Actual

Cutremur de 4,7 grade pe scara Richter în România

mart. 14, 2018 Maria Ionescu

În urmă cu câteva minute, mai exact la ora 12.24 a fost un cutremur destul de puternic în țara noastră. El s-a înregistrat la adâncimea de 157,5 km și a avut intensitatea de 4,7 grade pe scara Richter. Mișcarea tectonică s-a produs în apropierea următoarelor orașe: Nehoiu (41 km), Covasna (45 km), Odobești (56 km).

Update: În urmă cu puțină vreme, Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului a rectificat intensitatea cutremurul și a stabilit că acesta a fost de 4,4 grade pe scara Richter. Oricum, este cea mai puternică mișcare tectonică înregistrată anul acesta în România.

Comments

comments

Maria Ionescu

About The Author

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!