Connect with us

Societate

Cordonul de plajă de la Eforie și o porțiune de plajă din Mamaia dau de furcă echipelor de la Apele Române

Publicat

la

Conducerea Administrației Bazinale de Apă “Dobrogea – Litoral” a prezentat, miercuri, în ședința Colegiului Prefectural starea plajelor, cu mai puțin de o lună până la începerea oficială a sezonului estival. Deși vremea de afară nu ne duce cu gândul la plajă și baie în apa mării, directorul ABADL, Hristu Uzun, a transmis că echipele de lucru sunt în teren și desfășoară lucrări pentru ca fiecare sector de plajă pe care îl are îl administrarea să corespundă.

Astfel, potrivit informațiilor prezentate sunt desfășurate lucrări, după cum urmează:

Până la data de 15.04.2019, s-a acționat pe toate tronsoanele de plaja astfel:

Tronson I Constanta – Mamaia – Navodari

  • Demontare si degajare garduri stuf 100%
  • Lucrari de igienizare manuala finalizate 100% in Mamaia si Constanta, Navodari
  • S-au efectuat lucrari de discuire pe zona Mamaia , Constanta, Navodari
  • S-au efectuat lucrari de ecologizare mecanizata pe zonele Mamaia, Navodari

“Avand in vedere ca sectoarele de plaja au fost predate catre operatori de plaja, in perioada urmatoare se vor efectua lucrari de intretinere a liniei tarmului. In functie de conditiile meteo ( vant puternic, ploi ce pot genera siroiri, etc), se va interveni pentru aducerea suprafetelor de plaja la starea normala. In perioada 15.04.2019-18.04.2019 se va actiona pe zona Cleopatra-Hotel Sulina, la linia tarmului,  unde in urma actiunii valurilor s-a creat un prag cu inaltimi cuprinse intre 0.40 cm si 100 cm”, spune directorul Apelor Române “Dobrogea Litoral”.

De asemenea, pe tronson II Agigea – Costinesti s-au efectuat următoarele lucrări:

– Demontare si degajare garduri stuf  100 %, Cordon Eforie – 95% ( se vor pastra gardurile care asigura protectie pentru DN 39)

– Igienizare manuala finalizata

– Lucrari de discuire finalizate pe Eforie Nord, Eforie Sud, Costinesti –

Cu mențiunea că, în zona cordon Eforie acolo unde vântul pune mari probleme în fiecare sezon estival, suprafața de nisip a suferit modificări majore și este nevoie de intervenție de specialitate.

“Avand in vedere ca sectoarele de plaja au fost predate catre operatori de plaja, in perioada urmatoare se vor efectua lucrari de intretinere a liniei tarmului. In functie de conditiile meteo ( vant puternic, ploi ce pot genera siroiri, etc), se va interveni pentru aducerea suprafetelor de plaja la starea normala. In perioada 15.04.2019-19.04.2019 se va actiona pe zona Cordon Eforie unde, in urma actiunii vantului si a valurilor, suprafata de nisip a suferit modificari majore”, explică directorul Uzun.

În fine, pe ultimul, respectiv pe tronsonul III Olimp – Vama Veche lucrările de igienizare manuală au fost finalizate. De asemenea, în proporție de 80% au fost finalizate și lucrările de nivelare a plajelor.

“Se intervine in zona Vama Veche, unde din cauza gradului mare de agitatie al marii, la liinia tarmului, s-au creat praguri cu inaltimi cuprinse intre 0,5 m si 1 m. Se actioneaza cu un Buldozer de capacitate mare. Dupa nivelare,  prin activitati specifice,  suprafata de plaja va fi adusa la starea normala de exploatare turistica”, completează directorul ABADL.

NOTĂ! Cordonul de la Eforie nu a fost reabilitat. Bucata de plajă din stațiunea Mamaia, din dreptul hotelului Cleopatra este cea reabilitata in perioada 2013 – 2015. Probleme aici au mai fost și în urmă cu doi ani.

IMPORTANT! In conformitate cu obligatiile contractuale, ABADL, in perioada 01.04.2019-15.04.2019, a procedat la predarea sectoarelor contractate catre operatorii de plaja.

Activitatile specifice de pregatire a sectoarelor de plaja contractate, activitate desfasurata in intervalul 18.02.2019-15.04.2019, cat si a celor necontractate, au fost conditionate de conditiile hidrometeorologice extreme manifestate in proportie de cca 80 % din toata  perioada de pregatire.

In intervalul 15.04.2019-01.05.2019 se vor desfasura activitatile de pregatire a suprafetelor de plaja necontractate, pentru sezonul estival, si se va interveni la linia tarmului, pe intreg litoralul romanesc aflat in administrare, pentru corectarea evolutiei linie tarmului functie de fenomenele hidrometeorologice, in special vant si val din vant care conduc la modificarea acesteia.

De la debutul activitatilor de pregatire a plajelor si pana la data prezentei, ABADL a colectat de pe suprafetele de plaja si a transportat la rampa de gunoi cca 150 tone deseuri. Prin comparatie, in anul 2018, la aceeasi data erau colectate si evacuate peste 300 tone deseuri. Privitor la alge, pana la data 01.05.2019, estimam ca se vor evacua  de la linia tarmului aproximativ 300 tone alge. Prin comparatie cu anul 2018, la aceeasi data erau stranse si evacuate peste 1200 tone.

foto: ilustrativ

Comments

comments

Societate

Campania umanitară ”Artiști români pentru artiști ucraineni”. Cu ce spectacol participă Teatrul de Stat Constanța

Publicat

la data de

Scris de

Uniunea Teatrală din România, în parteneriat cu Worldwide Reading Project și CITD (The Center for International Theatre Development) din Baltimore a inițiat Campania umanitară Artiști români pentru artiști ucraineni, proiect de strângere de fonduri care se va desfășura în perioada 16 mai – 15 iunie.

În urma propunerii UNITER, 46 instituții culturale de stat și independente din România și Republica Moldova au răspuns favorabil apelului de a fi împreună, prin teatru, pentru păstrarea demnității artiștilor și pentru susținerea culturii ucrainene.

În perioada 16 mai – 15 iunie instituțiile de cultură din România și Republica Moldova vor programa spectacole din repertoriul propriu, donând încasările, sau vor organiza spectacole lectură pe baza a 10 texte scrise de autori ucraineni, după declanșarea războiului din Ucraina. Miza este aceeași: sprijin financiar pentru artiștii ucraineni care trec acum prin momente teribile.

Teatrul de Stat Constanța participă la această campanie cu spectacolul „DOI TINERI DIN VERONA” de William Shakespeare, regia Alexandru Mâzgăreanu, programat în data de 19 mai, la ora 19:00, la noua Sală Studio a TSC, din strada Ion Lahovari nr. 2A (vizavi de Parcul Arheologic și de clădirea TSC, aflată acum în renovare). Toate încasările rezultate în urma vânzării biletelor vor fi direcționate în fondul campaniei.

Biletele pot fi achiziționate la Sala Studio a Teatrului de Stat Constanța, din strada Ion Lahovari nr. 2A, joi între orele 11:00 – 19:00 și, dar și online, pe platforma MyStage.

Instituțiile participante la campania Artiști români pentru artiști ucraineni:

Fundația Calea Griviței și Festivalul Undercloud

Muzeul Național al Literaturii Române București

Muzeul Național al Literaturii Române Iași

Opera Comică pentru Copii București

Radio România Cultural

Teatrul „Andrei Mureșanu” Sfântu Gheorghe

Teatrul Bulandra București

Teatrul „Elvira Godeanu” Târgu Jiu

Teatrul „Ion Creangă” București

Teatrul „Maria Filotti” Brăila

Teatrul „Matei Vișniec” Suceava

Teatrul „Regina Maria” Oradea

Teatrul „Tamási Áron” Sfântu Gheorghe

Teatrul „Toma Caragiu” Ploiești

Teatrul „Tomcsa Sándor” Odorheiu Secuiesc

Teatrul Clasic „Ioan Slavici” Arad

Teatrul de Animație Țăndărică București

Teatrul de Artă București

Teatrul de Comedie București

Teatrul de Revistă „Constantin Tănase” București

Teatrul de Stat Constanța

Teatrul Dramatic „Fani Tardini” Galați

Teatrul Evreiesc de Stat București

Teatrul Excelsior București

Teatrul German de Stat Timișoara

Teatrul Maghiar de Stat Cluj

Teatrul Municipal „Csíki Játékszín” Miercurea Ciuc

Teatrul Municipal Baia Mare și Asociația Culturală ATELIER ’92

Teatrul Național „I.L.Caragiale” din București prin Centrul de Cercetare şi Creaţie Teatrală „Ion Sava“

Teatrul Național „Lucian Blaga” Cluj-Napoca

Teatrul Național „Marin Sorescu” Craiova

Teatrul Național „Mihai Eminescu” din Timișoara

Teatrul Național „Vasile Alecsandri” Iași

Teatrul Național Târgu Mureș – Compania „Liviu Rebreanu”

Teatrul Național Târgu Mureș – Compania „Tompa Miklós”

Teatrul Nottara București

Teatrul Odeon București

Teatrul pentru copii şi tineret „Ariel” Târgu-Mureș

Teatrul pentru Copii și Tineret „Colibri” Craiova

Teatrul pentru Copii și Tineret Gong Sibiu

Teatrul de păpuși „Puck” Cluj-Napoca

Teatrul „Stela Popescu” București

Teatrul Tineretului Piatra Neamț

Teatrul Național „Eugen Ionesco” din Chișinău, Republica Moldova

Teatrul Național „Mihai Eminescu” Chișinău,  Republica Moldova

Teatrul Poetic „Alexei Mateevici” Chișinău, Republica Moldova

 

 

 

Comments

comments

Continuă să citești

Societate

Zeci de noi stâlpi echipați cu corpuri de iluminat, montați în Portul Constanța

Publicat

la data de

Scris de

60 de noi stâlpi echipați cu corpuri de iluminat au fost montați în Portul Constanța.

Rețelele electrice din mai multe zone din Portul Constanța au fost modernizate cu fonduri proprii ale Administrației Porturilor Maritime SA Constanța, cu scopul de a crește calitatea infrastructurii din porturile maritime. Au fost montați 60 de noi stâlpi de iluminat în special în zonele unde a fost semnalată necesitatea îmbunătățirii iluminatului public.

În zona Poarta 5, pe șoseaua de legătură dintre portul vechi și portul nou, s-au montat 35 de stâlpi de 9 m înălțime echipați cu câte un corp de iluminat cu LED 150w și un stâlp înalt de 12 m echipat cu 3 proiectoare LED 180 W. Valoarea întregului lot este 682.636,31 lei fără TVA.

În zona Poarta 2, au fost instalați 9 stâlpi de 9 m înălțime, echipați cu câte un corp de iluminat cu LED 150W. Valoarea lotului este de 183.553,11 lei, fără TVA.

În zona Baza Tehnică Port Nou, au fost montați 8 stâlpi de 9 m înălțime, echipați cu câte un corp de iluminat cu LED 150W. Valoarea acestui lot este de 125.354,72 lei, fără TVA.

În zona parcării de la Rădăcina Mol 1S, s-a modernizat iluminatul exterior cu 7 stâlpi de 12 m, echipați cu proiectoare LED 180W. Valoarea lotului este de 129.142,55 lei, fără TVA.

Sursa: Facebook Constanța Port

Comments

comments

Continuă să citești

Societate

CT BUS Constanța angajează 15 conducători auto pentru transport rutier de persoane

Publicat

la data de

Scris de

CT BUS Constanța angajează 15 conducători auto pentru transport rutier de persoane.

Structurile în cadrul cărora se află aceste posturi: CT BUS S.A., Serviciul Autobază, Direcția Exploatare

Durata C.I.M. și durata timpului de muncă: nedeterminată, normă întreagă, program de lucru inegal.

a) Documentele solicitate candidaţilor pentru întocmirea dosarului de concurs:

• CV redactat în limba română și cerere de angajare (original);
• Act de identitate (copie simplă);
• Acte de studii/acte formare profesională (copie simplă) precum și copiile documentelor care atestă îndeplinirea condițiilor specifice ale postului solicitate de societate;
• Documente doveditoare ale activității (carnet de muncă/adeverințe vechime/extras Revisal – copie simplă);
• Cazier judiciar (original);
• Cazier auto (original);
• Adeverinţă care să ateste starea de sănătate corespunzătoare (original), eliberată cu cel mult 2 luni anterior derulării concursului de către către unitățile abilitate;
Locul de depunere a dosarului de concurs: Sediul CT. Telefon: 0241/618581, interior Birou Resurse Umane

Condiții specifice:

–  Studii: studii medii absolvite sau școală profesională;
–  Permis de conducere categoria D aflat în termen de valabilitate;
–  Atestat profesional pentru transport persoane aflat în termen de valabilitate;

Tipul probelor de concurs:

  • Proba scrisă – chestionar – 25 mai, ora 9.00
  • proba practică – 26 și 27 mai, ora 9.00
  • interviu – 30 mai, ora 9.00

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: