Connect with us

Politica

Cum profită un fost ministru al Sănătății de pe urma tensiunilor din aceste zile

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Un fost ministru al Sănătății iese în prim planul opiniei publice cu un proiect din care pare să aibă drept scop strângerea de capital electoral necesar la viitoarele alegeri. Scrutinul pentru alegerile parlamentare nu este atât de detarte, iar Vlad Voiculescu gestionează tensiunile din aceste zile pentru propriul său interes.

Ieri, Voiculescu a lansat, pe pagina sa de Facebook, un proiect care îi va aduce cu siguranță voturi, știută fiind nemulțumirea românilor vizavi de actuala clasă politică. Astfel, Voiculescu prezintă proiectul “Un milion”, acesta având ca scop atragerea de partea sa a unui milion de oameni pe care să-i înregistreze într-un site și cu ajutorul cărora să… producă schimbarea.

“Mai sunt 112 zile până când România va împlini 100 de ani. Haideți să scriem istorie în zilele astea. Am creionat aici un mic #plan pentru 100 de zile. Începem astăzi, 11 august 2018. Un milion de oameni care se pot găsi oricând între ei. Un milion de oameni care se pot mobiliza oricând pentru a opri o nedreptate sau pentru a susține o inițiativă civică sau politică care face din țara asta un loc în care să vrei să trăiești. Un milion de oameni care pot semna o inițiativă cetățenească pentru modificarea constituției în 48 de ore. Un milion de oameni care pot aduna semnăturile pentru participarea la alegerile europarlamentare (de pildă pentru partidele de opoziție) în 48 de ore. Un milion de oameni care pot câștiga oricând Bucureștiul de partea schimbării făcute cu bună-credință, pentru bucureșteni. Un milion de oameni care pot aduce #respectul și #încrederea înapoi în România. Știu, pare mult, dar hai să începem cu 10.000 de oameni. Dacă cei 10.000 de oameni vor aduce în fiecare zi câte un om, vom fi 1.000.000 în doar 100 de zile. Un milion. Vino acum alături de mine!”, este mesajul scris pe site-ul creat de Vlad Voiculescu pentru mesajul postat pe Facebook .

Cum apreciați demersul politicianului care nu s-a remarcat cu nimic până acum și care are intervenții publice fix în aceste zile, o perioadă dificilă pentru România când mitingul anunțat al diasporei a împărțit țara în două, manipulările și violența luând locul tuturor activităților pregătite pentru anul centenarului Marii Uniri. De altfel, după cum puteți remarca, Voiculescu folosește pentru promovarea demersului său o imagine de la mitingul din Piața Victoriei, de zilele acestea.

Fostul ministru al Sănătăţii Vlad Voiculescu este unul dintre membrii fondatori ai partidului Mişcarea România Împreună (RO+) și îl are alături pe fostul premier Dacian Cioloș.

Concluziile vă aparțin!

Comments

comments

Politica

(foto) Cortul ALDE din cartierul Poarta 6 a fost vandalizat

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

Gabriel Daraban, președintele Organizației municipale ALDE Constanța, a postat pe contul său de Facebook mai multe fotografii prin care transmite că unul din corturile partidului a fost vandalizat.

“Fair play electoral. Cortul ALDE de la Poarta 6 distrus. Nu de vant. Haideti sa fim cetateni europeni si sa ne respectam intre noi”, este mesajul cu care liderul ALDE Constanța însoțește fotografiile.

Partidele politice strâng, în această perioadă semnături pentru alegerile europarlamentare, scrutin electoral care va avea loc la sfârșitul lunii mai a.c.

Amintim că Daraban și-a anunțat și intenția de a intra în competiția electorală pentru fotoliul de primar al municipiului Constanța.

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Eugen Teodorovici: “Cândva o să candidez şi la prezidenţialele din România”

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

Ministrul Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici, a afirmat, marţi seara, într-o emisiune la TVR 1, că intenţionează să candideze „cândva” la funcţia de preşedinte al României, dar că vrea să fie o surpriză.

„Cândva o să candidez. Cândva o să candidez, cu siguranţă. Aveţi ca mărturie clară: cândva o să candidez şi la prezidenţialele din România. Nu mă întrebaţi şi când anume, pentru că aceasta este surpriză. Ştiu cum va fi. Problema nu este cum o să fie, o să fie sigur. N-am niciun fel de problemă”, a declarat Eugen Teodorovici citat de jurnaliștii de la news.ro.

Întrebat dacă va fi doar candidat sau şi preşedinte, acesta a replicat:

„Când spun că fac un lucru, îl fac. Nu candidez ca să candidez. Nu sunt un laş. Sunt multe variante politice posibile, dar sigur va fi”.

Teodorovici a mai afirmat că preşedintele PSD a anunţat foarte clar că după alegerile europarlamentare se va face analiza de rigoare în partid privind candidatul la alegerile prezidenţiale din acest an:

„Se va stabili clar cum se merge: cu ALDE, PSD, împreună. Cei care conduc partidul şi coaliţia decid”.

El a susţinut că, dacă PSD îşi doreşte „cu adevărat” să câştige alegerile prezidenţiale, atunci va câştiga:

„PSD nu o să piardă ceva, când luptă cu adevărat şi vrea să câştige. PSD poate cu adevărat să câştige, dacă-şi doreşte acest lucru”.

El a mai afirmat că PSD îl poate învinge pe preşedintele Klaus Iohannis la prezidenţiale din acest an.

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Președintele vrea referendum pe Justiție

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat marţi că este ”aproape hotărât” să convoace referendum naţional pe 26 mai, odată cu alegerile europarlamentare.

“Lucrăm deja intens la asta, analizăm datele, variantele, partea legală. Eu sunt aproape hotărât să convoc referendum pentru data de 26 mai, când avem alegeri europarlamentare”, a spus şeful statului, la dezbaterea “Preşedinte sau cetăţean/om politic şi societate civilă”, organizată în cadrul Festivalului internaţional de film documentar şi drepturile omului de One World România.

Seful statului a precizat ca s-a vorbit mult de referendum și și-a propus sa facă o evaluare in acest sens.

“S-a vorbit mult despre referendum și am spus că lucrurile trebuie evaluate din multe puncte de vedere. Stiți că voința este una și putința este alta. Discuția a revenit și nu a revenit întâmplător. Am primit o lege care clarifica anumite aspecte tehnice, printre care pesediștii introduseseră un paragraf că odată cu europarlamentarele nu se poate organiza nimic altceva. Mi s-a părut suspect de aceea am contestat la CCR. Curtea mi-a dat dreptate. Am început să analizez cum ar fi dacă aș convoca un referendum fix pentru data alegerilor europarlamentare. La început am fost puțin entuziaști. Lucrăm la asta intens, analizăm datele, variantele. Eu sunt aproape hotărât să convoc referendum pentru 26 mai. Un referendum nu poate să producă o lege, dar poate să exprime atitudinea nației și asta vreau. Îmi doresc ca națiunea română să spună clar dacă mai poate să tolereze corupția și corupții sau trebuie să tragem o linie și să spunem stop”, a declarat Iohannis, conform Antena 3.

 

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: