice pe piața concurențială;

nerespectarea termenului de 5 zile de încheiere a contractelor de furnizare a energiei electrice;

Furnizorii ENEL ENERGIE și ENEL ENERGIE MUNTENIA au fost sancționați fiecare cu amendă contravențională în valoare de 400.000 lei pentru nerespectarea termenului de 5 zile de încheiere a contractelor de furnizare a energiei electrice.

ANRE va continua să deruleze acțiuni  de  control  pe măsură  ce ne vor fi sesizate și alte posibile  încălcări ale reglementărilor incidente procesului de liberalizare și nu numai.“, se arată într-un comunicat al ANRE.

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Județul Constanța. Un bărbat care a refuzat să oprească mașina la semnalul polițiștilor a fost reținut

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În cursul zilei de ieri, 1 martie a.c., în jurul orei 15.10, polițiști din cadrul Postului de Poliție Topraisar au efectuat semnal regulamentar de oprire unui autoturism al cărui conducător nu s-a conformat indicațiilor polițiștilor. Concret, acesta a întors vehiculul și și-a continuat drumul.

Polițiștii au pornit în urmărirea fugarului, cu semnalele acustice și luminoase în funcțiune. Posibil ca bărbatul care era la volan să se fi speriat – cert este că, la un moment dat acesta a oprit vehiculul și a fugit. În scurt timp, a fost prins și condus la sediul poliției pentru lămurirea situației de fapt.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii au stabilit că bărbatul în cauză, de 23 de ani, avea suspendată exercitarea dreptului de a conduce vehicule pe drumurile publice pentru perioada în curs.

Bărbatul a fost reținut pentru 24 de ore, fiind introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă, urmând ca astăzi să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Mangalia cu propunere de arestare preventivă.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: