Conecteaza-te cu noi

Actual

Cum s-a ales un șofer cu dosar penal după ce a parcat neregulamentar

Published

on

Pe parcursul săptămânii trecute, polițiștii locali din cadrul Direcției Generale Poliția Locală Constanța au acționat pe toată raza municipiului Constanța pentru asigurarea unui climat de ordine și siguranță publică. Asftel, în perioada 06.05.2019 – 12.05.2019, oamenii legii au aplicat 1.049 (987 înregistrate în aceeași perioadă a anului 2018) amenzi  contravenționale în valoare totală de 228.135 lei și au  fost constatate două infracțiuni. Contravențiile săvârșite în mod frecvent au fost pentru încălcare OUG nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice: 311 (225 sancțiuni contravenționale înregistrate în perioada 06.05.2018-12.05.2018) abateri contravenționale, în special pentru opriri/staționări efectuate neregulamentar pe arterele intens circulate din municipiul Constanța și au fost aplicate 684 puncte de penalizare.

În timpul derulării activității specifice privind siguranța și fluidizarea traficului rutier din municipiul Constanța, polițiștii locali au depistat oprit neregulamentar pe strada Suceava, în stația destinată mijloacelor de transport public, un autoturism al cărui conducător auto avea permisul suspendat. Bărbatul, în vârstă de 27 de ani, cu domiciliul în Brăila, a declarat că nu are permisul de conducere asupra sa. În urma verificărilor efectuate de către oamenii legii s-a constatat faptul că persoana în cauză figura cu dreptul de a conduce un autovehicul pe drumurile publice suspendat din 5 mai. Cazul a fost predat organelor de urmărire penală pentru demararea cercetării sub aspectul săvârșirii infracțiunii de “Conducerea unui vehicul fără permis de conducere.Infracțiuni contra siguranței circulației pe drumurile publice”.

Alte contravenții au fost constatate pentru încălcarea Legii nr. 61/1991 pentru sancționarea faptelor de încălcare a normelor de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice: 126 (92 sancțiuni contravenționale au fost înregistrate în perioada 06.05.2018-12.05.2018) procese verbale au fost întocmite în principal pentru exercitarea unor acte de cerșetorie, consum de alcool în alte locuri decât cele permise, încălcarea unor reguli de conviețuire socială și bună vecinătate; Legea nr. 50/1991 privind autorizarea executării lucrărilor de construcţii: au fost constatate 12 abateri contravenționale pentru executarea de lucrări de construcții fără a deține autorizație de construire; Legea nr. 349/2002 pentru prevenirea și combaterea efectelor produselor din tutun- au fost constate 33 (o sancțiune contravențională a fost înregistrate în perioada 06.05.2018-12.05.2018) abateri de la normele legale. Amenzile contravenționale au fost aplicate pentru consumul unor produse din tutun în spațiu public închis sau loc interzis, majoritatea a faptelor au fost constatate în interiorul unei unități sanitare de tip spital; Legea nr. 92/2007 a serviciilor de transport public local: 315 (415 sancțiuni contravenționale au fost înregistrate în perioada 06.05.2018-12.05.2018) procese verbale de constatare și sancționare a contravenției au fost încheiate persoanelor care nu dețineau titlu de călătorie valabil pe mijloacele de transport în comun.

„Pe această linie de activitate polițiștii locali vor acționa zilnic și recomandăm persoanelor să nu încalce prevederile legale în vigoare privind obligațiile legale ce le revin în momentul când folosesc mijloacele de transport public în comun ale  RATC și să aibă un comportament civilizat, pentru a nu se ajunge la situații similare ca cea din data de 12 mai 2019, când o persoană de sex masculin tulbura ordine și liniștea publică prin amenințări și injurii la adresa călătorilor de pe linia  autobuzului 51, pe strada Thermele Romane. Persoana în cauză se afla sub influența băuturilor alcoolice, în stare vizibilă de ebrietate evidentă, agitat și violent fizic/verbal cu persoanele din jur, inclusiv cu angajații RATC și cu polițiștii locali sosiți la fața locului. Ținând cont de faptul că bărbatul era agitat, necooperant, refuzând să se legitimeze, s-a procedat la interceptarea acestuia, s-a folosit forța, prin utilizarea mijloacelor din dotare, conform prevederilor legale și s-a efectuat un control corporal sumar, ocazie cu care asupra acestuia a fost gasit un cuțit de aproximativ 20 cm. Persoana în cauză a fost condusă la sediul Direcției Generale Poliția Locală Constanța pentru identificare, în baza prevederilor art.20 lit.h din Legea 155/2010, iar după stabilirea identității și a circumstanțelor au fost luate măsurile legale pentru încălcarea normelor legale privind ordinea și liniștea publică, întocmindu-se actele premergătoare în vederea înaintării dosarului de cercetare penală către Secția 3 Poliție“, spun cei de la Primărie.

Advertisement

 

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Advertisement

Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com
Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions