Connect with us

Administratie

Cum să îți bați joc de banul public? La Cumpăna, stâlpii se montează în mijlocul trotuarului

Tatian Iorga

Publicat

la

Dacă tot trăim în țara lui Dorel, în care găsim stâlpi pe mijlocul șoselei, de ce să nu avem și pe mijlocul trotuarului? Probabil asta s-au întrebat și muncitorii care au amenajat trotuarele pe o stradă din Cumpăna. Situația a fost adusă la cunoștința opiniei publice de președintele PNL Cumpăna, George Tufă, care a semnalat că pe strada Străjii, cei care au lucrat la amenajarea trotuarelor au trântit stâlpii de iluminat în mijlocul lor. Lucrarea, efectuată cel mai probabil din fonduri guvernamentale, este făcută, după cum se vede din poze atașate materialului, în bătaie de joc, în condițiile în care spațiul ar fi permis lățirea trotuarelor. George Tufă a declarat pentru Ordinea.ro că s-a deplasat personal în zonă și a constatat că, pe trotuar, în dreptul stâlpilor nu încape nici măcar un căruț de copil, ca să nu mai vorbim de un scaun cu rotile pentru persoane cu handicap.

Pentru că tot e zi de sărbătoare, liberalul a compus și niște versuri în care a surprins situația tragi-comică de pe strada Străjii.

„Hai la noi la Cumpăna

Unde cântă muzica,

Ne petrecem, ne distrăm,

Stâlpi pe mijloc noi plantăm!

De ar vede răposatul…

Cum se termină mandatul…

Apreciem cu toții muzica populară, dar la evenimentele care se cuvin Nu poți să întâmpini oaspeții cu pâine și sare, în straie populare, cu Furdui Iancu și Sava Negrean Brudașcu tare în boxe, dar concomitent să pui stâlpi în mijlocul trotuarului! Atrag atenția doamnei primar: cumpănenii nu s-au născut proști și nici nu sunt proști! Ce părere are orice patriot de o așa… „manoperă” Astfel de fotografii circulă pe internet pentru a-l portretiza pe Dorel, spre amuzamentul general, dar în Cumpăna nu este nimic amuzant, pentru că acestea se fac pe banii noștri Înțelegem oportunitatea investiției, dar nu înțelegem lipsa de implicare! Înțelegem graba de a termina lucrările până la alegeri, dar nu înțelegem lipsa de profesionalism cu care acestea se execută! Înțelegem drumurile la Bruxelles, dar dacă tot mergem acolo des, nu învățăm nimic util? Consilierii locali PNL nu vor vota niciodată astfel de proiecte comunale și din luna octombrie, oprim definitiv această bătaie de joc!“, spune George Tufă într-o postare pe Facebook.

Dincolo de amuzamentul situației, noi ne facem datoria și întrebăm cine va plăti pentru o astfel de bătaie de joc pe bani publici.

Comments

comments

Administratie

Constănțenii, invitați de Primărie să-și exprime părerea cu privire la problemele pe care le întâmpină pe bulevardul I.C. Brătianu

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Primăria Municipiului Constanța îi invită cetățenii orașului să-și exprime punctul de vedere cu privire la problemele pe care le întâmpină pe bulevardul I.C. Brătianu folosind următorul link:

https://www.moreconsultation.eu/constanta

„Municipiul Constanța alături de orașele Budapesta (Ungaria), Lisabona (Portugalia), Londra (Marea Britanie) și Malmo (Suedia) implementează proiectul „MORE – Optimizarea multi-modală a spațiului drumului în Europa“. MORE este un proiect finanțat prin programul Orizont 2020 care urmărește identificarea de noi concepte, instrumente și procese pentru planificarea, proiectarea și operarea spațiului drumului pe coridoarele care fac parte din rețeaua internațională de drumuri TEN-T. Bulevardul I.C. Brătianu reprezintă principala arteră de legătură a municipiului Constanța la rețeaua de drumuri TEN-T, fiind parte a coridorului Rin – Dunăre. Astfel, în contextul proiectului MORE, Primăria Municipiului Constanța a demarat această consultare cu scopul de a identifica principalele probleme întâmpinate de către utilizatorii drumului pe bulevardul I.C. Brătianu.“, se arată într-un comunicat al Primăriei.

Comments

comments

Continuă să citești

Administratie

Constanța. Polaris și Primăria intensifică acțiunile de dezinfecție, dezinsecție și salubrizare a platformelor de deșeuri

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Pe fondul temperaturilor ridicate și ca măsură pentru gestionarea bolilor înalt contagioase, compania de salubrizare Polaris M. Holding și Primăria Constanța au intensificat în această perioadă acțiunile de dezinfecție a platformelor de deșeuri din toate cartierele orașului. Această măsură vine în completarea acțiunilor cotidiene de dezinsecție și salubrizare a platformelor de gunoi.

„Amintim că primarul municipiului Constanța, Decebal Făgădău, a dispus încă din luna martie ca străzile, trotuarele, aleile și băncile din parcuri să fie dezinfectate zilnic. Astăzi, echipele care asigură dezinfecția platformelor ajung la punctele de colectare a deșeurilor din cartierele CET, Viile Noi, Km 4-5, Km 5, Faleză Sud, Abator. Pentru dezinfecție se folosește o substanță pe bază de clor, care are proprietăți de spălare și degresare puternice, folosită în concentrația recomandată și avizată de Ministerul Sănătății. Pentru menținerea igienei în zona platformelor de gunoi, rugăm constănțenii să arunce deșeurile în locurile special amenajate și nu la întâmplare sau pe lângă acestea. Totodată, astfel de fenomene antisociale care ne afectează pe toți pot fi semnalate cu încredere la numerele de telefon: 0241.484205-Dispecerat sau 0799/606142- WhatsApp – Direcția Generală Poliția Locală.“, notează Primăria într-un comunicat.

Comments

comments

Continuă să citești

Administratie

Primăria Constanța vrea să cumpere hrană pentru câinii fără stăpân de 150.000 de lei

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Primăria Constanța a publicat un anunț pe site-ul său potrivit căruia vrea să achiziționeze hrană uscată pentru câinii din adăpostul pentru câini fără stăpân din municipiul Constanța. Pentru mâncarea câinilor, Primăria a pus la bătaie 148.197,84 de lei.

„Achiziția de hrană uscată pentru câinii din Adăpostul pentru câini fără stăpân din Municipiul Constanța, conform caietului de sarcini nr. 107081/15.07.2020. Propunerea tehnică va fi elaborată ținând cont de prevederile Caietului de sarcini și va prezenta modul de îndeplinire a condițiilor și a cerințelor minime prevăzute în Caietul de sarcini. Prețurile unitare pe fiecare produs vor include toate cheltuielile legate de transport /aprovizionare/ manipulare /cheltuieli directe/ indirecte, taxe, impozite considerate obligații legale ale furnizorului. Prețul de achiziție al produsului/produselor este ferm. Durata contractului va fi de 12 luni de la data semnării de ambele părți și înregistrării acestuia la sediul beneficiarului.“, se arată în anunțul Primăriei.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: