Connect with us

Politica

Cum profită un fost ministru al Sănătății de pe urma tensiunilor din aceste zile

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Un fost ministru al Sănătății iese în prim planul opiniei publice cu un proiect din care pare să aibă drept scop strângerea de capital electoral necesar la viitoarele alegeri. Scrutinul pentru alegerile parlamentare nu este atât de detarte, iar Vlad Voiculescu gestionează tensiunile din aceste zile pentru propriul său interes.

Ieri, Voiculescu a lansat, pe pagina sa de Facebook, un proiect care îi va aduce cu siguranță voturi, știută fiind nemulțumirea românilor vizavi de actuala clasă politică. Astfel, Voiculescu prezintă proiectul “Un milion”, acesta având ca scop atragerea de partea sa a unui milion de oameni pe care să-i înregistreze într-un site și cu ajutorul cărora să… producă schimbarea.

“Mai sunt 112 zile până când România va împlini 100 de ani. Haideți să scriem istorie în zilele astea. Am creionat aici un mic #plan pentru 100 de zile. Începem astăzi, 11 august 2018. Un milion de oameni care se pot găsi oricând între ei. Un milion de oameni care se pot mobiliza oricând pentru a opri o nedreptate sau pentru a susține o inițiativă civică sau politică care face din țara asta un loc în care să vrei să trăiești. Un milion de oameni care pot semna o inițiativă cetățenească pentru modificarea constituției în 48 de ore. Un milion de oameni care pot aduna semnăturile pentru participarea la alegerile europarlamentare (de pildă pentru partidele de opoziție) în 48 de ore. Un milion de oameni care pot câștiga oricând Bucureștiul de partea schimbării făcute cu bună-credință, pentru bucureșteni. Un milion de oameni care pot aduce #respectul și #încrederea înapoi în România. Știu, pare mult, dar hai să începem cu 10.000 de oameni. Dacă cei 10.000 de oameni vor aduce în fiecare zi câte un om, vom fi 1.000.000 în doar 100 de zile. Un milion. Vino acum alături de mine!”, este mesajul scris pe site-ul creat de Vlad Voiculescu pentru mesajul postat pe Facebook .

Cum apreciați demersul politicianului care nu s-a remarcat cu nimic până acum și care are intervenții publice fix în aceste zile, o perioadă dificilă pentru România când mitingul anunțat al diasporei a împărțit țara în două, manipulările și violența luând locul tuturor activităților pregătite pentru anul centenarului Marii Uniri. De altfel, după cum puteți remarca, Voiculescu folosește pentru promovarea demersului său o imagine de la mitingul din Piața Victoriei, de zilele acestea.

Fostul ministru al Sănătăţii Vlad Voiculescu este unul dintre membrii fondatori ai partidului Mişcarea România Împreună (RO+) și îl are alături pe fostul premier Dacian Cioloș.

Concluziile vă aparțin!

Comments

comments

Politica

Klaus Iohannis îi scrie Vioricăi Dăncilă. Președintele vrea să știe agenda fiecărei ședințe de Guvern

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

Președintele României, domnul Klaus Iohannis, i-a transmis luni, 17 decembrie a.c., o scrisoare Prim-ministrului României, doamna Vasilica-Viorica Dăncilă, prin care îi solicită agenda de lucru a fiecărei ședințe a Guvernului.

Vă prezentăm, în continuare, textul scrisorii:

Doamnei VASILICA-VIORICA DĂNCILĂ

Prim-Ministrul României

Stimată doamnă Prim-ministru,

În vederea exercitării prerogativelor stabilite de art. 87 din Constituție, vă solicit să îmi transmiteți agenda de lucru a fiecărei ședințe a Guvernului.

Învederez că obligația comunicării este prevăzută de art. 39 din Regulamentul privind procedurile, la nivelul Guvernului, pentru elaborarea, avizarea și prezentarea proiectelor de documente de politici publice, a proiectelor de acte normative, precum și a altor documente, în vederea adoptării/aprobării, aprobat prin Hotărârea Guvernului nr. 561/2009. Potrivit dispozițiilor menționate, agenda de lucru a ședinței Guvernului se comunică autorităților publice interesate, împreună cu proiectele de documente de politici publice, proiectele de acte normative sau alte documente, precum și documentele însoțitoare respective, cu cel puțin 24 de ore înainte de ziua ședinței Guvernului.

PREŞEDINTELE ROMÂNIEI

KLAUS-WERNER IOHANNIS

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Dragnea anunță restructurări de personal în ministere

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În cursul zilei de ieri, a avut loc Consiliul Național al PSD, prilej cu care președintele Liviu Dragnea a avut un discurs de aproape două ore. Printre subiectele abordate s-a numărat și acela legat de restructurarea și reorganizarea ministerelor.

El a spus că în România sunt insituții mult prea ”umflate” dar și unele care nu ar trebui să existe:

”Atâtea agenții sunt în România care s-au autoinventat și și-au pus taxe ca să poată să aibă finanțare.”  Argumentul reprezentanților acestora este că ei se autofinanțează, dar niciodată nu-și pun problema că poate românii ar vrea să plătească mai puține taxe.

”Sunt prea multe agenții, sunt prea mulți oameni la agenții…”, a continuat Liviu Dragnea.

El a afirmat că există instituții care au nevoie de personal suplimentar, dar nu pot face angajări întrucât sunt altele supradimensionate.

”Cred că miniștrii o să aibă curaj…”, a spus Dragnea. ”Eu cred că trebuie să intrați serios și să faceți analiză a sistemului bugetar. O să țipe că dăm afară mii de oameni. Pot să țipe! Până la urmă, e important ce se finalizează.”, și-a continuat președintele PSD discursul.

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Dragnea: “Vă rog să depuneţi acea plângere pentru înaltă trădare împotriva lui Klaus Iohannis”

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

Liderul PSD Liviu Dragnea a avut un discurs foarte virulent, duminică, la ședința Consiliului Național al PSD, în cursul căruia i-a cerut lui Mihai Drăghici, trezorierul PSD, și lui Florin Iordache, fostul ministru al justiției, să depună plângere penală pentru înaltă trădare împotriva președintelui Klaus Iohannis, pe motiv că șeful statului a trădat interesele României atunci când a susținut că nu suntem pregătiţi pentru a prelua preşedinţia Consiliului Uniunii Europene.

Dragnea le-a cerut, duminică, social-democraţilor Mircea Drăghici şi Florin Iordache, ca, după Anul Nou, să depună plângere pentru înaltă trădare împotriva preşedintelui Klaus Iohannis care a susţinut că nu suntem pregătiţi pentru a prelua preşedinţia Consiliului Uniunii Europene.

”Vă rog ca, după Anul Nou să depuneţi acea plângere pentru înaltă trădare împotriva lui Klaus Werner Iohannis”, a spus Liviu Dragnea.

Dragnea a spus că sprijinul de specialitate va fi dat de către ministrul Justiţiei, Tudorel Toader.

”Sprijin de specialitate. Noi tot ce facem facem la vedere. Sunt lucruri pe care nu le facem şi pentru care suntem puşi să dăm socoteală, dar pentru lucruri care le facem la vedere”, a mai spus Dragnea.

El a continuat apoi seria atacurilor la adresa preşedintelui statului.

Tudorel Toader a avut, luni dimineață, o primă reacție, spunând că va analiza plângerea de înaltă trădare.

„Dânșii, dacă vor fi, vor fi autorii sesizării în conținut și în formă. Eventual, dacă mă întreabă, eu îmi voi spune părerea la momentul respectiv. Dar fiți de acord că nu pot să-mi spun părerea pe un document pe care nu l-am văzut”, a spus Tudorel Toader, luni dimineață.

 

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: