Conecteaza-te cu noi
stelian ion

Societate

Controale ale ITM Constanța la stațiile de carburanți, inclusiv GPL

Published

on

control itm statii peco

Începând de astăzi, 29 august, la nivel național, inclusiv în județul Constanța, se desfășoară controale cu privire la îndeplinirea condițiilor de autorizare, funcționare și exploatare a tuturor instalațiilor de depozitare și comercializare a carburanților, inclusiv GPL.

Decizia vine ca urmare a evenimentului produs în urma cu două zile la Crevedia și are ca scop identificarea urgentă a potențialelor situații care ar putea produce și implica riscuri legate de siguranța publică în funcționarea și exploatarea instalațiilor de depozitare și comercializare a carburanților, inclusiv GPL.

Potrivit ITM Constanța, în județul nostru există 74 de stații de distribuire carburanți, 24 fiind mixte – adică sunt prevăzute și cu schiduri pentru gaz, iar 52 sunt fără schiduri.

Alte 24 de schiduri sunt independente.

Advertisement
palaz

Pâna în data de 8 septembrie, data finalizării campaniei, se vor face verificari în toate stațiile de carburanți .

Controalele vor viza respectarea legislației atât în domeniul relațiilor de muncă cât și al securității și sănătății în muncă la angajatorii sus menționați, echipele de control  fiind  formate din inspectori de muncă, atât RM cât și SSM, în funcție de dimensiunea obiectivelor controlate.

În principal, obiectivele campaniei sunt:

  • identificarea angajatorilor care nu respectă prevederile legale care reglementează relațiile de muncă și luarea măsurilor care se impun pentru determinarea acestora să se conformeze dispozițiilor legale în materie;
  • eliminarea neconformităților constatate, prin dispunerea de măsuri obligatorii pentru remedierea neconformităților și aplicarea sancțiunilor contravenționale corespunzătoare;
  • creșterea gradului de conștientizare a angajatorilor și  lucrătorilor în ceea ce privește necesitatea respectării  atât a prevederilor legale în domeniul relațiilor de muncă, cât și în cel al sănătății și securității în muncă pentru domeniile de activitate sus menționate,
  • eliminarea neconformităților constate, în domeniul securității și sănătății în muncă la angajatorii din domeniile de activitate vizate de campanie.

Foto: Ilustrativ

Advertisement
palaz

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!

Advertisement

Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com
Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions