Conecteaza-te cu noi

Politica

Dăncilă îi plasează cartoful fierbinte lui Orban. A anunțat majorarea salariului minim

Published

on

Premierul Viorica Dăncilă a declarat, astăzi la începutul şedinţei de Guvern, că în cadrul acesteia va fi discutată creşterea salariului minim, începând de anul viitor, la 2.262 de lei, iar pentru cei cu studii superioare la 2.620 de lei pe lună.

„Dacă înainte de preluarea guvernării PSD, respectiv decembrie 2016, salariul minim brut era de 1.250 de lei, la încheierea mandatului, nivelul acestuia este substanțial mai mare. În ședința de astăzi discutăm în primă lectură creșterea salariului minim, începând de anul viitor, la 2.262 de lei, iar pentru angajații cu studii superioare și vechime de cel puțin un an în domeniul studiilor superioare, la 2.620 de lei lunar. Este o măsură cu puternic impact social, în condițiile în care în prezent sunt încadrați peste 1,4 milioane de angajați cu salariul minim. Asupra acestui proiect am avut consultări cu reprezentanții patronatelor și sindicatelor, în cadrul Consiliului Național Tripartit, și a fost supus analizei Consiliului Economic și Social. Ca prim-ministru, consider că este o măsură justă și corectă social. Am convingerea că există argumente și un context economic favorabil și nu văd niciun motiv pentru care viitorul Guvern nu ar aplica majorarea salariului minim începând cu anul viitor“, a declarat Dăncilă.

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Advertisement

Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com
Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions