Connect with us

Politica

Dan Barna anunță “întâlniri frecvente” cu PSD: “E un dialog care există”

Published

on

Vicepremierul Dan Barna a declarat luni seară la Digi24 că este nevoie de susţinerea tuturor partidelor pentru construcţia de autostrăzi în ţara noastră prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă. În acest context, liderul USR – PLUS a afirmat că sunt întâlniri „frecvente” cu PSD.

„Am văzut PSD aproape iresponsabil atacând acest program. (…) Nu e vorba de susţinerea PSD, este vorba de un mesaj aliniat al acestei ţări, prin toate vocile, eu îmi doresc să fie susţinerea întregului spectru politic şi asta e o necesitate pentru România. (…) Ar ajuta România dacă măcar pe componenta aceasta am avea un mesaj foarte clar – România trebuie să facă autostrăzi”, a adaugat vicepremierul USR PLUS conform jurnaliștilor de la stiripesurse.ro.

Întrebat dacă liderii coaliţiei vor avea întâlniri cu cei de la PSD pentru a cere susţinere pe această componentă a PNRR, Barna a spus:

„Ne întâlnim frecvent. Suntem colegi în Parlament, e un dialog care există. Bine, am văzut în seara asta un mesaj hilar, cu nu ştiu ce îşi imaginau ei că nu ştiu cine merge la ei pe scări. Cred că nu au înţeles spiritul sărbătorilor de Paşte şi încercau să transmită un mesaj, dar serios vorbind şi cu foarte multă responsabilitate, România trebuie să aibă un mesaj foarte sincron pe ceea ce înseamnă infrastructura rutieră pentru ca aceasta să se regăsească în forma finală şi mai ales suntem statul care cere cea mai mare alocare pe infrastructură rutieră. E clar că trebuie să avem o poziţie şi argumente foarte puternice. Argumentele de fond sunt clare – nu s-a reuşit construcţia autostrăzilor timp de 30 de ani, e o oportunitate acum pentru noi, e o prioritate de ţară asumată ca atare”.

Comisia Europeană solicită ca autostrăzile care urmează să fie construite să aibă o componentă de mediu, cu păduri şi să fie dotate de-a lungul lor şi cu fibră optică, a menţionat vicepremierul.

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Activitatea mea profesională nu este una complicată. Am descoperit frumusețea textului jurnalistic în 2002 în redacția cotidianului “Replica de Constanța”, unde am fost redactor timp de 5 ani și jumătate, după care am ales ca întrebările incomode pe departamentul Politică / Administrație să le adresez din redacția unui alt important cotidian constănțean. “Observator de Constanța” a fost pentru 8 ani locul unde m-am dezvoltat profesional, am cunoscut oameni din toate categoriile sociale și am primit aprecieri pentru fiecare efort depus. În 2015, am ales întreruperea activității pentru a mă alătura unei echipe de campanie electorală pentru alegerile locale din vara lui 2016. Experiența a fost interesantă, însă dorul de tastele laptopului unde-mi scriam materialele de presă nu m-au lăsat să-mi doresc o carieră în administrație. Așa am ales “Ordinea.ro”!