Connect with us

Politica

Daniel Constantin: “Votul trebuia să fie secret; a decis un singur om din PSD și ALDE”

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Deputatul Daniel Constantin a susținut, miercuri, că votul la moțiunea de cenzură trebuie să fie secret și nu cu bilele la vedere, punctând că nu i-a fost propusă nicio funcție în guvern și nici nu este interesat de vreo funcție.

“A decis un singur om din PSD și ALDE. Din păcate abuzurile continuă. Votul trebuie să fie secret, nu contează o să depășim, o să depășească probabil Guvernul și pragul acesta. Eu vreau să vă spun un singur lucru: eu fac toate aceste lucruri din convingere, nimic altceva. Sunt convins că politica aceasta trebuie să înceteze — cum ne spune liderul de partid, trebuie să votăm ca oile! Asta cred că ține de domeniul trecutului. Tăriceanu și Dragnea, din păcate, încă vor să conducă, să controleze Parlamentul, Guvernul cu o astfel de politică”, a spus Constantin, citat de Agerpres.ro.

El a susținut că sunt mulți parlamentari care nu ar vota moțiunea de cenzură, adăugând însă că ”există o anumită teamă”.

“Sunt mulți care cu siguranță nu ar vota moțiunea de cenzură. Încă mai există o anumită teamă, dar eu pot să vă spun că în momentul de față — așa cum simt eu, cum îi văd pe colegi, cum îi văd pe prietenii pe care i-am avut, cu care am lucrat în PSD — cu siguranță când vor vedea că vor fi foarte multe voturi care vor lipsi, vor lipsi și ei de la vot sau vor vota cum trebuie”, a arătat Daniel Constantin.

El a precizat că nu va ocupa nicio funcție în guvern, chiar dacă moțiunea de cenzură nu va trece.

“Chiar dacă nu trece moțiunea de cenzură eu nu voi intra în niciun Guvern. Nu mă interesează nicio funcție. Nu mi s-a propus nicio funcție. Nu s-a discutat de nicio funcție. Nu s-a discutat despre nicio afacere. Eu am auzit altceva, din partea cealaltă: discuțiile pe care le-a spus domnul președinte Dragnea cred că au avut loc în partea cealaltă și tot în curs de noapte. O să dăm și amănunte la un moment dat, acestea sunt lucruri importante. Am dat o mână de ajutor cu toți colegii mei care sunt astăzi neafiliați și care, în mod abuziv, au fost dați afară din ALDE tocmai pentru că țin la principii”, a spus deputatul.

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Politica

Președintele vrea referendum pe Justiție

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat marţi că este ”aproape hotărât” să convoace referendum naţional pe 26 mai, odată cu alegerile europarlamentare.

“Lucrăm deja intens la asta, analizăm datele, variantele, partea legală. Eu sunt aproape hotărât să convoc referendum pentru data de 26 mai, când avem alegeri europarlamentare”, a spus şeful statului, la dezbaterea “Preşedinte sau cetăţean/om politic şi societate civilă”, organizată în cadrul Festivalului internaţional de film documentar şi drepturile omului de One World România.

Seful statului a precizat ca s-a vorbit mult de referendum și și-a propus sa facă o evaluare in acest sens.

“S-a vorbit mult despre referendum și am spus că lucrurile trebuie evaluate din multe puncte de vedere. Stiți că voința este una și putința este alta. Discuția a revenit și nu a revenit întâmplător. Am primit o lege care clarifica anumite aspecte tehnice, printre care pesediștii introduseseră un paragraf că odată cu europarlamentarele nu se poate organiza nimic altceva. Mi s-a părut suspect de aceea am contestat la CCR. Curtea mi-a dat dreptate. Am început să analizez cum ar fi dacă aș convoca un referendum fix pentru data alegerilor europarlamentare. La început am fost puțin entuziaști. Lucrăm la asta intens, analizăm datele, variantele. Eu sunt aproape hotărât să convoc referendum pentru 26 mai. Un referendum nu poate să producă o lege, dar poate să exprime atitudinea nației și asta vreau. Îmi doresc ca națiunea română să spună clar dacă mai poate să tolereze corupția și corupții sau trebuie să tragem o linie și să spunem stop”, a declarat Iohannis, conform Antena 3.

 

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

După protestul #sieu, premierul Dăncilă transmite: “Să vină toți cu idei constructive, nu doar cu blocaje”

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

Protestul #Șîeu pentru construcția de autostrăzi produce ecouri. Premierul Viorica Dăncilă a făcut un apel la unitate națională în jurul acestui obiectiv. A cerut idei constructive și a transmis românilor să renunțe la… blocaje.

“Lansez un apel către toți cei care își iubesc țara să ne mobilizăm cu toții în jurul acestui obiectiv de construcție a autostrăzilor. Trebuie să accelerăm acest proces și îi rog pe toți să vină cu idei constructive, nu doar cu blocaje. Încă ne confruntăm cu încercările unor cetățeni care doresc cu orice preț să blocheze construcția autostrăzilor și fac orice pentru a bloca construcția de autostrăzi. Doar la începutul lunii ianuarie autostrada Lugoj-Deva a fost blocată de contentații depuse de trei cetățeni, unul din Dublin, doi din România. Motivul a fost faptul că nu se oferă suficiente locuri pentru marile mamifere și pentru lilieci. Nu-mi vine să cred că este posibil așa ceva și nu înțeleg ce interese au acești oameni”, a declarat Viorica Dăncilă.

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Finanțistul Huțucă (PNL), despre efectele OUG 114: “Sunt îngrozitoare, abrogați anomalia”

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

Deputatul Bogdan Hușucă, președintele PNL Constanța, a vorbit, marți, în Paralment, despre efectele OUG 114 asupra mediului de afaceri, a economiei, dar și a oamenilor simplu. Huțucă susține că efectele sunt “îngrozitoare” și le cere guvernanților să-și asume răspunderea și să abroge “anomalia”. Declarația parlamentarului constanțean a fost susținută la prezentarea moțiunii simple îmdreptată împotriva ministrului Finanțelor, Eugen Teodorovici.

Iată mesajul pe care Bogdan Huțucă l-a postat și pe pagina sa de Facebook:

Am explicat pe cât de simplu am putut că unele decizii ale actualului ministru, precum OUG 114, afectează negativ mediul de afaceri, locurile de muncă, stabilitatea economiei și mai ales nivelul de trai pentru toți românii. Toți românii!
Efectele OUG 114 sunt îngrozitoare:

– Cursul de schimb valutar a ajuns la maximul istoric
– Tinerii au probleme în a accesa credite
– Au lovit în băncile și companiile cu capital românesc
– Statul se împrumută astăzi mai greu și la dobânzi mai mari
– Au lovit în producția românească de energie
– Au Crescut prețul la energie și gaze naturale pentru români
– Au crescut prețul la abonamentele de comunicații
– Vor să naționalizeze mascat pensiile private

Cine suportă costurile acestor legi proaste? Românii! 
În timpul ăsta, Teodorovici, Vâlcov și ceilalți pesediști ne râd în nas. 
Asumați-vă răspunderea! Abrogați anomalia!

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: