Politica

Daea, oaia și avioanele. Cum vrea ministrul Agriculturii să combată grindina

feb. 12, 2018 Mihaela Tîrpan

Petre Daea, ministrul Agriculturii, face noi declarații numai bune de analizat în spațiul public. După cele referitoare la promovarea oilor la nivel național, ministrul Agriculturii uimește din nou. Astăzi, Petre Daea a declarat ca vrea sa combata grindina cu ajutorul avioanelor.

“Ne gandim la doua escadrile de avioane care sa intre in aceste zone unde stiinta descopera ca este un pericol si sa facem fata, urmand ca pana in 2020 sa acoperim intreaga tara”, a declarat Daea intr-un interviu pentru Agerpres.

Ministrul Agriculturii nu a dat detalii despre tipul de avion ce urmeaza a fi folosit si nici despre tehnologia necesara. Reamintim ca o escadrila militara e compusa din 12-16 avioane, in functie de tipul aeronavelor (vanatoare, bombardament etc).

Totodată, Petre Daea a vorbit si despre combaterea grindinei prin intermediul unor rachete speciale, anuntand ca in acest an se vor deschide 65 de noi puncte de lansare.

“Este greu sa stapanesti natura. Nimeni nu are cheia naturii pentru ca, daca am avea-o, am putea fi mai mult decat ce suntem astazi, dar nu ne propunem si nici stiinta nu isi propune, pentru ca nu poate, cu atat mai mult un ministru, care este angajat zi de zi in munca lui. Nu ne lasam la mana naturii, suntem in cadrul ei, iar agricultura tarii se desfasoara tot timpul sub zodia riscului”, a mai spus Daea pentru Agerpres.

Ministrul Petre Daea este unui dintre cei mai cunoscuți dintre miniștrii coaliției PSD – ALDE, foarte probabil și pentru ideile sale de promovare a programelor agricole, prin prisma propunerilor din care face partea și cea prezentată astăzi, după ce Daea a făcut din “oaie” un brand național, un program promovat și în județul Constanța.

Comments

comments