Connect with us

Actual

Continuă protestele în port. Comunitatea portuară cere schimbarea conducerii APC

Maria Ionescu

Publicat

la

Federația Națională a Sindicatelor Portuare – organizația sindicală reprezentativă la nivelul sectorului de activitate “Transporturi pe apă și servicii conexe. Transporturi aeriene și servicii conexe”, afiliată Blocului Național Sindical, împreună cu Organizația Patronală „Operatorul Portuar” Constanța, organizație care reprezintă interesele celor mai importanți agenți economici ce își desfășoară activitatea în Portul Constanța, membră a Federației Române a Patronatelor din domeniul Aero-Naval, cât și a Confederației Naționale a Patronatului Român – organizează mâine, în intervalul orar 9.00-11.00, o actiune de protest în fața sediului Companiei Naționale”Administrația Porturilor Maritime” S.A. Constanța.

Revendicările din ultimele 36 de luni ale agenților economici, cât și ale lucrătorilor portuari, privesc: Master Planul Portului Constanța, starea avansată de degradare a infrastructurii de transport naval, demararea procedurii de subconcesiune a bunurilor proprietate publică a statului, lipsa contractelor de închiriere a infrastructurii de transport naval, tarifele majorate unilateral și nefundamentat, repercusiunile deciziilor administrației portuare asupra angajaților din Portul Constanța, desemnarea și funcționarea nelegală a Consiliului de Administrație al Companiei Naționale.

Protestele vor continua până la intrarea în normalitate a activităților economice

Comunitatea portuară apreciază astfel că problemele aduse la cunoștința autorităților reprezintă consecința unei lipse de viziuni economice a administrației portuare, cu efecte grave asupra activității agenților economici, cât și asupra lucrătorilor din Portul Constanța și, în consecință, va continua protestele până la momentul schimbării actualei conduceri a Companiei Naționale „Administrația Porturilor Maritime” S.A. Constanța și implementării unor soluții concrete pentru intrarea în normalitate a activităților economice din Portul Constanța.

În urmă cu o săptămână, peste 300 de salariaţi, care au adus și zeci de utilaje grele, au blocat accesul în Gara Maritimă Constanţa.
Conform Federatiei Naţionale a Sindicatelor Portuare, această manifestare a fost organizată „împotriva incompetenţelor şi abuzurilor conducerii administrative executive a CN APM SA”. „Operatorul Portuar” şi Federaţia Naţională a Sindicatelor Portuare au decis să iasă din nou în stradă pentru a protesta, motivul nemulţumirilor fiind Master Planul Portului Constanta.
Mircea Burlacu, presedintele FNSP, a precizat că actuala conducere a APMC „distruge economia portuara” și că Master Planul Portului Constanța aruncă în aer relațiile dintre Operatorul Portuar, FNSP şi conducerea Companiei Nationale Administraţia Porturilor Maritime Constanța.
Sindicalistii spun că Master Planul nu a fost niciodată discutat cu patronatele şi sindicatele.

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Actual

Document OFICIAL! Se prelungește CARANTINA în municipiul Constanța

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

Este oficial, municipiul Constanța rămâne în carantină pentru încă 14 zile. Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a decis pentru municipiul Constanța prelungirea carantinei începând cu data de 04.12.2020, ora 20:00. Măsura va fi valabilă pentru următoarele 14 zile.

Iată restricțiile:

Download (DOC, 104KB)

 

 

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Anunț. În jurul orei 1.00 revine căldura în zonele Soveja, Tomis Nord și Faleză Nord

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În urmă cu puțină vreme, RADET Constanța a anunțat că au fost finalizate lucrările de reparație a avariei care a afectat zeci de puncte termice din zonele Soveja, Tomis Nord și Faleză Nord ale municipiului Constanța.

Dispecerul de serviciu a precizat că în jurul orei 1.00 va fi reluată furnizarea energiei termice.

Iată anunțul RADET:

”Revenim cu informații noi referitoare la anunțul dat anterior cu privire la avaria care a afectat punctele termice PT 30, 31, 33, 35, 37, 38, 44, 45, 46, 48, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 101, 116, 117, 118, 119, 120, 121, 122, 123, 138, 139, 140, 142, 145, 146, 147, 176, 177, 178, 214, 215 din zonele Soveja, Tomis Nord, Faleza Nord.

Au fost finalizate lucrările de reparare a avariei și estimăm începerea furnizării energiei termice in jurul orelor 01:00.

Pentru orice disfuncționalitate constatată la furnizarea acestui serviciu public, vă rugăm să ne solicitați intervenția la Dispeceratul R.A.D.E.T., la numărul de telefon 0241 616 792, in program NON-STOP.”, precizează dispecerul de serviciu.

Foto: Ilustrativ

 

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Incendiu puternic în Agigea. Două case ard cu flacără deschisă

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În cursul zilei de azi, a izbucnit un puternic incendiu la o casă din Agigea, situată pe strada Ion Bitzan. În scurt timp, acesta s-a extins la încă o locuință.

La ora actuală, intervin 12 pompieri cu 3 autospeciale de stingere cu apă și spumă.

”În momentul de față ard cu flacără deschisă două case. Din primele informații, nu sunt victime. Se lucrează pentru localizare.”, a precizat Anca Chiriță, purtător de cuvânt al ISU Constanța.

Știre în curs de actualizare.

Update: În urma acestui incendiu au ars în totalitate 2 case cu suprafețe de 50, respectiv 80 mp. De asemenea, a fost afectat acoperișul unei a treia case, pe o suprafață de aproximativ 10 mp. Pentru lichidare au acționat mai bine de 2 ore, cauza probabilă fiind scurt circuit la instalația electrică.

 

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: