Connect with us

Societate

Cu sprijinul Rompetrol, Asociația ”Dăruiește Aripi” renovează două secții ale Spitalului Județean Constanța

Published

on

Asociația ”Dăruiește Aripi” derulează 2 proiecte de investiții în cadrul Spitalului Județean Constanța în valoare de 100.000 de dolari.

Acestea presupun modernizarea Unității de Primiri Urgențe (lucrări finalizate) și reconstrucția compartimentului post operator din cadrul Secției Clinice de Obstetrică Ginecologie (lucrări în curs de derulare).

Astfel, Unitatea de Primiri Urgențe, care deservește întreaga zonă a Dobrogei, a beneficiat de înlocuirea pardoselii vechi de peste 10 ani, uzată și deteriorată precum și de reparația pereților.

Lucrările au constat în înlocuirea stratului de suport din profunzimea pardoselii, turnarea unei șape noi autonivelante cu uscare chimică rapidă și montarea unui covor PVC antibacterian de cea mai bună calitate. Materialele care au fost folosite sunt specifice utilizării în zonele medicale cu trafic intens și permit acum igienizarea și dezinfectarea corespunzătoare, având ca prioritate siguranța pacienților.

Advertisement

“UPU Constanța are cea mai mare adresabilitate din zona de Sud Est a României iar în sezonul estival aceasta crește odată cu numărul mare de turiști.

Sprijinul partenerului nostru strategic Rompetrol ne-a oferit posibilitatea să modernizăm această unitate astfel încât pacienții să beneficieze de condiții mai bune. Suntem bucuroși să putem răspunde din nou nevoilor comunitații noastre.” – a declarat Alina Pătrăhău, fondator al Asociației ”Dăruiește Aripi”.

Al doilea proiect aflat în curs de implementare vizează construcția spațiului post-operator al Secției de Obstretica Ginecologie. Până acum, această secție nu a avut o structură dedicată îngrijirii postoperatorii pentru pacientele internate aici.

În ultimii ani, Asociația Dăruiește Aripi a sprijinit activitatea Spitalului Județean Constanța cu investiții de peste 4 milioane euro.

Cei care doresc să sprijine proiectele Asociației Dăruiește Aripi o pot face aici: https://www.daruiestearipi.ro/doneaza/ sau pot trimite textul DONEZ prin SMS la 8845 (2 euro) sau 8864 (4 euro).

Advertisement

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!

Advertisement