Connect with us

Administratie

Costel Armășescu, primarul comunei Pantelimon: Fonduri europene pentru asfaltarea străzilor și amenajarea trotuarelor

Adrian Cârlescu

Publicat

la

Una dintre comunele în care în ultimii ani s-a simțit implicarea primarului în problemele comunității este Pantelimon. Un exemplu este dat de înfiinţarea unui sistem modern de salubrizare la nivelul întregii comune și de achiziționarea a 500 de pubele a 120 de litri și a 18 containere de câte 1.100 de litri fiecare, după mulți ani în care locuitorii au avut de suferit în privința colectării deșeurilor.

Primarul comunei Pantelimon, Costel Armășescu, a avut pe agenda sa în ultimii 3 ani proiecte care au dus la îmbunătățirea calității vieții locuitorilor din satele componente ale comunei. Astfel că, pe lista sa de realizări, primarul mai poate enumera modernizarea sistemului de iluminat public prin trecerea la iluminatul cu leduri sau crearea și implementarea serviciilor comunitare integrate prin Programul Operațional Regional pentru combaterea sărăciei și a excluziunii sociale, cu implicarea asistentului medical din comună și a asistentului social.

De asemenea, Pantelimon este una dintre puținele comune care se poate lăuda cu un cabinet stomatologic dotat cu toate cele necesare sau că are un sistem de monitorizare video, pentru creșterea gradului de siguranță al cetățenilor, pentru funcționarea căruia au fost instalate camere de luat vederi în satele Pantelimon de Sus, Pantelimon de Jos și Runcu. Unele dintre proiectele enumerate au fost realizate cu bani din bugetul local, dar cele mai multe dintre ele cu fonduri europene. Cu bani europeni a fost cumpărat și un buldoescavator, un utilaj care este extrem de necesar comunității pentru curățatul și transportul zăpezii de pe căile publice și menținerea acestora în condițiile optime pe timp de polei și îngheț, intervenții în ajutorul Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență din cadrul Primăriei, lucrări pentru întreținerea drumurilor sau decolmatarea canalelor de scurgere a apelor pluviale.

Proiecte la fel de importante pentru comunitate vor fi derulate de autoritatea locală și în perioada următoare, când primarul Costel Armășescu și-a propus asfaltarea străzilor din localitățile Călugăreni și Nistorești, înființarea unei șosele de centură în Pantelimonul de Sus, și amenajarea de trotuare pe o distanță de 10 km. Până atunci, zilele următoare vor începe lucrările de construire a unui after school pentru a veni în sprijinul părinților care nu au unde să-și lase copiii după orele de școală.

„Vom înființa un birou de consultanță pentru accesarea fondurilor europene, astfel încât Pantelimon să-și continue parcursul spre a deveni o comună europeană. Vom continua reconstrucția comunei prin dezvoltare și înnoire, iar fondurile europene reprezintă șansa noastră. Încă avem ocazia ca în următoarea perioadă să atragem bani europeni, iar noi vom scrie proiecte pentru asfaltarea și pietruirea drumurilor nefinalizate, pentru dotarea căminelor culturale sau pentru amenajarea unei rețele WIFI gratuit în centrul comunei. Este nevoie și să regularizăm albia pârâului Cartal din satul Runcu, dar și să înființăm un birou de urbanism care să emită autorizații de construire“, a declarat Costel Armășescu.

În privința proiectelor sociale, atât de importante pentru comunitate, primarul și-a propus construirea și înființarea unui Centru comunitar integrat, care să ofere asistență medicală, asistență socială și serviciile unui mediator școlar, dar și reabilitarea Centrului multifuncțional din Pantelimon, în cadrul căruia să fie oferite servicii de asistență socială la standarde europene.

Materiual electoral comandat de Partidul Național Liberal – Filiala Constanța; executat de Asociația Puterea Civică – portal www.ordinea.ro; CMF: 21200012

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Administratie

Primăria Constanța spune că este pregătită să intervină în sezonul rece pentru deszăpezirea orașului

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Primăria Constanța spune că este pregătită să intervină în sezonul rece pentru deszăpezirea orașului. În această seară, viceprimarii Constanței Ionuț Rusu și Florin Cocargeanu au inspectat utilajele pe care Polaris M Holding le va folosi în iarna aceasta la deszăpezire. Reprezentanții Polaris spun că au montate peste 40 de pluguri pe autocamioane, 12 sărărițe mari și 9 mici.

„Constanța are la dispoziție utilaje pentru a acționa în orice zonă a orașului, fie că vorbim despre bulevarde, străzi înguste, trotuare sau spații greu accesibile. Astfel, în iarna 2020 – 2021, se va interveni cu:

Autospeciale cu lamă

Autospeciale cu lamă, cisternă și sărăriță

Încărcătoare frontale

Wole

Autobasculante cu braț

Containere de 16-20 mc pentru transportul zăpezii

Freze de mici dimensiuni

ATV-uri cu lamă

Pentru a se acţiona atunci când situația o va impune, au fost achiziționate peste 13.000 de tone de material antiderapant și peste 40 de tone de motorină.“, informează Primăria.

Comments

comments

Continuă să citești

Administratie

Prefectura se implică în lupta pentru putere de la Hârșova. A atacat hotărârea privind alegerea viceprimarului

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

După ce a fost mutat cu biroul „la cimitir“ de către primarul liberal Viorel Ionescu, viceprimarul orașului Hârșova Emil Paraschiv (PSD) are parte de o nouă contră. Este vorba de Prefectura Constanța, condusă de Silviu Coșa, susținut de PNL, partid din care face parte și primarul Hârșovei, Viorel Ionescu. Instituția Prefectului a atacat recent în instanță hotărârea prin care social-democratul Emil Paraschiv a fost ales în funcția de viceprimar de către majoritatea din Consiliul Local Hârșova.

 

Viceprimarul orașului Hârșova, Emil Paraschiv, spune într-o postare pe Facebook că din ce știe el prefectul a atacat hotărârea pe motiv de procedură, deși votul a fost secret.

„Procedura a fost folosită și în anii trecuți și s-a decis ca fiecare să rămână la locul lui și să taie unul din cei doi candidați. În plus, s-a păstrat distanța socială, iar votul a fost secret. Prefectul s-ar fi invocat faptul că procedura aleasă nu ar fi stabilită prin regulament.“, a declarat Paraschiv pentru Ordinea.ro.

„Deși mulți dintre dumneavoastră ați crezut că ați văzut totul în ceea ce-l privește pe actualul primar al orașului Hârșova, Ionescu Viorel, acesta a ținut să ne arate, încă o data, că este ”capabil” de mult mai mult, iar șicanele de la începutul mandatului meu de viceprimar, respectiv refuzul de a-mi pune la dispoziție biroul viceprimarului și trimiterea mea ”la cimitir”, au fost numai începutul unei lupte personale pe care a decis să o poarte cu mine, în dorința, lipsită de echivoc, de acaparare totală a puterii, prin nesocotirea votului dumneavoastră și al consilierilor locali, în majoritatea lor. Domnul primar a uitat foarte repede că hârșovenii au acordat PSD-ului cele mai multe voturi la alegerile locale din 27 septembrie, cu 41 mai multe decât PNL-ului, astfel încât PSD-ul a obținut 8 mandate de consilieri, iar PNL-ul numai 7. Cu puțin noroc însă și spre ghinionul USR-ului, PNL-ul l-a obținut și pe al optulea, la redistribuire. Dar nimic din aceste lucruri nu contează pentru actualul primar deoarece, din câte ne-a demonstrat și în mandatul precedent, pentru dumnealui voința cetățenilor este opțională, iar jocurile de culise sunt specialitatea casei.

După ce a pus o presiune imensă pe colegii mei, în încercarea de a-i determina să mă trădeze la vot, și după nenumăratele încercări, fără succes, de a mă determina să renunț prin demisie, domnul primar, alături de consilierii PNL, au hotărât să se adreseze Instituției Prefectului Județului Constanța, că doar ar fi fost păcat să nu se valorifice apartenența la aceeași familie politică (PNL), solicitând atacarea în contencios administrativ a Hotărârii Consiliului Local Hârșova nr. 121 din data de 02.11.2010, prin care am fost ales viceprimar. Și, de parcă se terminaseră problemele în județ și rămăsese aceea a primarului din Hârșova, solicitarea a luat, în foarte scurt timp, forma unei acțiuni în instanță pentru anularea hotărârii cu pricina.

Am încredere că instanța va înțelege caracterul politic al acestui demers și va judeca drept, dar mă întreb și eu: cât de departe pot merge ipocrizia și tupeul unora ? Cum să invoci nelegalitatea alegerii viceprimarului, pe motiv de nerespectare a caracterului secret al votului? Dar când s-a aplicat aceeași procedură de vot secret în mandatul precedent al consiliului local, în cazul a zeci de hotărâri, a fost bine? Mai mult decât atât, procedura aplicată la alegerea viceprimarului, în data de 02.11.2010, a fost aprobată inclusiv de actualul consiliu local, aceasta fiind votată cu majoritate absolută înaintea votului privind alegerea viceprimarului.

În cazul în care ați uitat atât de repede, stimați colegi consilieri, vă rog să urmăriți ședința Consiliului Local Hârșova din data de 23.07.2020, minutele 14:05, 17:45, 21:00, 21:35, precum și ședința din data de 26.03.2020, de la minutul 38:00, dar și alte ședințe din mandatul precedent, și veți observa că procedura de vot secret aplicată la alegerea viceprimarului, în data de 02.11.2020, este similară procedurii aplicate în mandatul anterior! Domnule primar, când veți înțelege că Hârșova nu este numai a dumneavoastră, iar respectarea voinței cetățenilor, exprimată prin votul din 27 septembrie, nu este opțională? Atât de mult vă deranjează alegerea mea în funcția de viceprimar al orașului, încât sunteți dispus să ne faceți pe toți de râs cu astfel de demersuri aberante, fără precedent în țară, sau urmăriți să distrageți atenția cetățenilor de la adevăratele probleme ale orașului?

Majoritatea constituită în cadrul consiliului local v-a demonstrat că susținerea proiectelor pentru cetățeni nu depinde de culoarea politică și, în urma unor dezbateri, cu sau fără rezerve, a decis să susțină toate aceste proiecte. Sunt convins că dumneavoastră nu ați fi făcut la fel, în locul nostru. Consilierii PSD și Pro România din Consiliul Local Hârșova vor rămâne uniți în jurul viceprimarului ales, indiferent de ce presiuni și jocuri de culise veți mai încerca. Această majoritate va lupta pentru binele orașului și nu va fi părtașă la mizeriile pe care le faceți. Vă rog eu frumos, nu mai consumați timpul în care sunteți plătit din banii hârșovenilor pe astfel de lucruri, oamenii au alte așteptări de la dumneavoastră!“, a scris Paraschiv pe Facebook.

Aici puteți urmări ședința în care a fost ales viceprimarul

Comments

comments

Continuă să citești

Administratie

Constănțenii mai pot folosi doar câteva zile bicicletele puse gratuit la dispoziția lor de municipalitate

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

În 2 decembrie, sistemul de bike-sharing va fi întrerupt până la primăvară atunci când condițiile meteorologice vor permite, din nou, folosirea acestui mijloc de transport, anunță Primăria Constanța. În tot acest timp se va face o revizie a stațiilor și a bicicletelor, pentru ca totul să funcționeze în parametri optimi atunci când proiectul va fi reluat.

„În 2020, de când a repornit sistemul, au fost efectuate 69.700 de trasee cu cele 390 de biciclete, iar durata medie a unui traseu a fost de 50 de minute. Recordul folosirii bicicletei îl deține un constănțean care a efectuat anul acesta nu mai puțin de 315 trasee. Anul acesta încă 5193 de constănțeni și turiști s-au prezentat cu cartea de identitate la ghișeele de informații ale agențiilor SPIT pentru a solicita un card CT BIKE. În total, au fost emise 14.068 de carduri.“, mai notează Primăria.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: