Conecteaza-te cu noi

Actual

CT BUS nu mai are datorii la ANAF. Obligațiile fiscale au fost achitate anticipat

Published

on

Transformarea fostei companii RATC, care a devenit între timp CT BUS SA, din regie autonomă în societate pe acțiuni a adus un plusvaloare societății de transport în comun din Constanța. Datorită managementului eficace, conducerea noii societăți de transport a reușit, în 4 august 2020, să achite integral anticipat obligația fiscală către A.N.A.F., stabilită prin Decizia de eșalonare la plată încheiată pe 20.04.2017, pentru o perioadă de 55 de luni. Cuantumul datoriei totale era de 27.923.828 lei, cu rata aproximativă lunară de 500.000 lei. Pe lângă această sumă datorată, autoritățile dispuseseră și sechestru asupra tuturor bunurilor aparținând fostei regii. Graficul lunar de plată a datoriei a fost respectat cu strictețe, iar ca urmare a încadrării în prevederile O.U.G. 69/ 14.05.2020, CT BUS S.A. beneficiază de facilități fiscale în valoare de 2.786.475 lei.

Pentru stingerea datoriei s-au achitat 5.373.370 lei. Efortul financiar a fost realizat prin forțe proprii, fără contractarea niciunui împrumut, notează CT BUS SA într-un comunicat. Directorul CT BUS, Bogdan Niță a explicat pentru Ordinea.ro faptul că facilitățile fiscale, în valoare de 2,7 milioane de lei, au constat, de fapt, în anularea dobânzilor și penalităților care s-au aplicat la datoria veche de 27 milioane de lei. Practic, spune Niță, CT BUS, profitând de prevederile OUG 69/2020, după anularea dobânzilor și penalităților, compania pe care o conduce a mai avut de achitat doar 5,3 milioane de lei. Și, astfel, s-a ajuns la situația în care, în prezent, CT BUS SA să nu mai înregistreze datorii către ANAF. Totodată, în 12.08.2020, autoritățile au comunicat către CT BUS Decizia de ridicare a măsurilor de executare silită aplicate asupra bunurilor sechestrate nr. 58733. Certificatul fiscal care atestă 0 datorii deschide calea pentru noi investiții, CT BUS fiind eligibilă pentru proiecte cu fonduri atrase și proiecte cu fonduri europene, mai notează conducerea CT BUS.

„De cele mai multe ori nu o bucată de hârtie ne definește: diplome, documente de absolvire, cine știe ce acte de proprietate – toate ajung prăfuite într-un dosar. De curând, am primit un document ce își va găsi locul lângă fotografiile cu familia CT BUS, asemenea rezultatului unor analize medicale care îți arată că te-ai însănătoșit după o boală lungă care părea că te va răpune: certificatul fiscal ANAF care confirmă 0 (ZERO) datorii. E confirmarea efortului nostru, al tuturor, al doilea certificat de naștere al CT BUS. 28 de milioane de lei datorie în 2017 vs. ,,permisul de dezvoltare” primit zilele trecute, reprezintă un parcurs constant pozitiv al companiei publice de transport. CT BUS a plătit anticipat ultimele 16 rate și a economisit 2,8 milioane de lei reprezentând dobânzi și penalități. Suntem prima companie din România care a aplicat cu succes pentru facilitățile de plată prevăzute de O.U.G. 69 / 14.05.2020, surprinzându-i chiar și pe oficialii Ministerului Finanțelor. Ne place să fim primii și ne iese foarte bine. Încercăm să devenim mai buni în ceea ce facem, cu satisfacția pe care numai livrarea unui serviciu destinat comunității o poate oferi. Săptămâna începe foarte bine și în perioada următoare vom anunța alte proiecte cu mare impact pentru sistemul de transport public și pentru oraș.“, a declarat Niță.

Advertisement

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Advertisement

Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com
Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions