Conecteaza-te cu noi
SEAS

Actual

Cum a fost marcată la Constanța Ziua internațională de luptă împotriva consumului și traficului de droguri

Published

on

trafic droguri

Prin rezoluția Adunării Generale a Națiunilor Unite, din 7 decembrie 1987, ziua de 26 iunie a fost declarată Ziua Internațională de luptă împotriva consumului și traficului de droguri. Astfel, în fiecare an, aceasta este marcată prin activități desfășurate de polițiști din cadrul Biroului de Analiză și Prevenire a Criminalității al Inspectoratului de Poliție Județean Constanța.  Aceste acțiuni sunt menite să conștientizeze populația cu privire la problema majoră pe care drogurile o reprezintă pentru societate.

În acest context, la data de 26 iunie a.c., polițiști din cadrul Biroului de Analiză și Prevenire a Criminalității, împreună cu jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Constanța, specialiști și voluntari ai Agenției Naționale Antidrog- Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Constanța, au desfășurat o serie de activități cu caracter informativ-preventiv, în rândul persoanelor aflate în zona peninsulară a municipiului Constanța.

Polițiștii s-au adresat în special grupurilor de tineri, pentru ca aceștia să conștientizeze riscurile la care se expun în cazul consumului de droguri.

Pentru a preveni consumul de droguri sau alte substanțe interzise, polițiștii vă recomandă:

  • Informați-vă despre riscurile consumului de droguri (dependența începe cu utilizarea acestora în scop recreațional)!
  • Alegeți-vă cu grijă prietenii și anturajul, evitând persoanele care vă îndeamnă să consumați astfel de substanțe!
  • Mențineți un stil de viață echilibrat!  Persoanele apelează , de obicei, la droguri atunci când trec prin momente dificile.
  • Stabiliți-vă obiective clare și realizabile pentru viitor!  Acestea vă vor ajuta să vă concentrați asupra a ceea ce doriți să realizați, conștientizând faptul că drogurile și alcoolul vă vor împiedica să vă atingeți obiectivele!
  • Împărtășiți aceste sfaturi cu prietenii și contribuiți la promovarea unui stil de viață mai sănătos. Iar, dacă aveți un prieten consumator de droguri, nu îl marginalizați și nu îl etichetați, ci îndrumați-l să ceară sprijinul familiei, profesorilor sau specialiștilor!

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!

Advertisement

Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com
Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions