Connect with us

Actual

Dai meditații, plătești! Profesorii, OBLIGAȚI să aibă casă de marcat

Published

on

Profesorii care dau meditații trebuie să dețină casă de marcat. Toate încasările în numerar sau cu cadrul trebuie înregistrate. Ca atare, cadrele didactice trebuie să fie luate în evidență ca persoană fizică autorizată sau ca întreprindere individuală. Potrivit ANAF, ei trebuie să plătească și impozit pe venit. Este exceptată situația în care încasările se fac prin transfer bancar. Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) reamintește profesorilor că, pentru banii din meditații, trebuie să achite impozit pe venit și eventuale contribuții.

Mai exact, cu privire la fiscalizarea veniturilor din meditații, prestarea serviciilor de acest fel de către profesori este încadrată, de către Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF), din punct de vedere fiscal, în categoria veniturilor din activități independente pentru care cei care desfășoară asemenea activități trebuie să se supună autorizării potrivit ANAF. Astfel, soluția cea mai practică pentru profesorii care dau meditații ar fi înființarea unui PFA cu acest obiect de activitate, sau a unui II, întrucât obligațiile declarative sunt similare, ori chiar a unui SRL, a precizat Elena Radulescu, expert contabil conform bugetul.ro.

foto: hailameditatii.ro

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Activitatea mea profesională nu este una complicată. Am descoperit frumusețea textului jurnalistic în 2002 în redacția cotidianului “Replica de Constanța”, unde am fost redactor timp de 5 ani și jumătate, după care am ales ca întrebările incomode pe departamentul Politică / Administrație să le adresez din redacția unui alt important cotidian constănțean. “Observator de Constanța” a fost pentru 8 ani locul unde m-am dezvoltat profesional, am cunoscut oameni din toate categoriile sociale și am primit aprecieri pentru fiecare efort depus. În 2015, am ales întreruperea activității pentru a mă alătura unei echipe de campanie electorală pentru alegerile locale din vara lui 2016. Experiența a fost interesantă, însă dorul de tastele laptopului unde-mi scriam materialele de presă nu m-au lăsat să-mi doresc o carieră în administrație. Așa am ales “Ordinea.ro”!