Connect with us

Politica

Dacian Cioloș și-a anunțat candidatura la șefia USR-PLUS: “Sper să mai fie şi alţi candidaţi”

Published

on

Dacian Cioloş, copreşedinte USR PLUS, a anunţat luni seara că atât el, cât și Dan Barna vor candida la conducerea formaţiunii și şi-a exprimat încrederea că vor exista şi alte persoane care să se înscrie în competiţia pentru şefia partidului. Asta vine după ce, conform unor surse din partid, Dacian Cioloș i-a propus lui Dan Barna să se retragă amândoi din competiția pentru șefia partidului.

“O să candidez, o să candidăm amândoi (şi Dan Barna – n.r.) şi o să facem tot ce e mai bine pentru ca USR PLUS, în următorii ani, să conteze, să fie un partid cu o identitate politică bine definită şi să fie un partid care să demonstreze că dintr-o mişcare politică anti-sistem (…) acum, odată ajunşi la guvernare, să demonstrăm că reuşim să facem acele schimbări. (…) Da, sigur, împreună cu Dan. Şi eu sper să mai fie şi alţi candidaţi, pentru că asta înseamnă un partid viu, sănătos, să fie cât mai mulţi oameni care candidează. Ce mi se pare important este ca, indiferent care va fi rezultatul, după aceste alegeri, USR PLUS să rămână un partid unic, care îşi construieşte calea în schimbarea politicii româneşti”, a declarat Cioloş, la finalul consultărilor de la Palatul Cotroceni pe tema educaţiei, potrivit Agerpres.

Întrebat dacă şi în USR PLUS vor exista tabere, la fel ca în PNL, Cioloş a răspuns afirmativ, argumentând că discuţiile sunt fireşti într-o competiţie internă.

“Cum să nu? Dar noi le avem demult. Şi ţineţi minte, în urmă cu un an – doi, când ne criticaţi că sunt scandaluri în USR PLUS şi vă spuneam că sunt dezbateri fireşti? Ei, le întâlniţi acum şi la alte partide şi sunt dezbateri fireşti. O să fie dezbateri tot timpul, pentru că în momentul în care suntem complet aliniaţi o să fim şi mai săraci în idei, probabil. Important nu e că sunt discuţii şi opinii diferite. Important e să ajungem la faza la care putem lua decizii şi mai ales putem să le punem în aplicare”, a spus Cioloş.

Conform unor surse din partid, Dacian Cioloș i-a propus lui Dan Barna să se retragă amândoi din competiția pentru șefia partidului și să susțină un alt candidat, ca să nu creeze o ruptură între USR și PLUS.

Copreşedintele USR-PLUS Dan Barna nu a agreat varianta propusă de Dacian Cioloș de a se retrage amândoi din competiția pentru șefia partidului și a spus că a participat la “toate luptele pe care USR-PLUS le-a avut” şi că vrea să meargă mai departe. (sursa: hotnews.ro)

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Activitatea mea profesională nu este una complicată. Am descoperit frumusețea textului jurnalistic în 2002 în redacția cotidianului “Replica de Constanța”, unde am fost redactor timp de 5 ani și jumătate, după care am ales ca întrebările incomode pe departamentul Politică / Administrație să le adresez din redacția unui alt important cotidian constănțean. “Observator de Constanța” a fost pentru 8 ani locul unde m-am dezvoltat profesional, am cunoscut oameni din toate categoriile sociale și am primit aprecieri pentru fiecare efort depus. În 2015, am ales întreruperea activității pentru a mă alătura unei echipe de campanie electorală pentru alegerile locale din vara lui 2016. Experiența a fost interesantă, însă dorul de tastele laptopului unde-mi scriam materialele de presă nu m-au lăsat să-mi doresc o carieră în administrație. Așa am ales “Ordinea.ro”!