Connect with us

Politica

Cristy Baisan își face partid! Vrea să-i elimine pe actualii politicieni cu niște… anonimi. Vedeți despre ce este vorba!

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Cristy Remus Baisan este liberal de mulți ani, însă nemulțumirile aduse fostei, dar și actualei consuceri a PNL Constanța l-au trimis în afara partidului. Mai întâi, Baisan a fost exclus din PNL pentru ca mai apoi să ăși piardă și funcția de consilier județean, mandate obținut la alegerile locale de anul trecut. A făcut alte câteva declarații de presă prin care anunța că este inadmisibil ca politicienii zilelor noastre să aibă asemenea apucături și și-a văzut de activitățile zilnice. A postat fotografii pe cea mai cunoscută rețea de socializare din vacanță, din ieșirile cu barca pe mare și… surpriză: a anunțat că își face partid!

Zilele acestea, Baisan a făcut publice și detaliile noii construcții politice. Susține că de la 1 august noua structură politică va fi adusă în spatial public și promite că acesta va fi unul “modern, al anilor în care trăim și care își propune ca prim obiectiv schimbarea actualei clase politice”. Totodată, Baisan vine cu o altă idee numai bună de analizat la momentul lansării, respective cea prin care partidul va fi format din membri și susținători… anonimi. Desigur, Baisan se referă la faptul că oamenii care urmează să devină parte a partidului său n-au mai făcut politică.

“Actualele partide politice nu mai pot atrage noi membri (cu exceptia lui Neamtu), si stiu bine asta. Sunt total nefrecventabile. Mai mult decat atat, sunt zilnic decimate din interior de razboaiele de tip mafiot pe care le duc. Pierd zilnic adepti. Acesta este purul adevar. Noi vom construi altfel. Vom construi responsabil. Vom construi pentru romani!”, explică Cristy Baisan.

Este interesant de urmărit și așteptăm cu interes să vedem cum Baisan va schimba clasa politică, nu de alta, dar au mai promis și alții! Până atunci, vă propunem să citiți primele informații pe care Baisan le oferă despre noua structură politică.

“De cand am facut anuntul cu privire la lansarea unui nou partid poltic, un numar foarte mare de oameni doresc sa afle cat mai multe lucruri despre aceast partid. Este un val mare de entuziasm. In continuare am sa incerc sa raspund la cateva teme de ordin general. Incepand cu 1 August cand vom lansa acest partid in spatiul public, vom clarifica si detaliile legate de crezuri, statut si functionare. Insa pana atunci pot sa va dau urmatoarele informatii:

 1. Va fi un partid modern, la nivel national, al anilor in care traim si care isi propune ca prim obiectiv schimbarea actualei clase politice. Daca nu noi, atunci cine?
  2. Va fi un partid cu o doctrina nationalista, dar nu extremista. Un nationalism sanatos, atat de necesar la ora actuala pentru Romania. Un nationalism care sa ne redea identitatea noastra in europa si in lume. Un nationalism in care sa ne regasim atat cei care locuim in tara la ora actuala, cat si cei care suntem plecati temporar sau definitiv in diaspora.
  3. Va fi un partid in care fiecare va putea sa se implice atat cat considera necesar sau, sa ramana in zona de confort. Fara sedinte, adunari sau manifestatii de strada, etc.
  4. Va fi un partid in care membrii si sustinatorii vor ramane anonimi. Nu se vor cunoaste intre ei, si nici nu li se va cunoaste identitatea. Nu vrem ca nimeni sa fie expus unor posibile abuzuri din partea actualei clase politice.
  5. Fiecare membru sau sustinator va intra in aceasta constructie noua doar in baza unei discutii cu un membru existent, si a recomandarii acestuia. In baza acelei discutii va primi codul personal de identificare.
  6. Fiecare membru/sustinator va primi un cod unic de identificare, fara a fi nevoie sa isi decline identitatea, sau date cu caracter personal ( varsta, sex, studii, ocupatie, etc). Va ramane anonim garantat!
  7. Membrii, in baza codului primit, vor putea sa intre online, unde se desfasoara de fapt toata activitatea politica a partidului.
  8. Toate deciziile care se vor lua vor fi rezultatul votului exprimat de toti membrii online. Aceste decizii includ, dar nu se rezuma la: alegerea viitoarei conduceri, selectia viitorilor candidati la alegeri, decizii politice la nivel local si national etc.
  9.Oricine doreste sa acceada intr-o anumita functie poate (cu pastrarea anonimatului) sa isi faca cunoscuta aceasta intentie si sa fie supus votului online doar in baza codului primit si a unei scrisori de intentie care explica motivatia din spatele dorintei de a isi dori o functie (de orice natura ar fi ea). Intelepciunea colectiva va fi cea care va dicta cine este cel mai potrivit sa reprezinte partidul.
  10. Functionarea strict online, va permite sa stim in fiecare moment cati membri suntem si care sunt sansele noastre reale sa schimbam aceasta clasa politica.

“Am incredere ca aceasta constructie va creste si ca din anonimat vom reusi sa schimbam actuala clasa politica. Impreuna vom scrie o noua pagina in cartea de istorie a Romaniei! Suntem suficienti de multi care iubim aceasta tara!”, conchide politicianul constănțean.

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Politica

Felix Stroe și-a început mandatul la #Ministerul din Umbră  

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

În urmă cu câteva săptămâni, social democrații și-au desemnat noii lideri de departamente ale partidului. Aceste structuri de specialitate ale PSD sunt considerate ca fiind „Guvernul din umbră” al partidului. Potrivit listei, printre cei 25 de lideri care conduc departamentele de lucru ale PSD se numără și președintele Organizației Județene Constanța a PSD, Felix Stroe, fost ministru al Transporturilor. Într-o postare pe Facebook, conducerea Departamentului pentru Infrastructură și Transport al „#PSD“ a anunțat că s-a reunit, astăzi, în prima ședință.

„Ne propunem ca, în perioada următoare, să fim o sursă de proiecte și propuneri care să sprijine activitatea colegilor din Guvern. Am pus la punct elementele organizatorice și de funcționare a echipei de lucru, pentru ca de săptămâna viitoare să dezvoltăm idei și perspective în domeniu“, se arată în mesajul PSD.

Iată lista completă a noilor șefi de departamente de specialitate ale PSD: Departamentul pentru Muncă și Justiție Socială – Adrian Solomon, deputat; Departamentul pentru Educație Națională – Gavrilă Camelia, deputat; Departamentul pentru Sănătate Florian – Dorel Bodog, deputat, fost ministru; Departamentul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat – Ilan Laufer, fost ministru; Departamentul pentru politici fiscal-bugetare – Cristian Socol, economist, profesor la ASE; Departamentul pentru Justiție și Libertăți Cetățenești Robert – Marius Cazanciuc, senator, fost ministru; Departamentul pentru Agricultură si Dezvoltare Rurală – Valeriu Steriu, deputat; Departamentul pentru Mediu Pană – Adriana-Doina, deputat, fost ministru și vicepreședinte național PSD; Departamentul pentru Administrație Publică si Dezvoltare Regională – Adrian Dragoș Benea, senator, liderul PSD Bacău; Departamentul pentru Infrastructură Și Transport – Felix Stroe, liderul PSD Constanța, fost ministru al Transporturilor; Departamentul pentru Politica Externă – Titus Corlățean, senator, fost ministru; Departamentul pentru Afaceri Europene – Angel Tîlvăr, deputat, fost ministru; Departamentul pentru Apărare Dorel – Gheorghe Căprar, deputat; Departamentul pentru Afaceri Interne – Ionel-Daniel Butunoi, senator; Departamentul pentru Cultură si Identitate Națională – Lucian Romașcanu, senator, fost ministru; Departamentul pentru Tineret și Sport – Alexandra Presură, deputat; Departamentul pentru românii de pretutindeni – Lilla Debelka, Secretar de Stat Ministerul pentru Românii de Pretutindeni; Departamentul pentru Comunicații și Societate Informațională – Gemma Luminița Iosip, Director Programul ANCOM; Departamentul pentru Economie – Gheorghe Șimon, deputat, fost ministru; Departamentul pentru Ape și Păduri – Alexandru Stănescu, deputat; Departamentul pentru Energie – Iulian Iancu, deputat; Departamentul pentru Cercetare și Inovare – Mihnea – Cosmin Costoiu, senator; Departamentul pentru Turism – Rodica Paraschiv, deputat; Departamentul pentru Fonduri Europene – Roxana Mânzatu, deputat și vicepreședinte național PSD; Departamentul pentru Revoluționari și Eroii Martiri – Valentin Mărgineanu, lector universitar.

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Rovana Plumb și jurnalista Carmen Avram deschid lista PSD pentru europarlamentare – surse

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

Negocierile pentru Lista PSD pentru alegerile europarlamentare sunt în toi. Deja a fost convocată o ședință a Comitetului Național Executiv al PSD pentru luni în care Lista urmează a fi votată și apoi făcute preparativele pentru depunerea ei și a semnăturilor strânse la Biroul Electoral Central (BEC).

Deși sunt negocieri grele…. Lista e în mare schițată după întâlnirile de ieri dintre președintele Liviu Dragnea și lideri ai partidului. Potrivit informațiilor STIRIPESURSE.RO social-democrații mizează pe 12-14 locuri de europarlamentar. Asta în procente ar însemna aprox.30 la sută onținut la urne.

Iată lista (nefinală):

Rovana Plumb, deputat, ministrul Fondurilor Europene și președinte al PSD Dâmbovița

Carmen Avram, realizator TV Antena 3

Claudiu Manda, deputat, președintele Comisiei de Control al SRI, Presedintele PSD Dolj

Victor Negrescu, fost ministru, președințe PES Activist

Chris Terhes, preot și președintele Romanian Coalition din SUA

Dragoș Benea, deputat, președinte PSD Bacau

Dan Nica, actual europarlamentar

Natalia Intotero, ministrul pentru Românii de pretutindeni și deputat

Carmen Moldovan, deputat

Ioan Mircea Pașcu, actual europarlamentar sau Aurelia Fedorca, primar Negrești Oaș

Maria Grapini, actual europarlamentar (intră pe listă după negocierile dintre PSD și PPUsl)

În funcție de scorul obținut la urne ar mai putea intra următorii:

Emilian Pavel, Catalina Ștefănescu, Andi Cristea, Răzvan Popa, Claudia Țapardel, Gabriela Zoană, Victor Boștinaru – actuali europarlamentari sau/și alți lideri social-democrati. În calcule ar fi și Bianca Gavriliţă, deputat.

sursa: stiripesurse.ro

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

ALDE se laudă cu… 800.000 de semnături strânse pentru europarlamentare

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

Alianța Liberalilor și Democraților (ALDE) anunță că au strâns până acum peste opt sute de mii de semnături pentru sprijinirea listei de candidați pentru alegerile europarlamentare. Cu toate că baremul legal a fost depășit de mult, oamenii lui Tăriceanu susțin că vor depune în final peste un milion de semnături la Biroul Electoral Central (BEC).

“Am centralizat la sediul ALDE, până în acest moment, peste 800.000 de semnături venite de la organizațiile din țară. Sperăm ca, până la finalul campaniei de strângere de semnături, să depășim cifra de 1 milion. Mulțumim tuturor românilor pentru susținerea acordată!”, susțin cei de la ALDE pe pagina de Facebook, anunț însoțit de fotografii care dovedesc numărul mare de semnături strâns.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: