Connect with us

Politica

Dan Barna: “Suntem gata să intrăm la guvernare cu premier şi să facem lucrurile de care România are nevoie”

Publicat

la

Copreşedintele USR PLUS Dan Barna afirmă că partidul pe care îl reprezintă este pregătit să intre la guvernare asigurând premierul. În ceea ce priveşte posibilitatea ca PSD să nu voteze moţiunea de cenzură, Barna remarcă faptul că în politică sunt diferenţe între declaraţii şi ceea ce se întâmplă, uneori, la vot.

“Dacă e nevoie şi dacă preşedintele va considera această opţiune şi o va lua în calcul, suntem gata să intrăm la guvernare cu premier şi să facem lucrurile de care România are nevoie”, a declarat Dan Barna, miercuri seară, la B1 tv.

Întrebat dacă există posibilitatea ca PSD să nu voteze moţiunea prin care să dea jos guvernul condus de Florin Cîţu, Dan Barna a afirmat că “totdeauna este o diferenţă în ceea ce declari la televizor şi pe burtiere şi în conferinţe de presă şi impactul politic al votului”.

“Dacă ne uităm că timp de o lună şi jumătate PSD-ul l-a ţinut pe Florin Cîţu în braţe… A fost foarte plastică una din declaraţiile de zilele acestea în care se spunea că PSD-ul nu şi-a apărat niciun premier aşa cum îl apără pe Florin Cîţu. Aşa este. Într-adevăr, am văzut un PSD bloc în susţinerea lui Florin Cîţu, Marcel Ciolacu strâns unit cu Florin Cîţu. Vom vedea dacă declaraţiile din ultimele zile, că vor vota moţiunea, se transformă şi în realitate sau va apăra brusc o otită, un oreion şi o durere în gât şi moţiunea nu va trece, condiţie în care vom vedea un guvern minoritar susţinut de PSD, o variantă de USL 2”, a adăugat Dan Barna.

El a adăugat că USR PLUS va face “tot ce depinde de partid” pentru a implementa obiectivele din programul de guvernare susţinute de formaţiune, iar în caz contrar va rămâne în opoziţie. (sursa: news.ro)

Comments

comments

Politica

Iohannis vrea o prezență crescută a trupelor NATO în România: „Nu e cazul ca vreun cetățean să se teamă de ceea ce va urma“

Publicat

la data de

Scris de

Președintele Klaus Iohannis a declarat, astăzi, după ședința CSAT, că în cadrul ședinței au fost aprobate mai multe măsuri în contextul tensiunilor de la granița Ucrainei cu Rusia. Printre acestea se numără creșterea prezenței aliate pe teritoriul României, ca o măsură de siguranță și revizuirea în regim de urgență a proiectelor privind siguranța națională. Iohannis a spus că „nu e cazul ca vreun cetățean român să se teamă de ceea ce va urma“.

„Am examinat măsurile privind dezvoltarea capacității de răspuns la noile provocări de securitate. Am făcut o analaiză completă a situației din regiune, inclusiv din punct de vedere militar. România are 600 de kilometri de frontieră cu Ucraina si trebuie să fim pregătiți pentru orice. Actuala criză nu este doar despre Ucraina, este vorba despre securitatea spațiului euro-atlantic. Este nevoie de unitate și solidaritate în NATO. Avem un dialog permanent în cadrul OSCE și UE. Criza afectează securitatea și stabilitatea internaționale. Aceste demersuri ale Rusiei reliefiează folosirea forței împotriva Ucrainei, cu toate consecințele. Ne preocupă folosrea tacticilor hibride care complică capacitatea de reacție. Am analizat atacurile cibernetice, până la utilizarea energiei pentru a atinge ținte, sau până la folosirea propagandei. România a susținut și continuă să susțină abordarea actuală. Am fost activi implicați în negocieri. Dialogul diplomatic trebuie să aibă un rol primordial în detensionarea situației”, a spus Klaus Iohannis.

El a afirmat că România se pregătește și să primească refugiați.

“Am decis în CSAT să continăm măsurile de creștere a prezenței SUA CSAT va gestiona eventualele intrări de refugiați. Vor fi urgentate proiectele de lege referitoare la securitatea națională. Șeful Statului Major vine cu un plan pentru continuarea colaborării cu NATO. România, ca membru NATO, se bucură în prezent de toate garanțiile de securitate și nu e cazul ca vreun cetățean al României să se teamă. Îi asigur pe români că luăm toate măsurile ca populația să fie protejată”, a spus Iohannis.

Sursa: stiripesurse.ro

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Legea care prevedea ca în cazul infracțiunilor minore audierile să se realizeze online, respinsă de CCR

Publicat

la data de

Scris de

Judecătorii Curții Constituționale au respins, astăzi, legea inițiată de parlamentari ai PNL, care propunea ca în cazul infracțiunilor minore, audierile să se realizeze online. De asemenea, legea propunea ca un om care a comis o infracțiune, de exemplu, pe litoral și el locuiește în Cluj, să fie audiat online pentru a nu se mai deplasa la fiecare termen.

”A admis obiecția de neconstituționalitate formulată de Guvernul României și a constatat că este neconstituțională, în ansamblul său, Legea pentru completarea Ordonanței Guvernului nr.2/2001 privind regimul juridic al contravențiilor.”, arată judecătorii CCR.

Sursa: stiripesurse.ro

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Firmele din HoReCa ar putea fi scutite de o parte din impozit. Mircea – Titus Dobre: „Măsura este incompletă“

Publicat

la data de

Scris de

Guvernul ar putea institui scutirea de la impozit, pentru o perioadă de 180 de zile, a contribuabililor care desfășoară activități în domeniul HoReCa, au declarat surse guvernamentale pentru stiripesurse.ro. Potrivit sursei citate, măsura este luată în calcul pentru că starea de alertă o să fie prelungită, iar restricțiile afectează desfășurarea activității companiilor care oferă servicii în hoteluri, baruri, restaurante.

Scutirea de impozit specific, analizată la Guvern, este gândită pentru persoanele juridice române care desfășoară activități corespunzătoare codurilor CAEN: 5510 – “Hoteluri și alte facilități de cazare similare”, 5520 – “Facilități de cazare pentru vacanțe și perioade de scurtă durată”, 5530 – “Parcuri pentru rulote, campinguri și tabere”, 5590 – “Alte servicii de cazare”, 5610 – “Restaurante”, 5621 – “Activități de alimentație (catering) pentru evenimente”, 5629 – “Alte servicii de alimentație n.c.a.”, 5630 – “Baruri și alte activități de servire a băuturilor”.

Propunerea a fost comentată pentru Ordinea.ro de fostul ministru al Turismului, Mircea-Titus Dobre, actualul președinte al UGIR Constanța.

„Aceasta măsura ar fi trebuit completată prin scutirea impozitelor asupra bunurilor mobile, imobile, dar și pentru obligațiile de plată privind angajații.“, a spus fostul ministru al Turismului.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: