Connect with us

Politica

Cristy Baisan acuză că Gheorghe Dragomir ar frauda alegeri în PNL Constanța prin aducerea a 500 de noi membri

Publicat

la

Consilierul județean PNL, Cristy Baisan, a susținut, astăzi, o conferință de presă care a avut ca principală temă prezentarea mai multor informații despre cum actuala conducere a filialei constanțene a partidului pregătește alegerile interne. Baisan a dezvăluit că 500 de noi membri au venit în partid “peste noapte”, au plătit cotizația și sunt pregătiți de vot. “Am venit să susțin conferința de presă în sediul organizației municipale în semn de protest față de cele ce se petrec sub conducerea lui Gheorghe Dragomir. Recent, s-au înscris 500 de noi membri în organizația de la Constanța, oameni care au rolul de a vicia scorul alegerilor interne. Nemulțumirea oamenilor atinge cote alarmante, dar se mai poate salva ceva, dacă oamenii se mobilizează și își susțin punctul de vedere”, susține Cristi Baisan, care vrea un PNL “curat și puternic”. Totodată, Baisan își laudă modul direct de a spune lucrurilor pe nume și amintește că Gheorghe Dragomir l-a catalogat drept frustrat. “Eu voi continua să fiu vocal și cer demisia conducerii PNL Constanța, respectiv a lui Gheorghe Dragomir și a acoliților lui Septimiu Bourceanu, Robert Boroianu, Marilena Dragnea, Gabriela Tomescu, care lucrează noaptea și pun în pericol democrația din partid. Tot ce fac ei este la limita legii, nu doar a statutului. Zi și noapte se fabrică documente și totul viciază procesul de alegeri. Știu că șansele mele de a câștiga alegerile de la municipiu sunt limitate, însă mi-am asumat și voi duce până la capăt intenția mea de a reforma organizația PNL Constanța. Pe scurt: solicit demisiile lui Septimiu Bourceanu şi a lui Gabi Tomescu pentru că ceea ce fac ei e la limita legii şi fabrică zi şi noapte documente. Solicit demisia Marilenei Dragnea pentru că este incompatibilă moral cu ceea ce doreşte. Ea organizează şi tot ea candidează la alegerile de la Năvodari. Gheorghe Muhscină – ce credibilitate are el dacă ajunge preşedintele organizaţiei municipale prin susţinerea unor persoane care sunt aduse în ziua votului şi nu de persoane din activul partidului”, completează Cristy Baisan.

Alte acuzații grave pe care le lansează Baisan privesc banii organizației liberale constănțene, bani care intră în casieria filialei. Baisan susține că a cerut raport pentru situația financiară a organizației de mai bine de un an, însă niciodată nu a primit răspuns. “Eu am solicitat situația financiară a partidului pentru că dvs. știți foarte bine că nu vorbim de sume nesemnificative, ci de sume uriașe, însă de mai bine de un an nu am primit niciun răspuns”, precizează liberalul Baisan.

Care-i interesul lui Dragomir?!

Este cunoscută intenția lui Baisan de a candida pentru șefia organizației municipal a PNL Constanța, acesta poziționându-se în această competiție de cealaltă parte a mesei față de actualul președinte al filialei, Gheorghe Dragomir. În… lupta pentru scaunul cu funcție de la Municipiu, Cristy Baisan susține că interesul lui Dragomir este unul clar: “A renunțat la un nou mandat de președinte pentru PNL Constanța, își poziționează admirația pentru conducerea de la București pentru că vrea să controleze delegația Constanței pentru Congresul de la București. De ce? Pentru că urmează să candideze pentru una dintre funcțiile de vicepreședinte de la nivel național”.

Pentru acuzațiile referitoare la cei 500 de noi membri, Cristy Bisan a declarat că are suport, însă nu a prezentat nicio dovadă a afirmațiilor sale. De asemenea, Gheorghe Dragomir nu a răspuns apelurilor venite din partea “Ordinea.ro” pentru a comenta declarațiile colegului său.

Comments

comments

Politica

Ciolacu: Guvernul va trebui să vină cu un nou pachet; creşterea economică nu se regăseşte în buzunarul oamenilor

Publicat

la data de

Scris de

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, a declarat, joi seara, că deşi România are “creşterea economică cea mai mare din Europa”, aceasta nu se regăseşte în buzunarele oamenilor, prin urmare, guvernul va trebui să vină cu un nou pachet social.

“Ştiţi foarte bine că de când am intrat la guvernare am venit cu un pachet social în ianuarie, acum s-a venit cu acest pachet, Sprijin pentru România, din care 60% a fost în direcţia economică, cum este şi corect, şi vedem creşterea economică cea mai mare din Europa. Cu alte cuvinte, guvernul a luat deciziile cele mai bune în contextul actual. Că această creştere economică nu se regăseşte în buzunarele oamenilor este cu totul altceva şi nu pe toate palierele economice. Şi cu alte cuvinte, din nou guvernul va trebui să vină cu un nou pachet pentru a echilibra lucrurile, această luptă, mai ales a celor cu venituri mici şi clasa medie, această luptă cu creşterea preţurilor’, a spus Ciolacu la România TV.

Acesta a precizat că trebuie avuţi în vedere în special cei cu venituri mici şi mijlocii, “ca oamenii să poată suporta această inflaţie”.

“Eu cred că vom veni cât mai curând cu acest nou pachet (…). Important e ca deciziile pe care le iei să fie şi eficiente (…), nu trebuie să reacţionezi la emoţie şi nu trebuie să intervii în mod brutal în sistemul economic. Aceste lucruri trebuie să le iei după ce ai stat de vorbă cu toţi partenerii sociali, cu mediul de afaceri”, a afirmat Ciolacu.

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Senatorul Remus Negoi: „PSD vrea cotă progresivă la impozitare pentru a lua mai mulți bani din portofelele românilor“

Publicat

la data de

Scris de

Senatorul de Constanța al USR, Remus Negoi, spune că PSD continuă să împingă ideea de cotă progresivă la impozitare pentru a lua mai mulți bani din portofelele românilor. Parlamentul constănțean afirmă că această cota unică de impozitare, procentual egală pentru toți salariații, a adus beneficii și pentru cetățeni și pentru stat:

„A simplificat colectarea și a scos la lumină o bună parte din economia gri și a stimulat investițiile și dezvoltarea afacerilor, în pofida birocrației și instabilității legislative. Dezavantajele introducerii impozitării progresive, dorite de PSD și PNL, sunt:

o creștere de taxe și o sărăcire a clasei de mijloc din România;

împinge înapoi în economia gri și neagră foarte multe afaceri;

descurajează oamenii să își declare veniturile din mai multe surse, scade astfel încasările statului şi adâncește criza economică;

îi determină pe profesionişti să plece în străinătate,  în condițiile în care România deja importă forță de muncă, 100.000 de muncitori străini numai anul acesta.

Introducerea cotei progresive de către Coaliția sărăciei înseamnă o modificare masivă în politica fiscală. PSD și PNL vor motiva că avem taxe mici comparativ cu UE. MINCIUNĂ – România are taxe mari, doar că are colectare mică. Iar asta se întâmplă tocmai din cauza taxelor mari. Singura măsură care trebuie aplicată urgent la sistemul actual de impozitare este Zero Taxe pe echivalentul salariului minim (www.zerotaxe.ro). Adică un salariu de minim 2.550 lei în mână pentru toți românii care muncesc!“, spune Negoi.

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Liderul PSD, atac dur la adresa PNL și USR: La toate lucrurile majore, PSD intervine și rezolvă problema (…) Restul este can can

Publicat

la data de

Scris de

Președintele PSD și al Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, a ținut să transmită o săgeată către PNL și USR, arătând faptul că, deși au existat și alte majorități în România, la toate proiectele majore a fost nevoie ca PSD să intervină și să ”rezolve problema”. Ciolacu a făcut declarațiile în contextul adoptării Legii offshore, în Camera Deputaților.

”Nu vreau să mă refer la trecutul mai îndepărtat sau mai apropiat, dar ați avut o majoritate în Parlament pentru a trece această lege și nu ați făcut-o. Îmi pare rău, dar pentru lucrurile majore care se întâmplă în România, PSD trebuie să intervină mereu și să rezolve problema. În momentul în care România va exploata prima moleculă de gaz din Marea Neagră va deveni un important jucător regional. Restul este can can”, a spus Marcel Ciolacu.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: