Connect with us

Justitie

Contrabandiștii de țigări au probleme! 66 de percheziții, inclusiv în Constanța!

Publicat

la

În această dimineață, polițiștii efectuează 66 de percheziţii, în județele Călăraşi, Dolj, Galați, Maramureș și Constanța, pentru destructurarea unei grupări specializate în valorificarea țigaretelor provenite din contrabandă. La data de 28 iunie a.c., poliţişti din cadrul I.P.J. Călăraşi și ai Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice, cu suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale, efectuează 66 de percheziţii domiciliare, în Călăraşi, Dolj, Galați, Maramureș și Constanța. Perchezițiile sunt efectuate la locuințele mai multor persoane bănuite de  colectarea, deţinerea, producerea, transportul, preluarea, depozitarea, predarea, desfacerea şi vânzarea mărfurilor care trebuie plasate sub regim vamal cunoscând că acestea provin din contrabandă sau sunt destinate săvârşirii acesteia. Activitățile se desfășoară în cadrul unui dosar penal aflat sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Călărași, iar la acțiune participă polițiști din cadrul inspectoratelor de poliție județene Olt, Maramureș și Ialomița. Din cercetări au rezultat indicii că, în perioada ianuarie – iunie a.c., persoanele în cauză ar fi efectuat operațiuni cu tutun fără a deţine documente legale de provenienţă şi cunoscând că acestea provin din contrabandă. Ţigaretele deţinute ar fi fost sustrase de la efectuarea controlului vamal și depozitate pe raza judeţelor Călăraşi, Dolj, Maramureş, Galaţi şi Constanţa, ulterior fiind oferite spre comercializare pe raza judeţului Călăraşi. Polițiștii vor pune în aplicare 51 mandate de aducere, persoanele depistate urmând să fie conduse la sediul poliției, pentru audieri.

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Justitie

Ministerul Justiției a lansat în dezbatere publică proiectul de modificare a Codului Penal

Publicat

la data de

Scris de

Proiectul de Lege pentru modificarea și completarea Legii nr. 286/2009 privind Codul penal, precum și a altor acte normative, a fost lansat marți, în dezbatere publică. Propunerile, sugestiile şi opiniile cu valoare de recomandare privind proiectul de act normativ supus dezbaterii pot fi transmise în scris pe adresa Ministerului Justiției. Legea nr. 286/2009 privind Codul penal a intrat în vigoare la data de 1 februarie 2014. Ulterior acestei date, Curtea Constituțională a fost sesizată cu mai multe excepții de neconstituționalitate în legătură cu texte din acest act normativ, unele dintre aceste excepții fiind admise.

Dintre deciziile de admitere a unor excepții de neconstituționalitate a unor texte din Codul penal pronunțate de Curtea Constituțională, unele impun operarea unor intervenții legislative prin care să se realizeze punerea în acord a dispozițiilor legale declarate neconstituționale cu Constituția, așa cum a fost aceasta din urmă interpretată prin deciziile respective ale instanței de contencios constituțional, potrivit dispozițiilor art. 147 alin. (1) din Constituție. Sursa: g4media.ro

Comments

comments

Continuă să citești

Justitie

Miliardarul Ioan Niculae rămâne în spatele gratiilor. Tribunalul Constanța a RESPINS cererea de liberare condiționată

Publicat

la data de

Scris de

În cursul zilei de azi, 23 iulie, magistrații Tribunalul Constanța au admis contestația formulată de către procurorii DNA – Serviciul teritorial Constanța – față de sentința pronunțată în luna mai de Judecătoria Medgidia, care a admis cererea de eliberare condiționată formulată de avocații miliardarului Ioan Niculae.

Soluția pe scurt: În baza art. 425 ind.1 alin.7 pct.2 lit. a Cod procedură penală în ref. la art. 587 Cod procedură penală; Admite contestaţia formulată de PARCHETUL DE PE LÂNGĂ ÎNALTA CURTE DE CASAŢIE ŞI JUSTIŢIE – DIRECŢIA NAŢIONALĂ ANTICORUPŢIE – SERVICIUL TERITORIAL CONSTANŢA împotriva sentinţei penale nr. 1114 din data de 12.05.2021 pronunţată de Judecătoria Medgidia în dosar penal nr. 3212/256/2021.

Desfiinţează hotărârea atacată şi soluţionând cauza dispune : În temeiul art. 587 Cod procedură penală rap. la art. 59, al. 1 şi al. 2 C.P. din 1968, Respinge propunerea de liberare condiţionată formulată de Comisia de individualizare a regimului de executare a pedepselor privative de libertate din cadrul Penit. Constanţa-Poarta Albă, privind pe condamnatul Niculae Ioan.

Stabileşte termen de reiterare a propunerii după data de 23.10.2021. Înlătură din sentinţa penală contestată dispoziţiile contrare prezentei decizii. Menţine celelalte dispoziţii ale sentinţei penale atacate care nu contravin prezentei decizii. În baza art. 275 alin.3 Cod procedură penală, Cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică astăzi 23.07.2021.

Precizăm că, în data de 18 februarie, Ioan Niculae a fost condamnat definitiv de Curtea de Apel Bucureşti la 5 ani închisoare cu executare pentru cumpărare de influenţă, instigare la evaziune fiscală şi instigare la spălare de bani. În acelaşi dosar, Gheorghe Bunea Stancu, fost preşedinte al Consiliului judeţean Brăila şi fost preşedinte al PSD Brăila, a fost achitat pentru trafic de influenţă.

Iniţial, Ioan Niculae primise la Tribunalul Bucureşti, în noiembrie 2018, o condamnare de 3 ani şi 6 luni închisoare cu executare, pedeapsă mărită la 5 ani de Curtea de Apel Bucureşti în urma admiterii apelului DNA.

Judecătorii au mai dispus interzicerea în cazul lui Ioan Niculae, pe o perioadă de 3 ani, a exercitării unor drepturi civile, după ce acesta iese din închisoare: dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în funcţiile elective publice, dreptul de a ocupa o funcţie implicând exerciţiul autorităţii de stat şi dreptul de a fi acţionar, asociat sau administrator al unei societăţi comerciale.

Foto: DigiSport

Comments

comments

Continuă să citești

Justitie

Director în Ministerul Transporturilor, arestat la Constanța. Ce legătură are cu ARSVOM

Publicat

la data de

Scris de

Tribunalul Constanţa a admis, astăzi, propunerea DNA- Serviciul teritorial Constanța privind arestarea preventivă pentru 30 de zile a lui Petre Neacşa, directorul Direcţiei economice din Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii. Acesta este acuzat că a luat mită 460.000 lei de la un om de afaceri.

Directorul Neacşa a fost reţinut, în cursul zilei de ieri, într-un dosar în care este acuzat de luare de mită.

Potrivit DNA, în contextul în care Agenţia Română de Salvare a Vieţii Omeneşti pe Mare (ARSVOM) a achiziţionat, cu fraudarea legislației primare în materie și la prețuri supraevaluate un număr de patru nave (trei de salvare și una de depoluare) în valoare de aproximativ 85.000.000 lei (fără TVA), inculpatul Neacșa Petre, în calitatea menționată mai sus, ar fi primit de la unul dintre oamenii de afaceri, beneficiari ai contractelor de achiziție publică, suma de 460.000 lei.

Concret, precizează anchetatorii,  în perioada septembrie 2020 – mai 2021, inculpatul ar fi primit banii respectivi pentru a asigura, prin intermediul Direcției pe care o conducea, fondurile necesare achiziționării ambarcațiunilor respective.

În acelaşi dosar sunt cercetaţi şi Daniel Manole, director al Agenţiei Române de Salvare a Vieţii Omeneşti pe Mare (ARSVOM) din cadrul Ministerului Transporturilor, pentru constituire a unui grup infracţional organizat, abuz în serviciu, dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit şi luare de mită, trei administratori ai unor societăţi comerciale, în sarcina cărora s-a reţinut comiterea unor infracţiuni de constituire a unui grup infracţional organizat, trafic de influenţă, cumpărare de influenţă şi spălare a banilor şi un om de afaceri, pentru infracţiuni similare.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: