Connect with us

Politica

Cristian Bușoi, mesaj la Congresul PNL: Eu pot să fiu mai ferm, dar Orban poate da înapoi critica celor care-l susțin

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Cristian Bușoi, candidat la funcția de președinte al PNL, a declarat sâmbătă, în cadrul Congresului, că el ar putea să fie ferm, pentru că au fost colegi care i-au cerut să vorbească mai tare, cu mai mult nerv, și l-a întrebat pe contracandidatul său Ludovic Orban dacă el le poate înapoia critica celor din vechea conducere, care acum îl susțin, transmite Agerpres.ro.

“Mi-au zis colegii de partid că nu vorbesc destul de tare, că ar trebui să o fac cu mai mult nerv. Eu pot să dau tonul mai tare și să fiu mai ferm, dar oare Ludovic Orban va putea da înapoi critica față de colegii din vechea conducere care acum îl susțin? Eu nu cred că va da înapoi, nu pentru că nu poate, ci pentru că atunci când spunea aceste lucruri le credea și avea dreptate să spună aceste lucruri. Da, Ludovic, ai avut dreptate când spuneai că unde nu este cap, vai de picioare și peștele de la cap se împute. Am fost amândoi victimele unor decizii neinspirate de la nivel național. Eu, primul candidat retras din cursă, tu, al doilea, Cătălin Predoiu, al patrulea candidat. (…) Mai cred, Ludovic, că te-ai înconjurat de oameni pe care tu pe bună dreptate i-ai criticat, în care nu crezi și nu cred în tine și în felul acesta nu cred că o să reușești ceea ce îți propui. Oameni care te-au sfătuit să nu accepți o dezbatere, deși am fi putut să arătăm românilor că în PNL există competiție, două viziuni diferite, dar în final putem să ne strângem mâna, așa cum o vom face astăzi. (…) Cred că și Ludovic Orban trebuie să aibă un loc în PNL”, a spus Bușoi.

Actualul secretar general interimar al PNL a precizat că a decis să candideze la șefia partidului pentru că își dorește o schimbare.

“PNL are nevoie de un nou suflu, de o nouă viziune. Dacă PNL nu se schimbă, va fi foarte greu să învingem stânga, PSD. Trebuie să întărim parteneriatul cu Klaus Iohannis, trebuie să susținem cu mai multă energie proiectul domniei sale pentru România, trebuie să comunicăm mai bine între noi, să ne coordonăm mai bine”, a arătat Bușoi, subliniind că el nu a criticat niciodată partidul și nu s-a gândit niciodată că ar putea să beneficieze de imagine pe seama partidului, criticând PNL.

El a susținut că Partidul Național Liberal trebuie să fie asociat cu măsuri clare despre viitorul României.

”Doar cântând refernul anticorupție nu vom reuși să aducem voturi noi către PNL, pentru că oamenii așteaptă de la noi în primul rând o viziune despre guvernarea acestei țări. (…) Nu mai vreau ca PNL să fie împărțit în buni și răi, în consumatori de voturi și aducători de voturi. E greșit. Nu voi promova găști în interiorul PNL, nu voi stimula conflicte în interiorul filialelor. Nu mă voi folosi niciodată în PNL de dictonul dezbină și cucerește. Voi aduna laolaltă toate energiile din jurul PNL”, a mai spus Cristian Bușoi.

Cristian Bușoi candidează cu moțiunea “PNL — partidul viitorului. Pentru o Românie dreaptă, echilibrată și puternică”. Mesaje de susținere pentru candidatura acestuia au exprimat liberalii Theodor Stolojan, Mugur Cozmanciuc, Alin Tișe și Nicoale Robu.

“În primul rând, m-am convins că are caracter, este inteligent, este un om corect, este un om care își face datoria cu multă seriozitate, are multă energie. Îl susțin pe Cristian Bușoi, în al doilea rând, pentru că moțiunea dânsului prevede direcții strategice în care trebuie să acționeze PNL, fiecare dintre noi, astfel încât să recâștigăm încrederea oamenilor. În al treilea rând, Bușoi a reușit să prezinte soluții coerente și realizabile la problemele oamenilor”, a declarat Theodor Stolojan.

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Politica

Președintele vrea referendum pe Justiție

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat marţi că este ”aproape hotărât” să convoace referendum naţional pe 26 mai, odată cu alegerile europarlamentare.

“Lucrăm deja intens la asta, analizăm datele, variantele, partea legală. Eu sunt aproape hotărât să convoc referendum pentru data de 26 mai, când avem alegeri europarlamentare”, a spus şeful statului, la dezbaterea “Preşedinte sau cetăţean/om politic şi societate civilă”, organizată în cadrul Festivalului internaţional de film documentar şi drepturile omului de One World România.

Seful statului a precizat ca s-a vorbit mult de referendum și și-a propus sa facă o evaluare in acest sens.

“S-a vorbit mult despre referendum și am spus că lucrurile trebuie evaluate din multe puncte de vedere. Stiți că voința este una și putința este alta. Discuția a revenit și nu a revenit întâmplător. Am primit o lege care clarifica anumite aspecte tehnice, printre care pesediștii introduseseră un paragraf că odată cu europarlamentarele nu se poate organiza nimic altceva. Mi s-a părut suspect de aceea am contestat la CCR. Curtea mi-a dat dreptate. Am început să analizez cum ar fi dacă aș convoca un referendum fix pentru data alegerilor europarlamentare. La început am fost puțin entuziaști. Lucrăm la asta intens, analizăm datele, variantele. Eu sunt aproape hotărât să convoc referendum pentru 26 mai. Un referendum nu poate să producă o lege, dar poate să exprime atitudinea nației și asta vreau. Îmi doresc ca națiunea română să spună clar dacă mai poate să tolereze corupția și corupții sau trebuie să tragem o linie și să spunem stop”, a declarat Iohannis, conform Antena 3.

 

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

După protestul #sieu, premierul Dăncilă transmite: “Să vină toți cu idei constructive, nu doar cu blocaje”

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

Protestul #Șîeu pentru construcția de autostrăzi produce ecouri. Premierul Viorica Dăncilă a făcut un apel la unitate națională în jurul acestui obiectiv. A cerut idei constructive și a transmis românilor să renunțe la… blocaje.

“Lansez un apel către toți cei care își iubesc țara să ne mobilizăm cu toții în jurul acestui obiectiv de construcție a autostrăzilor. Trebuie să accelerăm acest proces și îi rog pe toți să vină cu idei constructive, nu doar cu blocaje. Încă ne confruntăm cu încercările unor cetățeni care doresc cu orice preț să blocheze construcția autostrăzilor și fac orice pentru a bloca construcția de autostrăzi. Doar la începutul lunii ianuarie autostrada Lugoj-Deva a fost blocată de contentații depuse de trei cetățeni, unul din Dublin, doi din România. Motivul a fost faptul că nu se oferă suficiente locuri pentru marile mamifere și pentru lilieci. Nu-mi vine să cred că este posibil așa ceva și nu înțeleg ce interese au acești oameni”, a declarat Viorica Dăncilă.

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Finanțistul Huțucă (PNL), despre efectele OUG 114: “Sunt îngrozitoare, abrogați anomalia”

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

Deputatul Bogdan Hușucă, președintele PNL Constanța, a vorbit, marți, în Paralment, despre efectele OUG 114 asupra mediului de afaceri, a economiei, dar și a oamenilor simplu. Huțucă susține că efectele sunt “îngrozitoare” și le cere guvernanților să-și asume răspunderea și să abroge “anomalia”. Declarația parlamentarului constanțean a fost susținută la prezentarea moțiunii simple îmdreptată împotriva ministrului Finanțelor, Eugen Teodorovici.

Iată mesajul pe care Bogdan Huțucă l-a postat și pe pagina sa de Facebook:

Am explicat pe cât de simplu am putut că unele decizii ale actualului ministru, precum OUG 114, afectează negativ mediul de afaceri, locurile de muncă, stabilitatea economiei și mai ales nivelul de trai pentru toți românii. Toți românii!
Efectele OUG 114 sunt îngrozitoare:

– Cursul de schimb valutar a ajuns la maximul istoric
– Tinerii au probleme în a accesa credite
– Au lovit în băncile și companiile cu capital românesc
– Statul se împrumută astăzi mai greu și la dobânzi mai mari
– Au lovit în producția românească de energie
– Au Crescut prețul la energie și gaze naturale pentru români
– Au crescut prețul la abonamentele de comunicații
– Vor să naționalizeze mascat pensiile private

Cine suportă costurile acestor legi proaste? Românii! 
În timpul ăsta, Teodorovici, Vâlcov și ceilalți pesediști ne râd în nas. 
Asumați-vă răspunderea! Abrogați anomalia!

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: