Conecteaza-te cu noi
SEAS

Actual

Controale la depozitele de legume, fructe și cereale. Vezi ce amenzi au fost aplicate

Published

on

În perioada 12 – 13 octombrie, au fost aplicate amenzi în valoare de aproximativ 1.000.000 de lei în urma controalelor la depozitele de legume, fructe şi cereale.

Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) a desfăşurat o acţiune tematică de control la depozitele de legume, fructe şi cereale din municipiul Bucureşti şi din judeţele Arad, Argeş, Bihor, Braşov, Călăraşi, Cluj, Constanţa, Galaţi, Giurgiu, Ialomiţa, Iaşi, Ilfov, Olt, Prahova, Sibiu, Suceava, Timiş.

Au fost verificate 386 de unităţi de depozitare şi au fost acordate 101 amenzi contravenţionale în valoare totală de 956.000 lei, precum şi 2 ordonanţe de suspendare a activităţii.Totodată, au fost reţinute oficial 6.451 kg de legume, fructe şi cereale, cantitate ce a fost dirijată pentru neutralizare către unităţile autorizate.

În timpul controalelor au fost verificate condiţiile de funcţionare a unităţilor, respectarea legislaţiei în vigoare referitoare la operaţiunile de comerţ intracomunitar şi import din ţări terţe. De asemenea, a fost realizat controlul documentar şi s-a verificat modul de asigurare a trasabilităţii de către operatorii din domeniu.

De asemenea, s-au prelevat 52 de probe pentru determinarea conţinutului de micotoxine, pesticide şi contaminare radioactivă.

Dintre principalele deficienţele constatate, menţionăm:
–  Nerespectarea planului de autocontrol;
– Neprezentarea fişelor de aptitudini pentru salariaţi;
– Nedemonstrarea trasabilităţii;
– Etichetare şi ambalare neconforme;
– Nerespectarea normelor sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor privind condiţiile de depozitare a produselor alimentare;
– Lipsa acţiunilor DDD;
– Funcţionarea de unităţi de procesare şi ambalare a legumelor fără documente de înregistrare sanitar-veterinar;
– Comercializare legume fără elemente de identificare;
– Depozitare, chiar şi provizorie, a ambalajelor de transport a produselor alimentare în condiţii care pot determina contaminarea acestora;
– Mijloace de transport produse de origine nonanimală neigenizate şi neînregistrate;
– Lipsa facilităţilor de igienizare curentă a personalului;
– Spaţii de depozitare necorespunzătoare;
– Nerespectarea prevederilor legale privind comerţul intracomunitar, precum şi importul din ţări terţe;

”Verificările cu această tematică vor continua în vederea unei protecţii cât mai eficiente a sănătăţii publice.”, au precizat reprezentanții Serviciului Documentare și Logistică Documentară.

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!

Advertisement

Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com
Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions