Connect with us

Politica

Cristy Baisan își face partid! Vrea să-i elimine pe actualii politicieni cu niște… anonimi. Vedeți despre ce este vorba!

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Cristy Remus Baisan este liberal de mulți ani, însă nemulțumirile aduse fostei, dar și actualei consuceri a PNL Constanța l-au trimis în afara partidului. Mai întâi, Baisan a fost exclus din PNL pentru ca mai apoi să ăși piardă și funcția de consilier județean, mandate obținut la alegerile locale de anul trecut. A făcut alte câteva declarații de presă prin care anunța că este inadmisibil ca politicienii zilelor noastre să aibă asemenea apucături și și-a văzut de activitățile zilnice. A postat fotografii pe cea mai cunoscută rețea de socializare din vacanță, din ieșirile cu barca pe mare și… surpriză: a anunțat că își face partid!

Zilele acestea, Baisan a făcut publice și detaliile noii construcții politice. Susține că de la 1 august noua structură politică va fi adusă în spatial public și promite că acesta va fi unul “modern, al anilor în care trăim și care își propune ca prim obiectiv schimbarea actualei clase politice”. Totodată, Baisan vine cu o altă idee numai bună de analizat la momentul lansării, respective cea prin care partidul va fi format din membri și susținători… anonimi. Desigur, Baisan se referă la faptul că oamenii care urmează să devină parte a partidului său n-au mai făcut politică.

“Actualele partide politice nu mai pot atrage noi membri (cu exceptia lui Neamtu), si stiu bine asta. Sunt total nefrecventabile. Mai mult decat atat, sunt zilnic decimate din interior de razboaiele de tip mafiot pe care le duc. Pierd zilnic adepti. Acesta este purul adevar. Noi vom construi altfel. Vom construi responsabil. Vom construi pentru romani!”, explică Cristy Baisan.

Este interesant de urmărit și așteptăm cu interes să vedem cum Baisan va schimba clasa politică, nu de alta, dar au mai promis și alții! Până atunci, vă propunem să citiți primele informații pe care Baisan le oferă despre noua structură politică.

“De cand am facut anuntul cu privire la lansarea unui nou partid poltic, un numar foarte mare de oameni doresc sa afle cat mai multe lucruri despre aceast partid. Este un val mare de entuziasm. In continuare am sa incerc sa raspund la cateva teme de ordin general. Incepand cu 1 August cand vom lansa acest partid in spatiul public, vom clarifica si detaliile legate de crezuri, statut si functionare. Insa pana atunci pot sa va dau urmatoarele informatii:

 1. Va fi un partid modern, la nivel national, al anilor in care traim si care isi propune ca prim obiectiv schimbarea actualei clase politice. Daca nu noi, atunci cine?
  2. Va fi un partid cu o doctrina nationalista, dar nu extremista. Un nationalism sanatos, atat de necesar la ora actuala pentru Romania. Un nationalism care sa ne redea identitatea noastra in europa si in lume. Un nationalism in care sa ne regasim atat cei care locuim in tara la ora actuala, cat si cei care suntem plecati temporar sau definitiv in diaspora.
  3. Va fi un partid in care fiecare va putea sa se implice atat cat considera necesar sau, sa ramana in zona de confort. Fara sedinte, adunari sau manifestatii de strada, etc.
  4. Va fi un partid in care membrii si sustinatorii vor ramane anonimi. Nu se vor cunoaste intre ei, si nici nu li se va cunoaste identitatea. Nu vrem ca nimeni sa fie expus unor posibile abuzuri din partea actualei clase politice.
  5. Fiecare membru sau sustinator va intra in aceasta constructie noua doar in baza unei discutii cu un membru existent, si a recomandarii acestuia. In baza acelei discutii va primi codul personal de identificare.
  6. Fiecare membru/sustinator va primi un cod unic de identificare, fara a fi nevoie sa isi decline identitatea, sau date cu caracter personal ( varsta, sex, studii, ocupatie, etc). Va ramane anonim garantat!
  7. Membrii, in baza codului primit, vor putea sa intre online, unde se desfasoara de fapt toata activitatea politica a partidului.
  8. Toate deciziile care se vor lua vor fi rezultatul votului exprimat de toti membrii online. Aceste decizii includ, dar nu se rezuma la: alegerea viitoarei conduceri, selectia viitorilor candidati la alegeri, decizii politice la nivel local si national etc.
  9.Oricine doreste sa acceada intr-o anumita functie poate (cu pastrarea anonimatului) sa isi faca cunoscuta aceasta intentie si sa fie supus votului online doar in baza codului primit si a unei scrisori de intentie care explica motivatia din spatele dorintei de a isi dori o functie (de orice natura ar fi ea). Intelepciunea colectiva va fi cea care va dicta cine este cel mai potrivit sa reprezinte partidul.
  10. Functionarea strict online, va permite sa stim in fiecare moment cati membri suntem si care sunt sansele noastre reale sa schimbam aceasta clasa politica.

“Am incredere ca aceasta constructie va creste si ca din anonimat vom reusi sa schimbam actuala clasa politica. Impreuna vom scrie o noua pagina in cartea de istorie a Romaniei! Suntem suficienti de multi care iubim aceasta tara!”, conchide politicianul constănțean.

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Politica

Victor Ponta: “Partidele s-au transformat în instrumente politice de împărţit funcţii, poziţii şi avantaje”

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

Liderul Pro România Victor Ponta a declarat, duminică, la congresul partidului, că pentru un demers politic îţi trebuie oameni de valoare şi competenţi, nu obedienţi, nu prieteni din oraşul tău. El spune că a simţit pe pielea lui cum este să crezi că ai alături oameni care îţi vor binele, dar care de fapt aşteaptă să te vândă sau să te înjunghie pe la spate. Ponta susţine că un lider politic trage echipa după el şi este o protecţie pentru partid, nu îl foloseşte ca pe un scut. Victor Ponta şi-a început discursul spunând că, deşi are sacoul cu Pro România, unii ar putea crede că pe dedesubt are însemnele unei alte formaţiuni politice.

 

“Unii de bună credinţă, alţii sigur de rea credinţă se gândesc încă la faptul că am sacoul cu Pro România şi pe dedesubt am încă altă cămaşă, cu alt partid, cu alte semne şi vreau să vă lămuresc de la început. Să fie clar că nu sunt alte gânduri”, a spus Ponta. Astfel, el a renunţat la sacou şi a rămas în cămaşă.

Ponta a spus că azi în România unii strigă, alţii tac deşi ar trebui să vorbească şi sunt şi unii care când vorbesc limba română au nevoie de traducător.

“Azi în România nimeni nu mai vorbeşte. Unii strigă şi ţipă, aţi văzut nu doar la televizor, alţii tac deşi ar trebui să vorbească şi alţii când vorbesc limba română au nevoie de traducător”, a menţionat Ponta, care a precizat că îşi doreşte ca partidul său să fie o voce pozitivă care să se facă auzită în “corul de strigăte sau de tăceri mai mult sau mai puţin vinovate”.

Ponta a reamintit că Pro România este cel de-al patrulea proiect al său, după Tineretul Social Democrat, USL şi conducerea Guvernului, spunând că în cadrul unei demers politic îţi trebuie oameni de valoare şi competenţi, nu obedienţi, nu prieteni din oraşul tău. De asemenea, liderul Pro România a mai afirmat că este important ca atunci când pleci la drum să ştii pe cine ai alături.

Totodată, fostul premier a mai spus că aceia care au venit alături de el la Pro România nu au făcut-o pentru funcţii, contracte sau alte avantaje.

“Pro România nu oferă funcţii, poziţii, secretare, maşini, deplasări şi e important să vedeţi cine vine alături de Pro România când nu sunt aceste lucruri de împărţit. Partidele în care şi noi am activat şi celelalte s-au transformat în simple instrumente politice de împărţit funcţii, poziţii şi avantaje”, a declarat Ponta citat de jurnaliștii de la news.ro.

În discursul său liderul Pro România a amintit că o guvernare care strânge taxe şi impozite pe care apoi le împarte ca salarii şi pensii nu este una orientată spre dezvoltare.

“E evident pentru toată lumea că o guvernare în care doar strângi taxe şi impozite de la cei care vor să plătească ca să le împarţi ca pensii şi salarii nu este o guvernare orientată spre dezvoltare. O guvernare care îşi câştigă, îşi cumpără pacea de azi împrumutând bani pe care urmează să-i plătească copiii noştri nu este o guvernare şi nu este un plan, un proiect pentru România. De asemenea, o ţară care angajează pe toată lumea la stat şi trebuie să-şi importe muncitori care să facă într-adevăr partea de muncă iarăşi e o ţară care nu poate să meargă în direcţia bună. Sigur au mai existat asemenea modele, cum a fost Grecia în urmă cu zece ani, aţi văzut ce au păţit. Şi România a trecut printr-o perioadă cumplită, în 2009-2010”, a mai afirmat Victor Ponta, conform aceleiași surse.

Primul congres al Pro România s-a desfășurat duminică, 21 octombrie 2018, la Romexpo. Cu acest prilej a fost aleasă conducerea formaţiunii politice. Victor Ponta a fost singurul candidat la preşedinţia Pro România, iar pentru cele trei funcţii de prim-vicepreşedinte s-au înscris Daniel Constantin, Sorin Cîmpeanu, Nicolae Bănicioiu.

De la Constanța au participat la Congresul Pro România și deputații Mircea Banias și Mircea Titus Dobre, ambii membri ai formațiunii politice și lideri locali ai acesteia.

 

 

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

George Niculescu, președinte interimar al PNL Năvodari. Ce alte decizii au fost luate în ședința BPJ

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

Conducerea PNL Constanța a decis, vineri seară în ședința Biroul Permanent Județean, dizolvarea Organizației Locale a PNL Năvodari.

Conducerea liberalilor de la Constanța a decis ca preluarea organizației să îi revină consilierului județean George Niculescu, consilier județean din partea Partidului Național Liberal în cadrul Consiliului Județean Constanța.

“Am făcut analiza activității organizației locale a PNL Năvodari și lucrurile nu erau întocmai cu ceea ce noi ne dorim, cu ceea ce ne-am propus. În fapt, organizația de la Năvodari nu mai era funcțională, mulți dintre colegii de acolo s-au mutat cu locul de muncă într-un alt județ ori au părăsit țara, așa încât am decis dizolvarea organizației. Am propus ca de activitatea de la Năvodari, pentru următoarele trei luni, să se ocupe condilierul județean George Niculescu, membru al PBJ. Mandatul lui Niculescu este să verifice, imparțial și obiectiv, activitatea de la Năvodari și după aceea vom stabili toți pașii necesari de urmat”, a declarat Bogdan Huțucă, președintele PNL Constanța pentru “Ordinea.ro”.

Facem precizarea că președinte al PNL Năvodari era Silviu Calafus, consilier local din partea liberalilor în Consiliul Local Năvodari.

Potrivit declarațiilor lui Huțucă, Silviu Calafus a rămas membru al PNL.

“Domnul Calafus a rămas membru al PNL, este și consilier local dar, știți cum e, când îți pleacă atâția oameni se impune o astfel de analiză. Puteam să îl numim interimar pe domnul Calafus, dar am preferat pe cineva neutru, cineva care să faca analiza despre care v-am vorbit, imparțială și obiectivă”, a completat președintele PNL Constanța pentru ziarul nostru.

Contactat telefonic, George Niculescu a declarat pentru “Ordinea.ro” următoarele:

“De prea multă vreme, această organizație nu funcționa la potențialul său maxim. Îmi doresc să fac o evaluare a situației și în cel mai scurt timp această organizație să ofere locuitorilor o alternativă seriosă la actuala conducere PSD a orașului Năvodari.”

Doi se ceartă și al treilea câștigă: Silviu Calafus, președintele PNL Năvodari!

Alegeri în organizația femeilor liberale

În altă ordine de idei, Huțucă a mai precizat că BPJ a decis organizarea de alegeri în organizația femeilor liberale, astfel încât vor fi demarate procedurile pentru ca scrutinul să se desfășoare în data de 3 noiembrie.

 

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Deputat PNL Constanța: “PSD ar fi în stare să impoziteze și pomana porcului”

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

În contextul impozitului creat pentru justificarea plăților efectuate la nuntă și a documentelor pe care tinerii căsătoriți le primesc, în acest sens, de la ANAF și de care Eugen Teodorovici, ministrul de Finanțe, nu este deloc străin, un parlamentar constănțean le cere românilor atenție sporită vizavi de intențiile Executivului. Astfel, referitor la impozitarea nunților, Bogdan Huțucă, președintele PNL Constanța le transmite românilor, prin intermediul unui mesaj postat pe pagina sa de Facebook, să aibă grijă că “pesediștii au pus ochii pe banii noștri”. Mai mult, parlamentarul constănțean transmite că “Teodorovici și PSD sunt atât de incompetenți încât nu le mai ajung miliardele de euro împrumutate ca să/și acopere cheltuielile”.

Iată mesajul complet al deputatului Bogdan Huțucă de la PNL:

“Vă spuneam acum câteva săptămâni să fiți atenți că Teodorovici și PSD vor veni după banii voștri, pentru că sunt atât de incompetenți încât nu le mai ajung nici măcar miliardele de euro împrumutate ca să-și acopere cheltuielile. Ei bine, au început. Teodorovici vrea să impoziteze tot ce mișcă la nunți, botezuri sau zile de naștere. Ar fi în stare să impoziteze și pomana porcului, dar a avut grijă Daea să ne lase fără godaci. Așa că nu uitați de sfatul meu: atenție la buzunare că pesediștii au pus ochii pe banii noștri!”

ANAF a început să trimită tinerilor căsătoriți solicitări ca aceștia să declare, într-un formular, ce relații economice au avut, în contextul căsătoriei civile și religioase, cu PFA, firme și altele, care le-au furnizat servicii de fotografie, muzică pentru petrecere și spațiul (restaurantul), potrivit informațiilor Profit.ro. Fiscul solicită nume de persoane/firme, numere de telefon, adrese și intermediari. Amenda pentru nerespectarea solicitării Fiscului este de 2.000-5.000 de lei.

 

 

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: