Connect with us

Politica

Cum își laudă un secretar de stat din Energie colegii fără să cunoască situația din teren

Publicat

la

Robert Tudorache, secretar de stat în cadrul Ministerul Energiei, a efectuat, joi, o vizită de lucru în județul Constanța, scopul acesteia fiind discutarea, în termeni punctuali, a proiectelor de investiții ale companiei Oil Terminal. Discuțiile au fost purtate cu directorul general al companiei, Sorin Ciutureanu. În cadrul vizitei, Tudorache a convocat și o conferință de presă, însă invitați au fost doar o parte dintre jurnaliștii constănțeni. “Ordinea.ro” a solicitat un punct de vedere pe această temă din partea secretarului general al ALDE Constanța, Claudiu Ceti, însă acesta a refuzat să îl ofere din lipsă de timp… Revenind la vizita secretarului de stat Tudorache la Constanța, acesta a făcut promisiuni pentru extinderea companiei OIL Terminal SA și prelungirea memorandumului cu partea chineză pentru realizarea reactoarelor 3 şi 4 la Cernavodă. Estimează că lucrările vor începe până în… 2020.

Dincolo de aceste promisiuni de care, cu siguranță, cei care lucrează în domeniul nuclear sunt sătui până peste cap, Tudorache se avântă în alte declarații, laude la adresa conducerii și activității companiei OIL Terminal SA, înainte de a efectua vreo vizită în teren.

“Motivul vizitei mele de lucru în Constanța este o vizită de lucru la compania aflată în subordinea Ministerului Energiei, Oil Terminal. Totodată, am chemat și pe domnul director general al Compet SA Ploiești, în cursul acestei dimineți având loc o ședință de lucru. Este început de an, este momentul în care ne propunem proiectele de investiții pentru anul în curs, analiza pentru anul trecut am făcut-o deja la Minister, la începutul anului. Astăzi, am considerat că o vizită de lucru aplicată, mers pe teren, acum urmează vizita pe teren unde vom vedea oportunitățile de dezvoltare ale ambelor companii în această zonă. În special pentru că suntem în Constanța și, după cum prbabil știți, cel mai mare terminal la Marea Neagră este și se află aici (?!) compania se numește OIL Terminal. Din punctul de vedere al ministrului și nu numai, ci și al investitorilor foarte bine cotată, cu rezultate foarte bune pe piața bursieră. Felicit, pe această cale, conducerea și directorul general, pe domnul Sorin Ciutureanu, pentru rezultatele deosebite. Ne bucurăm că avem astfel de oameni aici la marea Neagră care gestionează atât de bine aceste activități”, a spus Tudorache la începutul conferinței de presă.

Tudorache este lider ALDE Pitești, un apropiat al președintelui interimar al ALDE Constanța, deputatul Andrei Gerea, totodată fost ministru al Energiei. Mai mult decât atât, Tudorache a fost și consilier al lui Gerea și este secretar de stat în cadrul Ministerului Energiei din ianuarie 2017. El este și președintele Consiliului de Administrație al Nuclearelectrica. Altfel spus, pe linie de partid și cu atâtea încrengăruri politice, sigur că toate sunt roz și viitorul sună cum nu se poate mai bine. Rămâne de văzut cine mai crede în vorbele domnilor care ne vizitează.

Andrei Gerea, Robert Tudorache; sursa foto: hotnews.ro

Comments

comments

Politica

Ciolacu: Guvernul va trebui să vină cu un nou pachet; creşterea economică nu se regăseşte în buzunarul oamenilor

Publicat

la data de

Scris de

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, a declarat, joi seara, că deşi România are “creşterea economică cea mai mare din Europa”, aceasta nu se regăseşte în buzunarele oamenilor, prin urmare, guvernul va trebui să vină cu un nou pachet social.

“Ştiţi foarte bine că de când am intrat la guvernare am venit cu un pachet social în ianuarie, acum s-a venit cu acest pachet, Sprijin pentru România, din care 60% a fost în direcţia economică, cum este şi corect, şi vedem creşterea economică cea mai mare din Europa. Cu alte cuvinte, guvernul a luat deciziile cele mai bune în contextul actual. Că această creştere economică nu se regăseşte în buzunarele oamenilor este cu totul altceva şi nu pe toate palierele economice. Şi cu alte cuvinte, din nou guvernul va trebui să vină cu un nou pachet pentru a echilibra lucrurile, această luptă, mai ales a celor cu venituri mici şi clasa medie, această luptă cu creşterea preţurilor’, a spus Ciolacu la România TV.

Acesta a precizat că trebuie avuţi în vedere în special cei cu venituri mici şi mijlocii, “ca oamenii să poată suporta această inflaţie”.

“Eu cred că vom veni cât mai curând cu acest nou pachet (…). Important e ca deciziile pe care le iei să fie şi eficiente (…), nu trebuie să reacţionezi la emoţie şi nu trebuie să intervii în mod brutal în sistemul economic. Aceste lucruri trebuie să le iei după ce ai stat de vorbă cu toţi partenerii sociali, cu mediul de afaceri”, a afirmat Ciolacu.

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Senatorul Remus Negoi: „PSD vrea cotă progresivă la impozitare pentru a lua mai mulți bani din portofelele românilor“

Publicat

la data de

Scris de

Senatorul de Constanța al USR, Remus Negoi, spune că PSD continuă să împingă ideea de cotă progresivă la impozitare pentru a lua mai mulți bani din portofelele românilor. Parlamentul constănțean afirmă că această cota unică de impozitare, procentual egală pentru toți salariații, a adus beneficii și pentru cetățeni și pentru stat:

„A simplificat colectarea și a scos la lumină o bună parte din economia gri și a stimulat investițiile și dezvoltarea afacerilor, în pofida birocrației și instabilității legislative. Dezavantajele introducerii impozitării progresive, dorite de PSD și PNL, sunt:

o creștere de taxe și o sărăcire a clasei de mijloc din România;

împinge înapoi în economia gri și neagră foarte multe afaceri;

descurajează oamenii să își declare veniturile din mai multe surse, scade astfel încasările statului şi adâncește criza economică;

îi determină pe profesionişti să plece în străinătate,  în condițiile în care România deja importă forță de muncă, 100.000 de muncitori străini numai anul acesta.

Introducerea cotei progresive de către Coaliția sărăciei înseamnă o modificare masivă în politica fiscală. PSD și PNL vor motiva că avem taxe mici comparativ cu UE. MINCIUNĂ – România are taxe mari, doar că are colectare mică. Iar asta se întâmplă tocmai din cauza taxelor mari. Singura măsură care trebuie aplicată urgent la sistemul actual de impozitare este Zero Taxe pe echivalentul salariului minim (www.zerotaxe.ro). Adică un salariu de minim 2.550 lei în mână pentru toți românii care muncesc!“, spune Negoi.

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Liderul PSD, atac dur la adresa PNL și USR: La toate lucrurile majore, PSD intervine și rezolvă problema (…) Restul este can can

Publicat

la data de

Scris de

Președintele PSD și al Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, a ținut să transmită o săgeată către PNL și USR, arătând faptul că, deși au existat și alte majorități în România, la toate proiectele majore a fost nevoie ca PSD să intervină și să ”rezolve problema”. Ciolacu a făcut declarațiile în contextul adoptării Legii offshore, în Camera Deputaților.

”Nu vreau să mă refer la trecutul mai îndepărtat sau mai apropiat, dar ați avut o majoritate în Parlament pentru a trece această lege și nu ați făcut-o. Îmi pare rău, dar pentru lucrurile majore care se întâmplă în România, PSD trebuie să intervină mereu și să rezolve problema. În momentul în care România va exploata prima moleculă de gaz din Marea Neagră va deveni un important jucător regional. Restul este can can”, a spus Marcel Ciolacu.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: