Connect with us

Politica

Crușoveanu (PNL): “Primarii, indiferent de culoarea politică, au nevoie de sprijin pentru dezvoltarea rețelelor de drumuri, de apă potabilă, canalizare și gaze”

Publicat

la

Marian Crușoveanu, deputat PNL de Constanța, transmite un mesaj important tuturor celor care au comentarii de făcut la adresa modului în care este promovat Programul de Investiții “Anghel Saligny”. Crușoveanu susține că primarii, indiferent de culoarea politică, au nevoie de sprijin guvernamental pentru dezvoltarea rețelelor de drumuri, de apă potabilă, canalizare și gaze.

Parlamentarul constănțean punctează că în județul Constanța încă “există comunități abandonate”.

“Elemente care definesc Europa Occidentală sunt încă departe”, transmite Marian Crușoveanu.

Iată mesajul complet:

“Primarii, indiferent de culoarea politică, au nevoie de sprijin guvernamental pentru dezvoltarea rețelelor de drumuri, de apă potabilă, canalizare și gaze.
ℹ️ În România, în județul Constanța, încă există comunități abandonate, la care apa, canalizarea, asfaltul nu ajung. Cu alte cuvinte, elementele care definesc Europa Occidentală sunt încă departe. Aceste comunități abandonate, satul românesc, zonele rurale, merită un trai mai bun, iar pentru acestea, sprijinul guvernamental este unul hotărâtor. Programul de Investiții ”Anghel Saligny” este puternic atacat, pe toate fronturile, de către reprezentanții USR, care jignesc primarii din toate partidele și oamenii care trăiesc în mediul rural.
‼️ Mă surprinde faptul că de acest val au fost luați și reprezentanții #USRConstanța, care vorbesc despre furtul banului public, prin acest program, astfel insultându-i pe toți primarii din #județulConstanța, fapt care, din perspectiva mea, este doar o ”manțocărie electorală, marca USR”. Îi invit să deschidă Anuarul Statistic al județului Constanța, pe anul 2020, au suficiente informații de aflat despre lipsurile/nevoile județului Constanța (rețeaua de gaze, conectarea la apă, cabinete medicale, grădinițe, drumuri etc.). Totodată, dacă tot vorbesc despre furt și se ascund în spatele tastaturii și al rețelelor de socializare, îi invit să pună pe hârtie aceste declarații și să le ducă la organele abilitate ale statului. Astfel, acest mod de comportament în spațiul public denotă doar o ”miștocăreală de cartier” a unora care abuzează vremelnic de funcții și demnități publice.
⚠️ Nota bene! Năvodărenii încă așteaptă proiectul metroului suspendat, măcar pe hârtie, că, de altfel, este doar o promisiune neonorată, adică o minciună gogonată, iar minciunile reprezintă doar un furt de credibilitate. Trecând peste acest fapt, acest comportament public al USR este total neserios, având în vedere că în județul Constanța, în special primarii #PNL au demonstrat credibilitate în accesarea de fonduri europene și în dezvoltarea comunităților locale. Mă aștept la mai multă responsabilitate a reprezentanților USR în cuvintele rostite, pentru că populismul are picioare scurte.
➡️ Având în vedere faptul că, în cursul zilei de astăzi, #DacianCioloș se află la Constanța, poate la întâlnirea cu presa îi vor fi adresate câteva întrebări legat de modul neserios prin care USR Plus atacă, atât programul guvernamental Anghel Saligny, cât și primarii din toată țara:
⁉️ Atunci când era sprijinit de PNL pentru Ministerul Agriculturii, PNL nu era un partid vechi, de primari baroni locali care furau?
⁉️ Când făcea plăți, în calitate de prim-ministru, pentru PNDL 2, alături de Vasile Dîncu, primarii nu mai furau?
⁉️ Când PNL îl susținea în funcția de prim-ministru, iar primarii făceau campanie pentru el, atunci nu erau hoți?
P.S. Lăsați populismul acesta ieftin, că în urma acestei atitudini nu rămâne nimic! În linkul de mai jos, doar un exemplu de proiecte finanțate, prin PNDL. În total, sunt 151 de proiecte finanțate.”

Comments

comments

Politica

Liderii USR au descins la ședința CL Mogoșoaia, după agresarea consilierei partidului: „România nu tolerează violența și bădărănia“

Publicat

la data de

Scris de

Președintele USR, Dacian Cioloş, și mai mulți parlamentari USR – Dan Barna, Cătălin Drulă, Cristian Șeidler și Anca Dragu – au participat în această seară la ședința de consiliu local din Mogoșoaia, în semn de sprijin pentru colega noastră Felicia Ienculescu Popovici, agresată ieri de doi consilieri PNL și PMP. În timpul ședinței, mai mulți membri ai USR au protestat afară împotriva violenței fizice și verbale la care a fost suspusă colega lor Felicia Ienculescu Popovici. De la ședință au lipsit fizic cei doi consilieri agresori, dar și primarul comunei.

„Am venit împreună cu mai mulți colegi să o susținem pe colega noastră Felicia Ienculescu-Popovici”, spune Cioloș. „Suntem aici ca să transmitem un mesaj ferm: România nu tolerează violența și bădărănia”, a zis și Barna. „Cîțu, mai e încă membru PNL consilierul vostru care amenință femei cu schilodirea? Înțeleg că PMP a propus excluderea consilierului lor. Dacă se și concretizează, e singurul gest normal în situația dată”, a afirmat și Drulă.

Președintele USR, Dacian Cioloș, a declarat, vineri, la Mogoșoaia, că aici se prefigurează un tun imobiliar sub oblăduirea primarului și a subliniat că DNA trebuie să ancheteze ce se întâmplă.

Felicia Ienculescu-Popovici a depus plângere la poliţie spunând că a fost agresată fizic de către consilierii locali Valentin Ene (PNL) şi Dinu Gheorghe (PMP). Valentin Ene a ameninţat-o că ‘şi dacă face puşcărie, o bagă în scaun cu rotile’. Poliţiştii oraşului Buftea au întocmit dosar penal.

Reprezentanţii USR afirmă că o consilieră locală din Mogoşoaia, Felicia Ienculescu-Popovici, a fost agresată verbal şi fizic, joi seară, la o şedinţă, de către doi consilieri locali – Valentin Ene (PNL) şi Dinu Gheorghe (PMP), unul dintre ei spunându-i că „şi dacă face puşcărie, o bagă în scaun cu rotile”. Preşedintele PMP, Cristian Diaconescu, a solicitat Consiliului Executiv Judeţean al PMP Ilfov să-l suspende pe Dinu Gheorghe din toate funcţiile politice pe care le deţine până la concluzionarea anchetei cu privire la incidentele de joi, 27 ianuarie, din cadrul Consiliului Local Mogoşoaia. La rândul său, preşedintele PNL Ilfov a transmis că liberalul implicat în scandal a fost suspendat din toate funcţiile de conducere din partid, până la finalizarea anchetei.

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

INTERZICEREA centralelor de apartament pe gaz intră în linie dreaptă. Ministrul Barna a făcut anunțul

Publicat

la data de

Scris de

Ministrul Mediului, Tanczos Barna, a declarat că, săptămâna viitoare, va prezenta coaliţiei un draft al legii privind eliminarea centralelor de apartament. Dacă propunerea va fi susţinută de coaliţie, proiectul de lege va intra pe circuitul de avizare.

„Centralele de apartament existente nu pot fi afectate de nicio reglementare legală şi nici retroactiv nu se mai poate face mai nimic sau este foarte greu să revenim la sisteme centralizate acolo unde toţi s-au debranşat şi fiecare apartament are propria centrală”, a spus ministrul Mediului la Europa FM.

Barna a precizat că pentru case se va merge în continuare pe centrale individuale.

„Eu mă bucur nespus de mult că sunt oraşe care deja gândesc la fel ca Ministerul – Clujul, Braşovul. În aceste oraşe sunt decizii luate de municipalitate fără să fie obligatorii, stabilite prin lege. Săptămâna trecută, domnul primar Boc m-a anunţat că în Consiliul Municipal s-a luat această decizie şi toate construcţiile care au mai mult de şase apartamente au obligaţia de a monta centrală comună”, a declarat public Tanczos Barna.

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Lucian Bode: „Pensiile militare nu trebuie confundate cu pensiile speciale“

Publicat

la data de

Scris de

Ministrul de Interne, Lucian Bode, a declarat că pensiile din MAI pun o presiune pe buget de 5,2 miliarde de lei și că pensiile militare nu trebuie confundate cu pensiile speciale.

„Sunt întru totul de acord ca în România pensiile trebuie să fie plătite pe principiul contributivității. Sunt cu totul de acord ca în România să nu avem pensii speciale. Însă cine confundă pensiile militare cu cele speciale face o greșeală și pensiile de serviciu, pensiile militare, pensiile din sistemul nostru al Afacerilor Interne sunt în acest moment undeva la o presiune pe buget undeva la 5,2 miliarde de lei.

Vorbim despre 97.000 de pensionari proveniți din sistemul de ordine publică. Vorbim despre pensii cuprinse între 1.000 și 2.500 de lei într-un număr de aproximativ 21.000 de pensionari, pentru ei s-a aplicat acea indexare de 10%. Toți cei care aveau pensii sub 2.500 de lei au primit această indexare. Așadar nu cred că este corect să punem semnul egal între pensiile militare și pensiile speciale”, a afirmat ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: