Connect with us

Actual

Cu credit trecem iarna! Vom plăti la căldură aproximativ suma de anul trecut

Maria Ionescu

Publicat

la

Deocamdată caloriferele din casele constănțenilor sunt reci. Mă refer la cei care au rămas abonați la RADET și beneficiază de căldură la calorifere de-abia atunci când regia va considera că este absolut necesar. Știu că au existat mai mulți solicitanți care își doreau să aibă căldură în apartamente cât mai repede cu puțință, dar au fost și mai mulți cei care s-au opus. Până una alta, poate afară se mai încălzește și mai trec câteva zile. Iar acestea sunt extrem de  necesare RADET, regie care este obligată să facă un credit ipotecar în valoare de 10 milioane  de euro pentru a-și putea plăti datoria istorică pe care o are. Așa cum bine știți, RADET are datorii către CET în valoare și mai mare. Dar pentru ca populația să poată beneficia de încălzire, regia este obligată să achite măcar o parte a restanțelor. Astăzi a fost ședință de consiliu local cu un singur subiect pe ordinea de zi. Este vorba despre   proiectul de hotărâre privind mandatarea directorului general al RADET în vederea semnării contractului de credit pe termen scurt pentru finanțarea activității curente încheiat cu Banca Transilvania. Proiectul a fost supus la vot şi a fost aprobat cu 16 voturi pentru, 13 de la PSD și 3 de la PMP. Cei 10 consilieri PNL și unul independent, s-au abtinut. Primarul municipiului Constanței, Decebal Făgădău, a anunțat că municipalitatea face calcule pentru a putea menține prețul gigacaloriei la 250 de lei. Decizia ar urma să fie luată până la sfârșitul lunii octombrie, în cadrul unei noi ședințe a CLM. Tot atunci se va stabili și valoarea subvenției acordate anul acesta de primărie.

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Actual

Accident rutier la intrarea în Agigea. O mașină a intrat sub un TIR

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În urmă cu puțină vreme, la intrarea în localitatea Agigea a avut loc un grav accident rutier soldat cu rănirea unei persoane. Un autoturism a intrat sub un TIR.

La fața locului a intervenit o ambulanță SMURD B din cadrul Detașamentului Port. În autoturism a fost găsit un bărbat neîncarcerat, cu multiple traumatisme. Acesta a fost transportat la spital.

Știre în curs de actualizare.

Foto: Silviu Marian Șincan

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

OFICIAL! Prefectul Coșa, despre prelungirea carantinei în municipiul Constanța: “Șansele sunt foarte mari”

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

Carantina pentru municipiul Constanța expiră mâine, iar autoritățile analizează ÎNCĂ cifrele Direcției de Sănătate Publică.

Joi, prefectul județului Constanța, Silviu Coșa, a anunțat că șansele ca perioada de carantină să fie prelungită în municipiul Constanța sunt foarte mari. Și asta pe fondul situației cazurilor active din municipiu și a creșterii numărului persoanelor infectate cu noul coronavirus.

“DSP efectuează analiza de risc pe termenii pe care îi știm deja. Având în vedere faptul că suntem pe un platou, fără să se înregistreze o scădere,șansele sunt foarte mari să se prelungească”.

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Conduceți cu atenție! Este ceață pe Autostrada A2

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că ceața reduce vizibilitatea în trafic sub 150 de metri pe autostrada A2 București – Constanța, pe tronsonul kilometric 143 – 192, între localitățile Fetești, jud. Ialomița, și Medgidia, jud. Constanța.

Ceaţa impune din partea celor aflaţi la volan, dar şi a celorlalte categorii de participanţi la traficul rutier, o conduită preventivă pe toată durata deplasării pe drumurile publice. Este necesar să se ruleze cu viteză redusă, adaptată permanent condiţiilor de drum, iar fiecare manevră în trafic să se facă numai după o temeinică asigurare. Pentru aceasta, oglinzile retrovizoare trebuie să fie reglate corespunzător.

Foto: Ilustrativ

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: