Connect with us

Politica

Crușoveanu (PNL): “Primarii, indiferent de culoarea politică, au nevoie de sprijin pentru dezvoltarea rețelelor de drumuri, de apă potabilă, canalizare și gaze”

Publicat

la

Marian Crușoveanu, deputat PNL de Constanța, transmite un mesaj important tuturor celor care au comentarii de făcut la adresa modului în care este promovat Programul de Investiții “Anghel Saligny”. Crușoveanu susține că primarii, indiferent de culoarea politică, au nevoie de sprijin guvernamental pentru dezvoltarea rețelelor de drumuri, de apă potabilă, canalizare și gaze.

Parlamentarul constănțean punctează că în județul Constanța încă “există comunități abandonate”.

“Elemente care definesc Europa Occidentală sunt încă departe”, transmite Marian Crușoveanu.

Iată mesajul complet:

“Primarii, indiferent de culoarea politică, au nevoie de sprijin guvernamental pentru dezvoltarea rețelelor de drumuri, de apă potabilă, canalizare și gaze.
ℹ️ În România, în județul Constanța, încă există comunități abandonate, la care apa, canalizarea, asfaltul nu ajung. Cu alte cuvinte, elementele care definesc Europa Occidentală sunt încă departe. Aceste comunități abandonate, satul românesc, zonele rurale, merită un trai mai bun, iar pentru acestea, sprijinul guvernamental este unul hotărâtor. Programul de Investiții ”Anghel Saligny” este puternic atacat, pe toate fronturile, de către reprezentanții USR, care jignesc primarii din toate partidele și oamenii care trăiesc în mediul rural.
‼️ Mă surprinde faptul că de acest val au fost luați și reprezentanții #USRConstanța, care vorbesc despre furtul banului public, prin acest program, astfel insultându-i pe toți primarii din #județulConstanța, fapt care, din perspectiva mea, este doar o ”manțocărie electorală, marca USR”. Îi invit să deschidă Anuarul Statistic al județului Constanța, pe anul 2020, au suficiente informații de aflat despre lipsurile/nevoile județului Constanța (rețeaua de gaze, conectarea la apă, cabinete medicale, grădinițe, drumuri etc.). Totodată, dacă tot vorbesc despre furt și se ascund în spatele tastaturii și al rețelelor de socializare, îi invit să pună pe hârtie aceste declarații și să le ducă la organele abilitate ale statului. Astfel, acest mod de comportament în spațiul public denotă doar o ”miștocăreală de cartier” a unora care abuzează vremelnic de funcții și demnități publice.
⚠️ Nota bene! Năvodărenii încă așteaptă proiectul metroului suspendat, măcar pe hârtie, că, de altfel, este doar o promisiune neonorată, adică o minciună gogonată, iar minciunile reprezintă doar un furt de credibilitate. Trecând peste acest fapt, acest comportament public al USR este total neserios, având în vedere că în județul Constanța, în special primarii #PNL au demonstrat credibilitate în accesarea de fonduri europene și în dezvoltarea comunităților locale. Mă aștept la mai multă responsabilitate a reprezentanților USR în cuvintele rostite, pentru că populismul are picioare scurte.
➡️ Având în vedere faptul că, în cursul zilei de astăzi, #DacianCioloș se află la Constanța, poate la întâlnirea cu presa îi vor fi adresate câteva întrebări legat de modul neserios prin care USR Plus atacă, atât programul guvernamental Anghel Saligny, cât și primarii din toată țara:
⁉️ Atunci când era sprijinit de PNL pentru Ministerul Agriculturii, PNL nu era un partid vechi, de primari baroni locali care furau?
⁉️ Când făcea plăți, în calitate de prim-ministru, pentru PNDL 2, alături de Vasile Dîncu, primarii nu mai furau?
⁉️ Când PNL îl susținea în funcția de prim-ministru, iar primarii făceau campanie pentru el, atunci nu erau hoți?
P.S. Lăsați populismul acesta ieftin, că în urma acestei atitudini nu rămâne nimic! În linkul de mai jos, doar un exemplu de proiecte finanțate, prin PNDL. În total, sunt 151 de proiecte finanțate.”

Comments

comments

Politica

Guvernul Cioloş prinde contur. Iată lista de miniștri pregătită de USR

Publicat

la data de

Scris de

Premierul desemnat Dacian Cioloş şi USR PLUS au susţinut, astăzi, o şedinţă în care au pus la cale un plan de guvernare pentru noul cabinet, plan ce urmează să fie prezentat în Parlamentul României.

Lista posibililor miniştri din noul Guvern Cioloş:

Ministerul Finanţelor – Dragoş Pîslaru (fost ministru al Muncii în primul Guvern Cioloş – 2016);

Ministerul Afacerilor Interne – Alin Stoica (fost prefect al Capitalei);

Ministerul Afacerilor Externe – Dan Barna (fost vicepremier, co-preşedinte al USR PLUS);

Ministerul Justiţiei – Stelian Ion (fost ministru al Justiţiei; ministrul demis de Florin Cîţu de la care a pornit criza politică);

Ministerul Apărării Naţional – Nicu Fălcoi (senator între 2016-2020, actual deputat);

Ministerul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului – Claudi Năsui (fost ministru al Economiei);

Ministerul Energiei – Cristina Prună (deputat din anul 2016);

Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii – Cătălin Drulă (fost ministru al Transporturilor);

Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale – George Căţean (fermier şi membru al USR-PLUS);

Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor – Mihai Goţiu (jurnalist, scriitor, fost senator);

Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene – Cristian Ghinea (fost europarlamentar, fost ministru al Fondurilor Europene);

Ministerul Muncii şi Protecţiei Sociale – Oana Ţoiu (deputat PLUS);

Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei – Ionuţ Moşteanu (deputat reales, purtător de cuvânt al USR PLUS);

Ministerul Sănătăţii – Ioana Mihăilă (fost ministru al Sănătăţii);

Ministerul Educaţiei – Corina Atanasiu (fost secretar de stat în Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene);

Ministerul Cercetării, Inovării şi Digitalizării – Cosette Chichirău (deputat de Iaşi);

Ministerul Culturii – Marius Manole (actor, simpatizant USR-PLUS);

Ministerul Tineretului şi Sportului – Tudor Pop (deputat USR PLUS).

Sursa: antena3.ro

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

După ce Cîțu a anunțat că bunăstarea românilor se simte deja, PSD a reacționat: „Ei se laudă și economia se scufundă“

Publicat

la data de

Scris de

PSD a reacţionat, printr-o postare pe Facebook, după ce premierul demis, Florin Cîţu, a declarat, astăzi, că „bunăstarea românilor se simte deja”.

„EI SE LAUDĂ ȘI ECONOMIA SE SCUFUNDĂ!

5 REALITĂȚI ale economiei românești pe care Guvernul demis „uită” să le spună!

  1. România – Campioană europeană la creșterea prețurilor la energie.

40% dintre gospodării deja nu își pot achita facturile la întreținere!

  1. România – Cea mai mare inflație din ultimii 11 ani.

Puterea de cumpărare a scăzut cu 14%!

  1. România – record istoric la îndatorare.

Peste 57 miliarde euro împrumutați în 2 ani de guvernare!

  1. România – record istoric la deficitul comercial.

14,6 miliarde euro deficit la 8 luni din 2021 (+ 3 miliarde față de perioada similară din 2020)!

  1. România – Campioana europeană la dobânzile împrumuturilor.

Dobânzi de 10 ori mai mari decât media UE!”, a scris PSD pe Facebook.

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Lui Cîțu și Vîlceanu le duduie economia în cap: „Evaluările ne obligă să nu lăsăm România pe mâna demagogilor și populiștilor“

Publicat

la data de

Scris de

Premierul Florin Cîțu și ministrul Finanțelor, Dan Vîlceanu, jubilează după ce Agenția de rating Moody’s îmbunătățește perspectiva României de la NEGATIVĂ la #STABILĂ, iar agenția de rating Standard & Poor’s reconfirmă perspectiva #STABILĂ. În timp ce românii nu mai fac față cheltuielilor din cauza exploziei de prețuri, la alde Cîțu și Vîlceanu le duduie economia în cap și spun că ei merită cu prisosință să conducă această țară.

„Agenția de rating Moody’s îmbunătățește perspectiva României de la NEGATIVĂ la #STABILĂ, iar agenția de rating Standard & Poor’s reconfirmă perspectiva #STABILĂ. Acesta este un criteriu după care, cred eu, un guvern trebuie judecat. Nu după părerea tuturor politicienilor, care pentru diferite interese aruncă în spațiul public multe neadevăruri și produc mult zgomot. Guvernul Cîțu este apreciat pentru modul serios și profesionist în care a guvernat și a pus în practică obiectivele de reformă și de consolidare fiscală pe care și le-a asumat. Este unul din motivele pentru care Florin Cîţu trebuie să rămână premierul României.“, a scris Dan Vîlceanu pe Facebook.

Premierul Florin Cîțu, spune, la rândul său, că felicită echipa guvernamentală și oamenii profesioniști care l-au susținut în implementarea măsurilor de răspuns la criză și a punctat faptul că „evaluările ne obligă să nu lăsăm guvernarea României pe mâna demagogilor și populiștilor”.

„Suntem foarte aproape de momentul în care toți românii vor simți bunăstarea. Deja începem să simțim bunăstarea. Avem resurse pe care le-am investit fără să creștem deficitul. Toate acestea se văd”, a declarat Florin Cîțu.

Sursa: stiripesurse.ro, ziare.com

Foto: INQUAM Photos

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: