Connect with us

Actual

Cu jandarmii la slujba de Înviere. Au fost stabilite efectivele care vor păzi bisericile

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Pe perioada sărbătorilor pascale 2018, efectivele din cadrul I.J.J. Constanţa vor desfăşura activităţi specifice de menţinere şi asigurare a ordinii publice, în dispozitivele stabilite de comun acord cu Inspectoratul de Poliţie Judeţean Constanţa şi Gruparea de Jandarmi Mobilă Constanţa, în zona lăcaşelor de cult situate atât pe raza municipiului Constanţa cât şi pe raza celorlalte localităţi din judeţ, cu ocazia slujbelor religioase specifice Sărbătorilor Pascale, după cum urmează:

Secţia 3 Poliţie Constanţa:

 1. Biserica Greacă – str. Mircea cel Bătrân;
 2. Biserica „Sf. Împăraţi Constantin şi Elena“ – Mihăileanu;
 3. Biserica „ Paraschieva“ -zona Cimitirul Central;
 4. Biserica „ Treime“ – zona Parc – Casa de Cultură;
 5. Biserica „ Ştefan“ – zona Parc – Gară;
 6. Biserica „Adormirea I“ – zona Piaţa Griviţei – Tomis Mall;
 7. Catedrala „ Apostoli Petru şi Pavel“ – str. Arhiepiscopiei;
 8. Biserica „ Nicolae“ – str. Gheorghe Şonţu;

Efective: 8/zi

În municipiul Mangalia şi în loc. Costineşti:

 1. Biserica „Sf. Gheorghe“ – str. Mihai Viteazu;
 2. Biserica „Sf. Mihail şi Gavril“ – str. Rozelor;
 3. Biserica „Adormirea Maicii Domnului“ – str.G-ral Vârtejanu;
 4. Biserica „Naşterea Maicii Domnului“ – Str. Negru Vodă;
 5. Biserica „Sf. Nicolae“ – str. M.I. Dobrogeanu;
 6. Biserica „Sf.Ioan Botezătorul“ – str. 1 Mai;
 7. Biserica „Sf. Mina“ -Spital Mangalia;
 8. Biserica „Capela Militară A Garnizoanei Mangalia“ – Bd. 1 Decembrie 1918;
 9. Biserica „Adormirea Maicii Domnului“ – Neptun, str Trandafirilor;
 10. „Catedrala Tineretului“ -Costineşti;

Efective: 4 / zi

În municipiul Medgidia:

 1. Biserica „Sf. Dumitru“ (zona Intim);
 2. 2. Biserica „Cuvioasa Paraschiva“ (zona Cimitir);
 3. Biserica „Sf. Petru şi Pavel“ (zona centru);
 4. Biserica „Adormirea Maicii Domnului” (zona spital);
 5. Biserica „Sf. Mihail şi Gavril“ (zona Rotunda);
 6. Biserica „Sf. Constantin şi Elena“ (zona Nord);

Efective: 4 / zi

În localitatea  Cernavodă:

 1. Biserica „Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena“;
 2. Biserica „Sfînta Maria“;
 3. Biserica „Dimitrie cel Nou“;

Efective: 6 / zi

             În localitatea Hârşova:

 1. Biserica „Sf. Dimitrie Cel Nou“;
 2. Biserica „Sf. Imparaţi Constantin si Elena“;
 3. Biserica „Sf. Irina“;
 4. Mănăstirea „Prodomiţa“;

Efective: 3 /zi

foto: ilustrativ

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Actual

Accident rutier în Dorobanțu, în vecinătatea unei stații peco

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În cursul zilei de azi, la ora 10:37, în localitatea Dorobanțu din comuna Nicolae Bălcescu a avut loc un eveniment rutier în care au fost implicate două autoturisme. Acesta s-a produs în imediata vecinătate a unei stații GPL.

La fața locului s-au deplasat rapid echipaje ale Smurd Medgidia, care au constatat că au fost rănite două persoane dar acestea sunt colaborante și conștiente. 

Iată cum s-a produs accidentul, potrivit IPJ Constanța: Un bărbat, în vârstă de 73 de ani, a condus autoturismul marca Dacia Super Nova, pe DN 2A, în localitatea Dorobanţu, dinspre strada Constanţa către Hârşova.

În momenmtul în care a ajuns la km 172, a efectuat un viraj la stânga pentru a intra pe un drum de pământ. Atunci a intrat în coliziune cu autoturismul marca VW Polo, condus de un bărbat, în vârstă de 67 de ani, în aceeaşi direcţie de mers și care se afla în depășirea primului auto.

A rezultat vătămarea corporală ușoară a conducătorului şi a unei pasagere, de 60 de ani, din al doilea auto.

Foto: IPJ Constanța

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Valoarea voucherelor de vacanță a crescut

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Valoarea voucherelor de vacanță a crescut la 244 de milioane de euro, la finalul lunii octombrie, o sumă de 8,4 ori mai mare față de cea de anul trecut. În primele 10 luni ale anului au fost emise 23,2 milioane de vouchere de vacanță pe hârtie și suport electronic.

Potrivit estimărilor ANAT, potențialul pieței este de 372 de milioane de euro numai în acest an, suma reprezentând acordarea voucherelor de vacanță în valoare de 1.450 de lei/persoană celor 1,2 milioane de angajați în sistemul public.

În luna octombrie au fost emise un număr de 1,2 milioane de vouchere, atât pe hârtie cât și pe suport electronic, în valoare de 14 milioane de euro, o sumă dublă față de luna septembrie. Octombrie a fost și luna cu cele mai multe vouchere pe suport electronic emise, comparativ cu celelalte luni ale anului, și anume un număr de 352.469, de 4,5 ori mai mare față de întreg anul 2017.

Potrivit statisticilor ANAT, iunie rămâne luna cu cea mai mare valoare a voucherelor emise în 2018, și anume 125 de milioane de euro.

“Se văd roadele folosirii voucherelor de vacanță în acest an. Zonele turistice populare, dar și cele mai puțin frecventate în anii anteriori, au înregistrat un trafic ridicat. 2018 a fost anul în care pachetele de vacanță în România realizate de agențiile de turism s-au vândut cu rapiditate nu numai în timpul verii, ci și pentru sărbătorile de iarnă. Agenții de turism i-au îndrumat pe proprietarii de vouchere de vacanță să aleagă cea mai bună opțiune pentru ei”, declară Nicolae Demetriade, președinte ANAT

În primul semestru al anului, numărul turiștilor a crescut cu 4,1%, potrivit Institutului Național de Statistică. Un alt efect al folosirii voucherelor de vacanță a fost creșterea cererilor de autorizare din partea unităților de cazare cu 10% în acest an.

”ANAT apreciază decizia Guvernului de prelungire a programului cu încă doi ani, până la 31 decembrie 2020, în cazul personalului din sistemul public, sumele de ordinul sutelor de milioane de euro care intră anual în industria turismului contribuind dovedit la creșterea domeniului și a economiei. Pentru activitatea agențiilor de turism, a unităților de cazare și alimentație publică, măsura de acordarea a voucherelor de vacanță este una dintre cele mai bune aprobate de guvern în ultimul timp.”, a precizat Consilierul de Comunicare, Gabriela Peșeț.

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Constanța: Femeie lovită de o mașină pe trecerea de pietoni

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În cursul acestei seri, la trecerea de pietoni din dreptul Asociației Județene a Pescarilor Sportivi din Constanța a avut loc un eveniment ruteir.

Potrivit IPJ Constanța, în jurul orei 17:30, un bărbat, în vârstă de 41 de ani, a condus un autoturism pe strada Baba Novac, în banda nr. 2, dinspre I.L.Caragiale către Poporului.

În momentul în care a ajuns la marcajul pietonal din dreptul Asociaţiei Judeţene a Pescarilor Sportivi din Constanţa, a surprins şi accidentat ușor o femeie, de 54 de ani, care s-a angajat în traversarea străzii pe marcajul pietonal, din partea dreaptă a conducătorului auto.

La fața locului au ajuns rapid echipaje ale serviciului de ambulanță, care au constatat că femeia a fost rănită ușor și s-a ales cu escoriații.

Foto: Ilustrativ

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: