Actual

Cum va fi vremea de 1 Mai şi ce temperaturi aduce prima lună de vară

apr. 10, 2018 Mihaela Tîrpan

După Paște, românii încep să își facă planuri pentru următoarea minivacanță, cea de 1 Mai. Totodată, cei mai mulți au început să-și facă planuri de vacanță. Meteorologii au făcut publice temperaturile estimate pentru 1 Mai, dar și pentru prima luna de vară.

Astfel, pentru intervalul aprilie – iunie 2018, estimările sezoniere sunt realizate de către Centrul European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia și au un grad de realizare de aproximativ 60%. Este estimată distribuția temperaturilor medii lunare, precum și distribuția cantităților lunare de precipitații.

PROGNOZA METEO APRILIE. Temperaturile medii ale aerului vor fi apropiate de normal în regiunile sudice si sudestice și se vor situa, în general, sub mediile climatologice în restul țării. Precipitațiile totale lunare vor fi excedentare în cea mai mare parte a țării.

PROGNOZA METEO MAI. Temperaturile medii vor avea valori apropiate de media climatologică în sud, sud-est și vest și sub normal, local, în celelalte zone.  Precipitațiile totale lunare vor fi apropiate de normă în sud-estul țării și local în sud și est și vor fi excedentare în rest.

PROGNOZA METEO IUNIE. Temperatura medie lunară a aerului va fi apropiată de norma climatologică în cea mai mare parte țării. Precipitațiile totale lunare vor fi apropiate de mediile climatologice, cu o tendință spre deficit, local, în sudul, estul și vestul teritoriului.

Iată și documentul:

http://www.meteoromania.ro/anm2/

 

Comments

comments