Connect with us

Politica

Cum își laudă un secretar de stat din Energie colegii fără să cunoască situația din teren

Published

on

Robert Tudorache, secretar de stat în cadrul Ministerul Energiei, a efectuat, joi, o vizită de lucru în județul Constanța, scopul acesteia fiind discutarea, în termeni punctuali, a proiectelor de investiții ale companiei Oil Terminal. Discuțiile au fost purtate cu directorul general al companiei, Sorin Ciutureanu. În cadrul vizitei, Tudorache a convocat și o conferință de presă, însă invitați au fost doar o parte dintre jurnaliștii constănțeni. “Ordinea.ro” a solicitat un punct de vedere pe această temă din partea secretarului general al ALDE Constanța, Claudiu Ceti, însă acesta a refuzat să îl ofere din lipsă de timp… Revenind la vizita secretarului de stat Tudorache la Constanța, acesta a făcut promisiuni pentru extinderea companiei OIL Terminal SA și prelungirea memorandumului cu partea chineză pentru realizarea reactoarelor 3 şi 4 la Cernavodă. Estimează că lucrările vor începe până în… 2020.

Dincolo de aceste promisiuni de care, cu siguranță, cei care lucrează în domeniul nuclear sunt sătui până peste cap, Tudorache se avântă în alte declarații, laude la adresa conducerii și activității companiei OIL Terminal SA, înainte de a efectua vreo vizită în teren.

“Motivul vizitei mele de lucru în Constanța este o vizită de lucru la compania aflată în subordinea Ministerului Energiei, Oil Terminal. Totodată, am chemat și pe domnul director general al Compet SA Ploiești, în cursul acestei dimineți având loc o ședință de lucru. Este început de an, este momentul în care ne propunem proiectele de investiții pentru anul în curs, analiza pentru anul trecut am făcut-o deja la Minister, la începutul anului. Astăzi, am considerat că o vizită de lucru aplicată, mers pe teren, acum urmează vizita pe teren unde vom vedea oportunitățile de dezvoltare ale ambelor companii în această zonă. În special pentru că suntem în Constanța și, după cum prbabil știți, cel mai mare terminal la Marea Neagră este și se află aici (?!) compania se numește OIL Terminal. Din punctul de vedere al ministrului și nu numai, ci și al investitorilor foarte bine cotată, cu rezultate foarte bune pe piața bursieră. Felicit, pe această cale, conducerea și directorul general, pe domnul Sorin Ciutureanu, pentru rezultatele deosebite. Ne bucurăm că avem astfel de oameni aici la marea Neagră care gestionează atât de bine aceste activități”, a spus Tudorache la începutul conferinței de presă.

Tudorache este lider ALDE Pitești, un apropiat al președintelui interimar al ALDE Constanța, deputatul Andrei Gerea, totodată fost ministru al Energiei. Mai mult decât atât, Tudorache a fost și consilier al lui Gerea și este secretar de stat în cadrul Ministerului Energiei din ianuarie 2017. El este și președintele Consiliului de Administrație al Nuclearelectrica. Altfel spus, pe linie de partid și cu atâtea încrengăruri politice, sigur că toate sunt roz și viitorul sună cum nu se poate mai bine. Rămâne de văzut cine mai crede în vorbele domnilor care ne vizitează.

Andrei Gerea, Robert Tudorache; sursa foto: hotnews.ro

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Activitatea mea profesională nu este una complicată. Am descoperit frumusețea textului jurnalistic în 2002 în redacția cotidianului “Replica de Constanța”, unde am fost redactor timp de 5 ani și jumătate, după care am ales ca întrebările incomode pe departamentul Politică / Administrație să le adresez din redacția unui alt important cotidian constănțean. “Observator de Constanța” a fost pentru 8 ani locul unde m-am dezvoltat profesional, am cunoscut oameni din toate categoriile sociale și am primit aprecieri pentru fiecare efort depus. În 2015, am ales întreruperea activității pentru a mă alătura unei echipe de campanie electorală pentru alegerile locale din vara lui 2016. Experiența a fost interesantă, însă dorul de tastele laptopului unde-mi scriam materialele de presă nu m-au lăsat să-mi doresc o carieră în administrație. Așa am ales “Ordinea.ro”!