Conecteaza-te cu noi
stelian ion

Politica

De ce este necesar DNA-ul pădurilor? Senatorul Negoi: „Mafia lemnului trebuie oprită“

Published

on

padurea comorova

Înființarea unui DNA al pădurilor, semnată de USR, este mai necesară ca oricând pentru lupta împotriva mafiei lemnului. Inițiativa a fost votată în Parlament în unanimitate, acum câțiva ani. Însă legea a picat la Curtea Constituțională, pe baza unei chichițe. Acum, formațiunea a redepus proiectul și a lansat o campanie de conștientizare care se va desfășura în 10 județe. Startul s-a dat la Constanța, unde avem numeroase probleme de mediu, inclusiv o pădure, pe litoral, la Mangalia, din care se taie progresiv, pentru interesele rechinilor imobiliari.

Senatorul de Constanța al USR, Remus Negoi, spune că mafia lemnului trebuie oprită, iar pădurile care dispar sub ochii noștri trebuie salvate. Pădurea Comorova din judeţul Constanţa este un exemplu elocvent al situației grave în are ne aflăm, afirmă Negoi, care punctează faptul că pădurea este în pericol de dispariție sub asediul dezvoltatorilor imobiliari.

„Am participat la Constanța la proiectul USR “Caravana DNA-ul Pădurilor”. Este absolut necesară înființarea unei structuri specializate de parchet care să se ocupe de anchetarea infracțiunilor de mediu, pentru că până acum structurile actuale de parchet nu au abordat frontal acest fenomen infracțional. Avem foarte multe probleme de mediu care ne afectează sănătatea şi este nevoie de o schimbare. Mafia lemnului trebuie oprită, iar pădurile care dispar sub ochii noștri trebuie salvate.

Pădurea Comorova din județul Constanța este un exemplu elocvent al situației grave în are ne aflăm. Pădurea este în pericol de dispariție sub asediul dezvoltatorilor imobiliari. Zone întregi din pădure au fost defrișate cu sprijinul autorităților locale  pentru dezvoltarea unor proiecte imobiliare. Hectare întregi au trecut din proprietatea publică în cea privată, iar copacii dispar pe zi ce trece.

Advertisement
palaz

Lucrurile nu mai pot continua așa. Este nevoie de o instituție care să lupte cu acest fenomen. Legea inițiată de colegii mei, Stelian Ion, Diana Buzoianu şi Silviu Dehelean, care prevede înființarea Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Mediu, trebuie să fie cât mai repede implementată.“, spune Remus Negoi.

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Advertisement

Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com
Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions