Connect with us

Actual

Croaziere pe canalul Dunăre-Marea Neagră! Vezi în ce condiții se vor organiza

Maria Ionescu

Publicat

la data de

În cursul zilei de azi, directorul general al Administrației Canalelor Navigabile, Daniel Georgescu, a organizat o conferință de presă pentru a aduce la cunoștință faptul că se lucrează la un proiect extrem de important pentru turismul de pe litoral, și nu numai. Prin realizarea acestuia, turiștii care ajung anul viitor pe litoral vor putea să facă o croazieră pe canalul Dunăre-Marea Neagră, între porturile Agigea și Murfatlar.

”Este un proiect pe  care încercăm să îl ducem până la capăt împreună cu Consiliul Județean, pe partea de turism în județul Constanța. La acest moment suntem în discuții avansate. Noi încercăm să revitalizăm lucrurile care pot aduce plusvaloare județului și țării. Încerc să pun la masă Consiliul Județean, Asociația Operatorilor de Turism și proprietarul navei pentru  a se putea face niște prețuri atractive pentru turiști.”, a precizat Daniel Georgescu.

La ora actuală, Asociația Operatorilor din Turism lucrează la acest proiect pe care îl va prezenta conducerii CJC și ACN. Potrivit directorului Georgescu, la sfârșitul lunii mai, începutul lunii iunie vor demara plimbările pe canal, care sunt planificate a se derula de două ori pe săptămână între ecluza Agigea și portul Murfatlar.

De aici, turiștii vor fi preluați de autocare  pentru a vizita Biserica de piatră de la Murfatlar, Mănăstirea Sfântul Andrei, Mănăstirea Dervent, Complexul Arheologic Tropaeum Traiani de la Adamclisi. Pentru început, se dorește realizarea a două croaziere pe săptămână.

Trecerea prin ecluza de la Agigea va fi gratuită pentru nava de croazieră care va fi la dispoziția turiștilor.

Voiajul între Agigea și Murfatlar va fi de aproximativ o oră, o oră și jumătate. La ora actuală, se efectuează lucrări de reabilitare și modernizare a Gării Maritime de la Murfatlar dar sunt deja finalizate în proporție de 90%.

Se duc negocieri cu proprietarul unei nave de pasageri . ”Suntem în discuții avansate cu o firmă din Galați”, a precizat directorul general.

Este de precizat că astfel de excursii pe canalul Dunăre-Marea Neagră s-au făcut pe vremuri. Chiar Daniel Georgescu și-a amintit în timpul conferinței de presă că el a fost făcut pionier la bordul navei ”Dierna”, care făcea voiaje între Agigea și Cernavodă…

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Actual

Bărbați din Constanța prinși foarte beți la volan. Unul a provocat și un accident rutier

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În cursul serii și al nopții trecute, polițiștii constănțeni au oprit în trafic mai mulți șoferi care erau băuți la volan. Dar cum alcoolemia lor era de peste 0,4 mg/l alcool pur în aerul expirat, nu se poate spune că oamenii băuseră câte o bere…

Vă prezentăm o listă a celor prinși beți la volan.

La data de 24 martie a.c., polițiștii din cadrul Secției 5 Rurală Cogealac au depistat un bărbat, în vârstă de 39 de ani, din localitatea Mihai Viteazu, județul Constanța, care a condus un autoturism, pe strada  Principală din localitate, fiind sub influența băuturilor alcoolice.

În urma testării cu aparatul etilotest a rezultat o valoare de 0,62 mg/l alcool pur în aerul expirat.

La data de 24 martie a.c., polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Constanța au depistat un tânăr, în vârstă de 20 de ani, din municipiul Brăila, care a condus un autoturism, pe bulevardul Mamaia, fiind sub influența băuturilor alcoolice.

În urma testării cu aparatul etilotest a rezultat o valoare de 0,42 mg/l alcool pur în aerul expirat.

La data de 24 martie a.c., polițiștii din cadrul Biroului Rutier Constanța au depistat un tânăr, în vârstă de 30 de ani, din localitatea Băneasa, județul Constanța, care a condus un autoturism, pe Șoseaua Mangaliei, fiind sub influența băuturilor alcoolice, ulterior producând un accident rutier soldat doar cu pagube materiale.

În urma testării cu aparatul etilotest a rezultat o valoare de 0,62 mg/l alcool pur în aerul expirat.

La data de 23 martie a.c., polițiștii din cadrul Secției 4 Rurală Medgidia au depistat un tânăr, în vârstă de 22 de ani, care a condus un autoturism, pe strada Margaretelor din localitatea Cobadin, fiind sub influența băuturilor alcoolice..

În urma testării cu aparatul etilotest a rezultat o valoare de 0,65 mg/l alcool pur în aerul expirat.

La data de 23 martie a.c., polițiștii din cadrul Biroului Rutier Medgidia au depistat un tânăr, în vârstă de 29 de ani, din Medgidia, care a condus un autoturism, pe strada Monumentului din municipiu, fiind sub influența băuturilor alcoolice.

În urma testării cu aparatul etilotest a rezultat o valoare de 0,63 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Bărbații în cauză au fost conduși la spital pentru a li se recolta probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Foto: Ilustrativ

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Scandal între două familii din Culmea. O persoană a ajuns la spital

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În cursul zilei de azi, în localitatea Culmea – orașul Ovidiu – a avut loc un scandal între două familii, în urma căruia o tânără de doar 23 de ani a fost transportată la spital pentru îngrijiri medicale de specialitate.

Potrivit primelor detalii, apelul la numărul de urgență 112 a venit în jurul orei 11.30.

Potrivit IPJ Constanța, un bărbat de 29 de ani a sesizat faptul că, în timp ce se afla la domiciliu, un bărbat de 30 de ani a intrat în curtea casei și, în urma unor discuții în contradictoriu, ar fi agresat-o fizic pe soția sa, în vârstă de 23 de ani.

Aceasta a fost preluată de cadrele medicale și transportată la spitalul județean pentru îngrijiri medicale.
În cauză, polițiștii din Ovidiu au deschis un dosar de cercetare penală pentru săvârșirea infracțiunilor de violare de domiciliu și lovire sau alte violente.

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Pește confiscat de jandarmi în piețele din județul Constanța

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

O cantitate de peste 370 kg de peşte comercializat  ilegal a fost scoasă din circulaţie de către jandarmii constănţeni în acest week-end, în urma executării unor acţiuni punctuale pe linia prevenirii şi combaterii faptelor de comerţ cu nerespectarea cadrului legal.

În perioada 23-24 martie a.c., echipajele de jandarmerie din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Constanţa au depistat patru persoane care comercializau peşte (crap, caras, hering, scrumbie, guvide), fără a avea documente legale, în târgurile din municipiul Mangalia, Cobadin şi General Scărişoreanu.

Deoarece faptele sunt prevăzute şi sancţionate de  O.U.G. nr. 23 /2008 privind pescuitul şi acvacultura, (deţinerea, transportul sau comercializarea fără documente legale a peştelui, icrelor ori produselor din peşte obţinute din pescuit),  jandarmii au întocmit procesele verbale de sesizare ce vor fi înaintate structurilor de poliţie,  în vederea continuării cercetărilor. Peştele a fost predat societăţilor comerciale specializate, iar cel impropriu consumului a fost predat către autorităţile competente, pentru distrugere.

”Recomandăm cetăţenilor să nu achiziţioneze peşte, icre ori produs din peşte ce nu îndeplinesc condiţiile legale de comercializare şi să sesizeze autorităţile atunci când observă astfel de fapte.”, precizează Compartimentul Informare, Relații Publice și cu Publicul din cadrul

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: