Connect with us

Actual

Croaziere pe canalul Dunăre-Marea Neagră! Vezi în ce condiții se vor organiza

Maria Ionescu

Publicat

la data de

În cursul zilei de azi, directorul general al Administrației Canalelor Navigabile, Daniel Georgescu, a organizat o conferință de presă pentru a aduce la cunoștință faptul că se lucrează la un proiect extrem de important pentru turismul de pe litoral, și nu numai. Prin realizarea acestuia, turiștii care ajung anul viitor pe litoral vor putea să facă o croazieră pe canalul Dunăre-Marea Neagră, între porturile Agigea și Murfatlar.

”Este un proiect pe  care încercăm să îl ducem până la capăt împreună cu Consiliul Județean, pe partea de turism în județul Constanța. La acest moment suntem în discuții avansate. Noi încercăm să revitalizăm lucrurile care pot aduce plusvaloare județului și țării. Încerc să pun la masă Consiliul Județean, Asociația Operatorilor de Turism și proprietarul navei pentru  a se putea face niște prețuri atractive pentru turiști.”, a precizat Daniel Georgescu.

La ora actuală, Asociația Operatorilor din Turism lucrează la acest proiect pe care îl va prezenta conducerii CJC și ACN. Potrivit directorului Georgescu, la sfârșitul lunii mai, începutul lunii iunie vor demara plimbările pe canal, care sunt planificate a se derula de două ori pe săptămână între ecluza Agigea și portul Murfatlar.

De aici, turiștii vor fi preluați de autocare  pentru a vizita Biserica de piatră de la Murfatlar, Mănăstirea Sfântul Andrei, Mănăstirea Dervent, Complexul Arheologic Tropaeum Traiani de la Adamclisi. Pentru început, se dorește realizarea a două croaziere pe săptămână.

Trecerea prin ecluza de la Agigea va fi gratuită pentru nava de croazieră care va fi la dispoziția turiștilor.

Voiajul între Agigea și Murfatlar va fi de aproximativ o oră, o oră și jumătate. La ora actuală, se efectuează lucrări de reabilitare și modernizare a Gării Maritime de la Murfatlar dar sunt deja finalizate în proporție de 90%.

Se duc negocieri cu proprietarul unei nave de pasageri . ”Suntem în discuții avansate cu o firmă din Galați”, a precizat directorul general.

Este de precizat că astfel de excursii pe canalul Dunăre-Marea Neagră s-au făcut pe vremuri. Chiar Daniel Georgescu și-a amintit în timpul conferinței de presă că el a fost făcut pionier la bordul navei ”Dierna”, care făcea voiaje între Agigea și Cernavodă…

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Actual

Echipele Polaris intervin și pe trotuarele din municipiul Constanța

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

Primăria Municipiului Constanța intervine pentru a preveni formarea poleiului și a gheții pe străzile și trotuarele din municipiu.

În premieră pentru orașul nostru sunt folosite utilaje de mici dimensiuni care acționează pe trotuarele de pe străzile principale, dar și în stațiile de autobuz, împrăștiind clorură de calciu și sare pentru ca spațiile destinate pietonilor să nu înghețe la noapte, având în vedere că în urma ninsorilor din cursul zilei zăpada s-a topit, iar odată cu lăsarea întunericului temperaturile pot să scadă până la -7 grade Celsius.

Tot în cursul zilei de astăzi, 9 sărărițe au împrăștiat material antiderapant pe străzile principale și secundare din municipiul Constanța, pornind din următoarele intersecții: Poarta 1, bd. Ferdinand – bd. Tomis, bd. Mamaia – Pescărie, bd. Lăpușneanu – bd. Aurel Vlaicu, str. Suceava – Boema, bd. I.C. Brătianu, șos. Mangaliei – bd. 1 Mai, bd. I.C. Brătianu-Cora, bd. Aurel Vlaicu – Pod Cumpenei. Zonele vizate în principal sunt intersecțiile, străzile care se află în pantă, bulevardele, străzile principale și instituțiile publice (spitale, secții de poliție și alte instituții).
Conform prognozei, vremea se va menţine închisă și va continua să se răcească. Cerul va fi mai mult noros, vor fi precipitații sub formă de ninsoare și condiții de formare a ghețușului. Vântul va sufla moderat cu intensificări temporare la rafală de până la 50 – 60 km/h. Temperatura maximă va fi de 1…2 grade, iar cea minimă de -7…-2 grade.
Rugăm constănțenii să circule prudent și să adapteze viteza la condițiile de drum, iar autovehiculele să fie echipate cu anvelope de iarnă.
Totodată, recomandăm folosirea mijloacelor de transport în comun și evitarea folosirii autovehiculelor personale. Dacă deplasarea este absolut necesară, rugăm constănțenii să nu staționeze autovehiculele în locuri care ar împiedica accesul autovehiculelor cu competențe în asigurarea serviciilor de urgență.
Toți locuitorii orașului, agenții economici și asociațiile de proprietari pot semnala permanent orice problemă la următoarele numere de telefon:
Dispecerat Primăria Municipiului Constanța – 0241/550055
Dispecerat Direcţia Generală Poliția Locală – 0241/484205, sau pe WhatsApp, la numărul 0799606142
Dispecerat Serviciul Protecție Civilă, Securitate, Sănătate în Muncă și Situații de Urgență-0799606189

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Accident rutier pe b-dul IC Brătianu! Un copil a fost rănit

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În cursul acestei seri, în jurul orei 19.45, pe b-dul IC Brătianu din Constanța a avut loc un eveniment rutier soldat cu rănirea unui copil.

Potrivit serviciului de ambulanță, accidentul s-a produs în dreptul complexului 2 Cocoși iar un copil, care era pieton a fost rănit.

La fața locului, s-a deplasat de urgență o ambulanță Smurd C pentru a acorda primul ajutor.

Știre în curs de actualizare.

Update: Potrivit SAJ, în urma evenimentului rutier, pacientul – un copil de 14 ani – a fost transportat de urgență la spital, conștient,  cu contuzie membru inferior și regiunea lombară.

Update2: Iată cum a avut loc acest accident, potrivit IPJ Constanța: La data de 18 decembrie a.c., ora 19.45, un bărbat, în vârstă de 44 de ani, a condus un autoturism, pe bulevardul I.C. Brătianu, pe banda a doua, dinspre Valu lui Traian către strada Dezrobirii.

În momentul în care a ajuns la marcajul pietonal din zona intersecției cu strada Anton Pann, a surprins şi accidentat ușor un minor, în vârstă de 14 ani, care s-a angajat în traversarea străzii pe marcajul pietonal. În urma accidentului a rezultat vătămarea corporală ușoară a minorului.

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Accident rutier pe podul de la Ovidiu, cu un autocar și două autoturisme

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În cursul acestei seri, la ieșirea din orașul Ovidiu, pe pod a avut loc un eveniment rutier. Potrivit Poliției Constanța, în acest accident au fost implicate două autoturisme și un autocar.

Iată cum s-a produs accidentul: un bărbat, în vârstă de 50 de ani, a condus un autoturism și la punerea în mișcare de pe acostamentul DN 2A, pe direcția după sensul giratoriu de la intersecția cu DN 22, nu s-a asigurat la pătrunderea pe carosabil și a acroșat un autocar, care se deplasa pe banda nr.1, dinspre Mihail Kogălniceanu către Ovidiu.

În urma accidentului, autoturismul a pătruns pe sensul de mers, unde a intrat în coliziune cu un alt autoturism, care era condus de un bărbat, în vârstă de 37 ani, în banda a doua de mers. În urma accidentului, a rezultat vătămarea corporală ușoară a doi pasageri din autoturismul condus de soferul nevinovat.

Foto: Ilustrativ

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: