Connect with us

Politica

Cum se pregătește PSD Constanța pentru Congresul din 10 martie

Publicat

la

Conducerea Partidului Social Democrat a convocat Congresul Extraodinar pe 10 martie, la Sala Palatului din București, a anunțat purtătorul de cuvând al PSD, Adrian Dobre în data de 21 februarie. Dobre a explicat că până la Congres va mai fi convocat un Comitet Executiv în care se vor stabili amănuntele de organizare, un calendar al acțiunilor Congresului. De asemenea, tot comunicatorul social democraților a spus că în acest Comitet Executiv se va decide dacă în cadrul Congresului se vor face alegeri și va fi schimbată structura BPN al PSD.

Toate procedurile anunțate de Dobre au fost duse la îndeplinire. Luni, 5 martie, conducerea națională a social democraților se întrunește din nou în ședința Comitetului Executiv Național, întâlnire programată să se desfășoare de la ora 11.00. De data aceasta, surse din cadrul PSD au declarat pentru media națională că președintele Liviu Dragnea nu este sigur dacă la acest Congres să fie organizate și alegeri pentru o nouă structură de conducere centrală ori… ba. Detaliul ar urma să fie stabilit tot luni. Până atunci, structurile din teritoriu așteaptă informații pentru a se decide în ceea ce privește abordarea Congresului.

Contactat telefonic pentru a vedea cum își pregătesc liderii PSD Constanța participarea la Congresul din 10 martie, Mircea Dobre, purtătorul de cuvânt al PSD Constanța, a declarat pentru “Ordinea.ro” că după ședința de luni, atunci când se va decide și dacă vor fi organizate alegeri pentru conducerea centrală a partidului, vor fi luate decizii și în filiala locală din care și el face parte.

“Nu s-a luat nicio decizie. Vom vedea și ne vom decide de luni; 5 zile înseamnă timp destul pentru organizarea participării PSD Constanța la Congres. Va fi timp de discuții, de analize și alte dispoziții interne, eu nu știu ca vreo discuție pe tema aceasta să fi avut loc până la această dată. Dacă ele au existat, eu nu știu de ele! Nu stăm pe gânduri pentru nicio decizie și nici nu ne facem de doi lei prin diverse afirmații. Totodată, Filiala Constanța a PSD are un reprezentant un actuala structură de conducere a partidului la nivel central, Felix Stroe (președintele Organizației Județene a PSD Constanța, fost ministru al Transporturilor în Guvernul Mihai Tudose – n.r.) este secretar regional pe zona de Sud Est”, a declarat Mircea Dobre pentru ziarul nostru.

Organizația PSD Constanța va fi repfrezentată la Congresul din 10 martie de 123 de delegați.

Planurile lui Dragnea

Amintim că Liviu Dragnea a precizat că la acest congres nu va fi desemnat şi candidatul partidului la Preşedinţie. În schimb, liderul PSD a spus că în cadrul Congresului va fi redefinit programul de guvernare.

„Vreau să redefinim programul de guvernare, vreau să eliberăm societatea românească de presiunile pe care le pun grupurile ilegitime, să ne implicăm în democratizarea societăţii româneşti, vreau să angajăm PSD în cel mai ambiţios program de dezvoltare pe termen lung”, explica Liviu Dragnea pe 21 februarie.

Comments

comments

Politica

Ciolacu: Guvernul va trebui să vină cu un nou pachet; creşterea economică nu se regăseşte în buzunarul oamenilor

Publicat

la data de

Scris de

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, a declarat, joi seara, că deşi România are “creşterea economică cea mai mare din Europa”, aceasta nu se regăseşte în buzunarele oamenilor, prin urmare, guvernul va trebui să vină cu un nou pachet social.

“Ştiţi foarte bine că de când am intrat la guvernare am venit cu un pachet social în ianuarie, acum s-a venit cu acest pachet, Sprijin pentru România, din care 60% a fost în direcţia economică, cum este şi corect, şi vedem creşterea economică cea mai mare din Europa. Cu alte cuvinte, guvernul a luat deciziile cele mai bune în contextul actual. Că această creştere economică nu se regăseşte în buzunarele oamenilor este cu totul altceva şi nu pe toate palierele economice. Şi cu alte cuvinte, din nou guvernul va trebui să vină cu un nou pachet pentru a echilibra lucrurile, această luptă, mai ales a celor cu venituri mici şi clasa medie, această luptă cu creşterea preţurilor’, a spus Ciolacu la România TV.

Acesta a precizat că trebuie avuţi în vedere în special cei cu venituri mici şi mijlocii, “ca oamenii să poată suporta această inflaţie”.

“Eu cred că vom veni cât mai curând cu acest nou pachet (…). Important e ca deciziile pe care le iei să fie şi eficiente (…), nu trebuie să reacţionezi la emoţie şi nu trebuie să intervii în mod brutal în sistemul economic. Aceste lucruri trebuie să le iei după ce ai stat de vorbă cu toţi partenerii sociali, cu mediul de afaceri”, a afirmat Ciolacu.

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Senatorul Remus Negoi: „PSD vrea cotă progresivă la impozitare pentru a lua mai mulți bani din portofelele românilor“

Publicat

la data de

Scris de

Senatorul de Constanța al USR, Remus Negoi, spune că PSD continuă să împingă ideea de cotă progresivă la impozitare pentru a lua mai mulți bani din portofelele românilor. Parlamentul constănțean afirmă că această cota unică de impozitare, procentual egală pentru toți salariații, a adus beneficii și pentru cetățeni și pentru stat:

„A simplificat colectarea și a scos la lumină o bună parte din economia gri și a stimulat investițiile și dezvoltarea afacerilor, în pofida birocrației și instabilității legislative. Dezavantajele introducerii impozitării progresive, dorite de PSD și PNL, sunt:

o creștere de taxe și o sărăcire a clasei de mijloc din România;

împinge înapoi în economia gri și neagră foarte multe afaceri;

descurajează oamenii să își declare veniturile din mai multe surse, scade astfel încasările statului şi adâncește criza economică;

îi determină pe profesionişti să plece în străinătate,  în condițiile în care România deja importă forță de muncă, 100.000 de muncitori străini numai anul acesta.

Introducerea cotei progresive de către Coaliția sărăciei înseamnă o modificare masivă în politica fiscală. PSD și PNL vor motiva că avem taxe mici comparativ cu UE. MINCIUNĂ – România are taxe mari, doar că are colectare mică. Iar asta se întâmplă tocmai din cauza taxelor mari. Singura măsură care trebuie aplicată urgent la sistemul actual de impozitare este Zero Taxe pe echivalentul salariului minim (www.zerotaxe.ro). Adică un salariu de minim 2.550 lei în mână pentru toți românii care muncesc!“, spune Negoi.

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Liderul PSD, atac dur la adresa PNL și USR: La toate lucrurile majore, PSD intervine și rezolvă problema (…) Restul este can can

Publicat

la data de

Scris de

Președintele PSD și al Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, a ținut să transmită o săgeată către PNL și USR, arătând faptul că, deși au existat și alte majorități în România, la toate proiectele majore a fost nevoie ca PSD să intervină și să ”rezolve problema”. Ciolacu a făcut declarațiile în contextul adoptării Legii offshore, în Camera Deputaților.

”Nu vreau să mă refer la trecutul mai îndepărtat sau mai apropiat, dar ați avut o majoritate în Parlament pentru a trece această lege și nu ați făcut-o. Îmi pare rău, dar pentru lucrurile majore care se întâmplă în România, PSD trebuie să intervină mereu și să rezolve problema. În momentul în care România va exploata prima moleculă de gaz din Marea Neagră va deveni un important jucător regional. Restul este can can”, a spus Marcel Ciolacu.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: