Connect with us

Actual

Copiii de la grădinița Roboțel și elevii Colegiului ”Regina Maria” îngheață de frig

Published

on

gradinita robotel

Copiii de la grădinița Roboțel, situată pe strada Nicolae Iorga din Constanța, îngheață de frig în clădire din cauza numeroaselor avarii la sistemul de termoficare. Părinții spun că nici în cursul săptămânii trecute nu a fost căldură în grădiniță și nici astăzi nu este.

”Grădinița Roboțel, unde este relocată și o parte din Grădinița Mugurel, nu are căldură, iar copiii sunt ținuți în frig. Părinții spun că nici săptămâna trecută nu au avut căldură. Au folosit aeroterme, dar acum nici acelea nu sunt folosite.”, au menționat părinții.

Inspectorul școlar general al IȘJ Constanța, Mihai Sorin, a discutat cu conducerea grădiniței și a precizat că se va modifica programul de funcționare.

”Am discutat acum cu doamna directoare, se va lua hotărârea de modificare a programului pentru perioada în care este sistată furnizarea agentului termic, începând cu această zi.”, a precizat Mihai Sorin.

Contactată telefonic, directoarea grădiniței, Mihaela Dardac a spus că a primit asigurări din partea unei angajate a Primăriei Constanța că mâine va fi căldură.

”Ni s-a comunicat că problema va fi rezolvată în cursul acestei nopți și că mâine vom avea iarăși căldură în grădiniță. Nu este vina grădiniței noastre – noi am încercat să facem tot posibilul să încălzim sălile de grupă. Să sperăm că de mâine vom avea și noi căldură. (…) Joi am rămas fără căldură, vineri a venit iar, azi din nou nu avem. Am făcut solicitări și reclamații …. Nu am absolut nici o plângere din partea părinților. Ei au înțeles că nu e vina grădiniței”, a spus Mihaela Dardac.

Situație similară și la Colegiul Național ”Regina Maria”

O situație similară a fost anunțată și din partea Colegiului Național de Arte ”Regina Maria” Constanța, iar aici s-a luat deja măsura modificării programului.

”Având în vedere faptul că de azi noapte este o avarie RADET, nu avem căldură în școală și este frig, vom modifica programul astfel: clasele care au ore de dimineața să le desfășoare până la ora 12.00 iar după amiaza, orele să se desfășoare până la ora 16.00.”, au precizat reprezentanții Colegiului de Arte.

Există soluții alternative de încălzire,  însă nu au eficiența necesară. De aceea a fost redimensionat programul activităților.

”În momentul în care directorii ne comunică, stabilim împreună cu aceștia care sunt măsurile ce trebuie să fie luate. De asemenea, vom reveni în comunicarea instituțională cu Societatea Termoficare, pentru a ne asigura că avem o transmitere eficientă și rapidă a situațiilor în care se produc avarii, pentru a le înainta informația respectivă directorilor, în timp util.”, a concluzionat inspectorul școlar general al IȘJ Constanța.

 

 

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!