Connect with us

Politica

De azi, benzina și motorina s-au scumpit! Vezi cu cât au crescut carburanții

Published

on

Carburanții s-au scumpit în prima zi din 2023, după ce Guvernul a decis să nu se mai aplice compensarea de 50 de bani. Cu toate acestea, scumpirea carburanților a fost mai redusă. Benzina s-a scumpit cu 36 de bani pe litru. Conform Plinul.ro, cel mai ieftin litru de benzină standard costă în România 6,29 lei. De asemenea, prețul benzinei premium a crescut la 6,75 lei pe litru. Cea mai ieftină motorină din România se vindea astăzi cu 7,49 lei pe litru, cu 38 de bani mai mai mult decât în ziua precedentă. În schimb, prețul motorinei premium s-a apropiat din nou de 8 lei pe litru. (Sursa: adevarul.ro)

Amintimă că, premierul Nicolae Ciucă a anunțat, în 30 decembrie, că Guvernul nu va mai prelungi măsura de compensare cu 50 de bani a prețului la carburant.

„Dacă inițial măsura nu părea să fie una care să producă efecte, iată, la sfârșitul anului putem să constatăm că a fost o măsură bună, prețul la carburant ajungând la un nivel de dinainte ca măsura să fi fost decisă la nivelul Guvernului, și trebuie să anunțăm că începând cu 1 ianuarie ea nu va mai funcționa. În schimb, este doar o măsură, o decizie de suspendare, Guvernul fiind pregătit ca, în măsura în care prețurile vor avea o evoluție care să depășească puterea de cumpărare și de susținere la nivelul cetățenilor, să o aplicăm din nou.“, a spus Nicolae Ciucă la începutul ședinței de Guvern.

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta