Connect with us

Administratie

Constănțenii vor putea să propună ce proiecte vor primi finanțare de la Primărie

Published

on

În viitorul apropiat, constănțenii vor putea să propună și să decidă ce proiecte vor primi finanțare de la Primărie prin proiectul de bugetare participativă “Tu decizi pentru Constanța!”, informează USR.

„La Timișoara s-a încheiat prima campanie de bugetare participativă din istoria orașului. Au fost aprobate opt proiecte propuse și votate de 7.000 de cetățeni, care vor fi finanțate cu câte 400.000 de lei. Timișorenii au votat pentru proiecte precum un laborator digital dotat cu tehnologie de ultimă generație cu acces gratuit pentru toţi elevii din municipiu, toalete publice în parcuri, dotarea școlilor cu dulăpioare pentru elevi sau îmbunătățirea vizibilității mijloacelor de transport în comun aflate pe traseu și afișarea lor pe o hartă electronică a orașului.

Acest lucru va fi posibil și la Constanța. Datorită USR, proiecte similare vor putea fi propuse și votate de constănțeni în cadrul proiectului de bugetare participativă “Tu decizi pentru Constanța!”. În viitorul apropiat, constănțenii vor putea să propună și să decidă ce proiecte vor primi finanțare de la Primărie.

Bugetul Participativ este un instrument de management deschis, incluziv și transparent, instrument care permite participarea reală a cetățenilor la guvernarea orașului, aceștia putând decide în mod direct cum se va cheltui un procent, clar definit în acest sens, din bugetul de dezvoltare. Acest concept este adoptat cu succes în peste 1.000 de orașe din lume, printre care Paris, Londra Berlin, în ultima perioadă fiind implementat și în România, în orașe precum Cluj-Napoca, Oradea, București și, cel mai recent, Timișoara.“, notează USR Constanța.

Advertisement

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Advertisement