Conecteaza-te cu noi

Actual

Corupere sexuală! La un centru de plasament din Constanta!

Published

on

La data de 01.10.2016 s-a înregistrat la Poliţia Municipiului Constanţa, denunţul numitului Manea Constantin Dorel, aflat în stare de arest la domiciliu, în care arată faptul că începând cu anul 2011, numitul Crăciun Andrei Eduard, în calitate de educator în cadrul DGASPC Constanţa, în mod repetat, a invitat la domiciliul său 3 minorii toţi trei instituţionalizaţi la Centrul de Plasament Micul Rotterdam din Constanţa, în scopul întreţinerii de raporturi sexuale orale cu acestia. În încheierea denunţului formulat, numitul Manea Constantin Dorel, arată faptul că doreşte să beneficieze de prev. art. 19 din Lg. 682/2002. În urma activităţilor desfăşurate, la data de 11.01.2017, lucrătorii BIC s-au sesizat din oficiu cu privire la săvârşirea a trei infracţiuni de influenţarea declaraţiilor, faptă prevăzută de art. 272 alin. (1) din C.P., de către denunţătorul Manea Constantin Dorel, trei infracţiuni de influenţarea declaraţiilor şi o infracţiune de şantaj, faptă prevăzută de art. 207 alin. (2) şi (3) din C.P. şi o infracţiunii de şantaj de persoana vătămată , dispunându-se totodată schimbarea încadrării juridice a faptei pentru care este cercetat numitul Crăciun Andrei Eduard, din infracţiunea de act sexual cu un minor, în infracţiunea de coruperea sexuală a minorilor. În urma probatoriului administrat în cauză, a rezultat următoarea situaţie de fapt: denunţătorul Manea Constantin Dorel, cunoscând că numitul Crăciun Andrei Eduard a desfăşurat activităţi ce puteau fi încadrate doar ca infracţiunea de corupere sexuală a minorilor, cu sprijinul numitului Petrechiuţă Nicu, a încercat să determine victimele să declare în mod mincinos în faţa organelor de urmărire penală o situaţie mult mai gravă faţă de cea reală, astfel încât presupusele fapte comise de Crăciun Andrei Eduard, să fie încadrate juridic ca infracţiuni de trafic de minori, trafic de persoane şi act sexual cu un minor, în aşa fel încât numitul Manea C-tin Dorel să poată beneficia de prev art. 19 din Lg. 682/2002. De asemenea s-a constatat că Petrechiuţă Nicu şi Burcea George Cătălin, în perioada Iunie-Iulie 2015, respectiv Februarie – Noiembrie 2016, l-au constrâns pe Crăciun Andrei Eduard, să le ofere diverse bunuri şi sume de bani pentru a nu da în vileag activităţile de natură sexuală desfăşurate de acesta în perioada 2011-2016. În urma cercetărilor, la data de 18.01.2017, lucrătorii BIC, au dispus reţinerea pentru 24 de ore, a numiţilor PETRECHIUŢĂ NICU, MANEA CONSTANTIN DOREL, CRĂCIUN ANDREI EDUARD şi s-a solicitat luarea măsurii controlului judiciar pentru numitul BURCEA GEORGE CĂTĂLIN. Numiţii Petrechiuţă Nicu, Manea Constantin Dorel şi Crăciun Andrei Eduard, au fost depuşi în CRAP Constanţa, urmând ca în data de 19.01.2017, să fie prezentaţi la Judecătoria C-ţa cu propunere de arestare preventivă.

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!

Advertisement

Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com
Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions