Connect with us

Administratie

Costin Răsăuțeanu: „Elevii constănțeni asistă de luni bune la un spectacol al duplicității și imposturii actualului primar“

Published

on

Consilierii PNL și USR-PLUS au respins, ieri, în ședința Consiliului Local, propunerea de a majora cu 100 de lei toate bursele pe care administrația locală le acordă: merit, performanță, studiu și sociale. Propunerea a fost făcută de liderul consilierilor social-democrați, Costin Răsăuțeanu, fost viceprimar al Constanței. Degeaba liderul PSD a încercat să explice că această majorare nu implică suplimentarea unor sume de la bugetul local, pentru că aleșii majorității au decis altfel. Într-o postare pe Facebook, Răsăuțeanu critică administrația condusă de Chițac pentru votul din Consiliu și îi transmite primarului să nu se mai împăuneze că ajută elevii. Fostul viceprimar spune că decizia de a majora bursele avea ca temei situația socio-economică a multora dintre constănțeni, care au rămas fără locuri de muncă și care sunt vulnerabili acum.

„Constanța și elevii constănțeni asistă de luni bune la un spectacol al duplicității și imposturii actualului primar și al găștii sale din Primăria Constanta, cu sprijinul coaliției PNL-USR. Am cerut ieri primarului să majoreze bursele elevilor în condițiile in care Ministerul Educației decontează începând din acest an, de la bugetul de stat cuantumul minim al burselor. Avea bani. Avea de unde. Dar nu a vrut să accepte propunerea noastră. Amendamentul PSD a fost respins de către alianța PNL-USR. Așadar, bursele elevilor nu se vor majora! În timp ce cu o mâna vota împotriva elevilor, cu cealaltă mâna primarul scria postări elogioase pe Facebook, pozând în salvatorul tinerilor din Constanta, lăudându-se ca el tratează elevii mai bine decât o face BOC la Cluj. O laudă de sine gratuită și chiar penibilă! Domnule primar, vă aduc aminte ca peste  20.000 de elevi și familiile acestora ar fi putut  beneficia de sprijin din partea autorității locale. Dumneavoastră ați refuzat categoric. Nu ați înțeles. În schimb, afirmați că sprijiniți elevii. Banii aceștia au venit în bugetul Primăriei pe care îl drămuiți stângaci pentru elevi.

Ați respins ideea că un plus de 18.804.000 de lei să fie infuzat direct în economia locală. Era nevoie mai ales acum când criza a adâncit și mai mult diferențele dintre oameni; cei care erau vulnerabili sunt și mai vulnerabili, ultimele sondaje și studii arată acest lucru, domnule primar; mulți constănțeni și-au pierdut locul de muncă.

În schimb cereți Audit pentru că vi se par prea multe burse cu gândul de a găsi soluții pentru a tăia din ele. În loc să vă consumați energia pentru a lasă copiii fără burse, mai bine ați lua școlile la pas sa vedeți care sunt adevărate probleme și provocări pentru tineri, mai ales in aceste condiții de pandemie. Sunt multe cazuri sub semnul nevoii – nu al dorinței, ci al nevoii, domnul primar. Nu faceți audit pentru astfel de cazuri, faceți audit sa vedeți cum puteți ajuta mai mult! Probabil o să vă vină ideea să le faceți audit tuturor constănțenilor. Este important să folosim orice resursă pentru cei care sunt vulnerabili în aceasta perioadă!

Ca om de stânga nu voi accepta niciodată insinuarea că majorarea burselor cu 100 de lei este un moft. Această măsură reprezintă dovada prin care ne dorim cu adevărat să fim alături de elevi și de familiile lor; pentru aceștia, sintagme precum  “să facem economie”, “buget realocat” “investiție pe termen lung”, nu au sens în viața lor curenta; pentru ei trebuie să intervenim prin orice mijloace și resurse pe care le avem la dispoziție, nu peste câteva luni, nu peste un an, ci ACUM!“, se arată în comentariul lui Răsăuțeanu.

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta