Conecteaza-te cu noi

Actual

Cum să se desființeze? Liceul agricol Palas are aprobat planul de școlarizare pentru 2017-2018!

Published

on

La începutul lunii martie, în Constanța a avut loc simpozionul ”Litoralul Românesc în 2017”, la care au participat Adrian Nicolaescu, prefectul județului Constanța, Mircea Titus-Dobre, Ministrul Turismului, Ciprian Popescu, prim-vicepreședinte ANAT, Nicolae Bucovală, vicepreședinte FPTR, Ionuț Dănuț Jugănaru, director general CCINA Constanța și primarul Constanței, Decebal Făgădău. Cu acest prilej, ministrul Turismului a declarat că liceul Agricol Palas va fi desființat. Acesta urmează a fi preluat de către administrația locală, la finele anului viitor și va fi reabilitat cu fonduri europene. Se pare că va fi transformat în centru de pregătire pentru angajații din domeniul turismului de pe litoral.

Nimeni nu știe nimic despre desființare

Pentru cei care nu știu, liceul din Palas a fost înființat în anul 1952, ca școală profesională zootehnică. A funcționat în această formă până în anul 1956, când a devenit școală tehnică. Ulterior, în 1966, a fost transformat în liceu și a scos zeci de promoții de liceeni. În 1991 a devenit grup școlar agricol, iar din 2007 s-a transformat în Colegiul Tehnic Pontica. Am stat de vorbă cu directorul Vasile Anghel și ne-a spus că toată lumea este contrariată de această declarație a ministrului Dobre. ”Oficial nu știm absolut nimic despre o desființare a liceului. Am stat de vorbă și cu inspectorul șef al Inspectoratului Școlar Constanța și de aici ni s-a spșus că nu este nimic oficial în acest sens. Inclusiv eu am fost elev al acestui liceu și între timp am devenit director. Noi ne facem treaba în continuare și avem programe de promovare a școlii. Vă spun sincer că ne este frică și de întrebările venite din partea părinților. Însă ne vedem de treabă în continuare. Luni au plecat 5 elevi din clasa a XI-a de la clasa veterinară în Portugalia pentru eurocompetente. La sosirea lor va pleca un alt grup, format din 11 elevi, la un stagiu de pregătire practică, tot în Portugalia. Chiar nu știu nimic despre vreo desființare. Avem contracte multe, avem cererințe de specialiști în întreg județul.”, ne-a spus directorul Vasile Anghel.

Sute de elevi învață la acest colegiu

Advertisement

La ora actuală, Colegiul Pontica are 480 de elevi și 28 de profesori, În mod surprinzător, deja a fost aprobat planul de școlarizare pentru anul 2017-2018. Iar elevii se pregătesc pentru a deveni tehnicieni în turism, tehnicieni veterinari, ospătari în unitățile de alimentație publică. În plus, colegiul are și clase postliceale cu specializările: tehnician controlul produselor agroalimentare și asistent manager. Rămâne de văzut ce va fi!

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!

Advertisement





Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com




Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions