Connect with us

Actual

Daruri culturale pentru ”Casa Speranței”. O acțiune umanitară a tinerilor din ALDE Constanța

Elisabeta Buric

Publicat

la

Tineretul ALDE Constanța a organizat o acțiune umanitară la Centrul ”Casa Speranței”pentru copii și tineri infectați cu HIV. Acțiunea a avut loc pe 3 martie a.c., cu ocazia zilei mondiale a scriitorilor. 15 persoane internate la ”Casa Speranței” au primit daruri culturale, respectiv cărți de povești, manuale școlare și jocuri.
”Aceasta nu este prima acțiune umanitară desfășurată și, cu siguranță, nu va fi nici ultima. Scopul nostru este să creștem nivelul de conștientizare în ceea ce privește situația oamenilor aflați în nevoie, să îi ajutăm și să le îmbunătățim calitatea vieții atăt cât putem. Pentru a ne atinge aceste obiective, ne propunem să avem cât mai multe activități, marcând totodată și zilele importante ce nu ar trebui uitate. Acești oameni nu au nevoie de sprijin doar în preajma sărbătorilor, oamenii aceștia au speranțe, visează și se zbat în fiecare zi pentru o viață mai bună, iar noi vrem să fim lângă ei.” declară Ana Maria Rusescu președinta TLDE municipiul Constanța.
La acțiunea umanitară au participat tineri și seniori din cadrul organizației politice, președintele ALDE Constanța, Gabriel Daraban, și inițiatoarea proiectului, Amalia Nicoleta Vasiliu.

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Actual

(VIDEO) Salvamarii sunt deja pe plajele din Constanţa şi Mamaia

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Primăria municipiului Constanţa a achiziţionat echipamente de intervenție  pentru salvamarii de pe plajele din Constanța şi Mamaia.

Au fost cumpărate baloane de resuscitare, defibrilatoare, aspiratoare de secreții și rucsacuri de prim ajutor, pentru intervenția rapidă a salvatorilor.

De asemenea, pentru buna desfășurare a activității de salvamar pe plajă, au fost achiziționate 3 containere de prim ajutor care au fost instalate în puncte special amenajate. Toate cele 29 de foișoare au fost revopsite, iar punctele de intervenție de pe plajă au fost dotate cu mobilier, paturi de consultație și tărgi mobile.

Coordonatorul Serviciului de Salvamar Constanța – Mamaia, Gabi Culea, a precizat: “Primăria Constanța s-a  implicat pentru a veni în sprijinul Serviciului Salvamar cu tot ceea ce am avut nevoie. Avem 10 puncte de observare și 3 puncte de ajutor pe plajele din Constanța și pe plaja din Mamaia sunt 19 puncte de salvamari și 4 puncte de prim ajutor. La fiecare punct de observare avem 3 salvamari, fiecare bază este dotată cu ambarcațiuni cu motor și ski- jeturi de intervenție.”

În curând, punctele de prim ajutor vor avea în dotare și termoscanere și kituri de oxigen.

De la 1 iunie aproximativ 120 de salvamari și personal de prim ajutor lucrează la capacitate maximă și veghează plajele din Constanța și Mamaia în program 08:30 – 19:30.

 

 

 

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Judeţul Constanţa: Un bărbat a murit în urma exploziei unei butelii

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În cursul zilei de azi, pompierii constănţeni au fost solicitaţi să intervină pentru lichidarea unui incendiu izbucnit la o casă, în comuna Albești. La faţa locului au intervenit 2 autospeciale de stingere şi un echipaj SMURD B.

Din primele informații, se pare că a fost vorba despre explozia unei butelii. A ars complet o anexă de vară, aproximativ 60 mp. Incendiul a fost lichidat în limitele găsite, fără a se propaga în împrejurimi.

“Ajunși la faţa locului, colegii mei au găsit un bărbat, de aproximativ 70 de ani, inconștient, cu arsuri pe suprafața corpului. Din păcate, în urma protocolului de resuscitare bărbatul a fost declarat decedat.”, a precizat purtătorul de cuvânt al ISU Constanţa.

În sprijin a fost şi elicopterul SMURD.

Foto: Ilustrativ

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Ghişeele SPIT Constanţa sunt închise luni, 8 iunie

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Luni, 8 iunie 2020, activitatea Serviciului Public de Impozite şi Taxe Constanţa este suspendată.

Măsura respectă prevederile art. 139 alin. 1 din Legea nr. 53/2003 privind Codul Muncii, republicată, potrivit căruia data de 8 iunie este zi de sărbătoare legală în care nu se lucrează.

Programul cu publicul al agențiilor fiscale SPIT pentru depunerea declarațiilor fiscale la ghișeele de informații/achitarea impozitelor, taxelor locale, amenzilor va fi reluat marți, 9 iunie 2020, după cum urmează:

  • luni, marți, miercuri, vineri – 8.30-16.30;
  •   joi – 8.30-18.30.

Agenția fiscală nr. 1 – Centrul Comercial TOM, zona Carrefour

Agenția fiscală nr. 2 – Str. N. Grindeanu nr. 66

Agenția fiscală nr. 3 – Str. Sulmona nr. 22

Agenția fiscală nr. 4 – Str. Badea Cârțan nr. 3

Agenția fiscală nr. 5 – Bd. Alexandru Lăpușneanu nr. 116C (City Park Mall)

Agenția fiscală nr. 6 – Bd. Tomis nr. 112

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: