Connect with us

Actual

Curtea Constituțională a decis: Lacul Siutghiol va fi administrat de către ABADL

Maria Ionescu

Publicat

la

În cursul zilei de azi, Curtea Constituțională a stabilit că darea în administrare a lacului Siutghiol administrațiilor publice locale Constanța, Năvodari și Ovidiu este neconstituțională.

Astăzi,  6 octombrie 2020, Plenul Curții Constituționale,  în cadrul controlului posterior promulgării, cu unanimitate de voturi, a admis excepția de neconstituționalitate și a constatat că Legea nr.42/2010 privind darea în administrarea autorităților administrației publice locale a unor bunuri aflate în domeniul public al statului este neconstituțională, în ansamblul său.

Decizia este definitivă și general obligatorie și se comunică celor două Camere ale Parlamentului, Guvernului şi instanței de judecată care a sesizat Curtea Constituțională, respectiv Tribunalului Constanța.

Argumentele reținute în motivarea soluției pronunțate de Plenul Curții Constituționale vor fi prezentate în cuprinsul deciziei, care se va publica în Monitorul Oficial al României, Partea I.

  1. Cu privire la cererea de soluționare a conflictului juridic de natură constituțională dintre Parlamentul României – Senat, pe de o parte, și Ministerul Public – Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție – Secția de Urmărire și Criminalistică, pe de altă parte, cerere formulată de președintele Senatului,

Curtea Constituțională a amânat pronunțarea pentru data de 22 octombrie 2020.

Iată ce spune Legea nr.42/2010:

Art.1

Se aprobă darea în administrarea Consiliului Local al Municipiului Constanța a unei suprafețe de 1.077,22 ha din cuveta lacului Siutghiol, inclusiv luciul de apă aferent, aflate în domeniul public al statului și în administrarea Administrației Naționale “Apele Române”, având datele de identificare prevăzute în anexa nr. 1 nr. crt. 1.

Art.2

Se aprobă darea în administrarea Consiliului Local al Orașului Năvodari a unei suprafețe de 207,42 ha din cuveta lacului Siutghiol, inclusiv luciul de apă aferent, aflate în domeniul public al statului și în administrarea Administrației Naționale “Apele Române”, având datele de identificare prevăzute în anexa nr. 1 nr. crt. 2.

Art.3

Se aprobă darea în administrarea Consiliului Local al Orașului Ovidiu a unei suprafețe de 493,75 ha din cuveta lacului Siutghiol, inclusiv luciul de apă aferent, aflate în domeniul public al statului și în administrarea Administrației Naționale “Apele Române”, având datele de identificare prevăzute în anexa nr. 1 nr. crt. 3

La data încheierii protocolului de predare-preluare pentru suprafețele prevăzute la art. 1-4, Administrația Națională “Apele Române”, respectiv Administrația Rezervației Biosferei “Delta Dunării”, și Consiliul Local al Municipiului Constanța, Consiliul Local al Orașului Năvodari, Consiliul Local al Orașului Ovidiu, respectiv Consiliul Județean Tulcea, după caz, procedează la delimitarea acestora în teren, în vederea înregistrării dreptului de administrare.

Această lege a fost dată în luna martie a anului 2010 și a fost semnată de către Roberta Anstase, în calitate de președinte al Camerei Deputaților și Mircea-Dan Geaonă, președintele Senatului.
Nr. crt. Locul unde este situată partea de imobil care se transmite în administrare Persoana juridică de la care se transmite dreptul de administrare asupra părții de imobil Persoana juridică la care se transmite partea de imobil Caracteristicile tehnice ale părții de imobil Numărul de identificare atribuit de Ministerul Finanțelor Publice
1. Lacul Siutghiol zona de est, sud-est Statul român – Administrația Națională “Apele Române” Municipiul Constanța – Consiliul Local al Municipiului Constanța ▪ Lacul Siutghiol, stațiunea Mamaia, județul Constanța – nr. M.F.P.: 63933 (parțial)
▪ suprafața = 1.077,22 ha
▪ Vecini:
– în partea de nord și nord-vest, orașul Năvodari
– în partea de vest, orașul Ovidiu
– în partea de sud și est, domeniul public și privat al municipiului Constanța și proprietăți private
2. Lacul Siutghiol zona de nord, nord-est și nord-vest Statul român – Administrația Națională “Apele Române” Orașul Năvodari – Consiliul Local al Orașului Năvodari ▪ Lacul Siutghiol, stațiunea Mamaia, județul Constanța – nr. M.F.P.: 63933 (parțial)
▪ Suprafața = 207,42 ha
▪ Vecini:
– în partea de nord, nord-vest și nord-est, orașul Năvodari (domeniul public și privat) și proprietăți private
– în partea de sud, municipiul Constanța
3. Lacul Siutghiol zona de sud, sud-vest și vest Statul român – Administrația Națională “Apele Române” Orașul Ovidiu – Consiliul Local al Orașului Ovidiu ▪ Lacul Siutghiol, stațiunea Mamaia, județul Constanța – nr. M.F.P.: 63933 (parțial)
▪ Suprafața = 493,75 ha
▪ Vecini:
– în partea de est, municipiul Constanța
– în partea de sud și vest, orașul Ovidiu (domeniul public și privat) și proprietăți private
– în partea de nord, orașul Năvodari

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Actual

Cinci inculpați, care au făcut trafic de droguri pe raza localității Năvodari, REȚINUȚI

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În cursul zilei de ieri, 17 iunie, pocurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Călărași au dispus reținerea pe o perioadă de 24 de ore a unui număr de 5 inculpați, pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de droguri de risc.

În cauză s-a reținut faptul că, începând cu luna decembrie 2020, inculpații au comercializat droguri de risc către consumatori de pe raza localității Năvodari.

La data de 17 iunie, procurorii DIICOT – Biroul Teritorial Călărași împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul SCCO Călărași au efectuat o acțiune de prindere în flagrant a unui inculpat, în timp ce deținea cantitatea de 130 de grame de cannabis, pe care urma să o comercializeze.

Ulterior, procurorii DIICOT – Biroul Teritorial Călărași împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul SCCO Călărași au efectuat un număr de 5 percheziții domiciliare, pe raza județului Constanța, în urma cărora au fost descoperite și ridicate 10 ghivece cu plante de cannabis și 3 saci ce conțineau un număr de 53 de plante de cannabis, cu o masă brută totală de aproximativ 5 kilograme.

În cursul zilei de astăzi, inculpații reținuți urmează să fie prezentați Tribunalului Călărași cu propunere de arestare preventivă, pentru o perioadă de 30 de zile.

”Acțiunea a beneficiat de sprijinul jandarmilor din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi Constanța și IJJ Călărași, al polițiștilor din cadrul Serviciilor Criminalistice din cadrul IPJ Constanța și IPJ Călărași.
Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale.
Facem precizarea că pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile şi garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.”, precizează reprezentanții DIICOT.

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Cei trei copii dispăruți din Techirghiol au fost găsiți în stațiunea Mamaia

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În urmă cu puțină vreme, cei trei copii dispăruți din localitatea Techirghiol au fost găsiți în stațiunea Mamaia, în zona Clubului Nuba.

Din primele verificări, micuții în vârstă de 7, respectiv 8 ani, nu au fost victimele vreunei infracțiuni. Ei au declarat că au ajuns la Mamaia cu autobuzul.

Precizăm că zeci de polițiști, jandarmi și polițiști locali au periat ore în șir localitățile Techirghiol, Eforie, Agigea, Lazu, Constanța și Mamaia.

Mai multe date găsiți aici:

Trei copii au dispărut din Techirghiol. Poliția îi caută cu câine de urmă

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Trei copii au dispărut din Techirghiol. Poliția îi caută cu câine de urmă

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Trei copii, cu vârste cuprinse între 7 și 8 ani, au dispărut în această dimineață din orașul Techirghiol. Este vorba despre: Iusein Ghiuney, Ali Gelil – ambii în vârstă de 7 ani – și Ismail Sain, de 8 ani, toți din Techirghiol.  Dispariția micuților a fost semnalată în jurul orei 9.40.

Potrivit unui comunicat de presă al IPJ Constanța copiii au plecat în mod voluntar de la adresa de domiciliu, fără a reveni până în prezent. Micuții sunt verișori și locuiesc în aceeași curte.

La data dispariției, unul dintre ei purta haine de culoare închisă, cel de-al doilea pantaloni negri și o bluză albă, iar al treilea minor purta pantaloni de culoare deschisă și bluză neagră cu mâneci albe.

”Cetăţenii care pot furniza orice informaţii în legătură cu minorii dispăruți, sunt rugaţi să contacteze Poliția orașului Techirghiol sau Dispeceratul I.P.J. Constanța, tel. 0241.611.364.”, precizează reprezentanții poliției. 

Din primele cercetări efecuate s-a stabilit faptul că micuții au urcat într-un autobuz care s-a îndreptat către Eforie.

Semnalmentele copiilor au fost trimise către toate structurile de poliție,  care au organizat căutari în zona Eforie, cu câine de urmă.

Aproximativ 40 de polițiști, cu criminalist și câine de urmă, participă la căutare celor 3 minori, în special pe raza localităților Eforie, Agigea, Lazu, dar și în municipiul Constanța. În activități sunt angrenați și jandarmi și polițiști locali.

Copiii au fost filmați în localitatea Eforie.

Știre în curs de actualizare.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: