Connect with us

Administratie

De ce i-a retras Chițac atribuțiile viceprimarului Cocargeanu: „A votat împotriva contractării unui împrumut de 250 de milioane de lei“

Published

on

chitac cocargeanu

„Viceprimarul USR a votat în Consiliul Local Constanța împotriva proiectului prin care dorim să contractăm un împrumut pentru finanțarea cheltuielilor ce ni se cuvin.“, asta e explicația primarului Vergil Chițac de a-i retrage atribuțiile viceprimarului USR Florin Cocargeanu.

„Acest împrumut ne ajută să finalizăm un set de investiții în infrastructura din oraș, aflate în diferite stadii de implementare. Valoarea acestor proiecte este de aproximativ 2,1 miliarde de lei, din care 1,85 miliarde de lei reprezintă finanțare europeană, iar 250 milioane de lei sunt cheltuieli neeligibile, care, așa cum spuneam, sunt în sarcina noastră.

După votul și comportamentul domnului viceprimar, înțeleg că nu-și dorește să finalizăm aceste proiecte pentru care atât noi, cei din aparatul administrativ, cât și constănțenii ne-am zbătut foarte mult. Condamn această atitudine, cu atât mai mult cu cât anterior viceprimarul din partea USR, și-a declarat acceptul pentru contractarea de împrumuturi pentru dezvoltarea orașului.

Un număr de 6 proiecte de pe această listă vizează renovarea integrală a unor unități școlare, iar structura care se ocupă cu administrarea tuturor unităților de învățământ este chiar în subordinea viceprimarului USR. Or, din această perspectivă, atitudinea domniei sale este cel puțin suspectă.

Mai mult, nu pot fi indiferent față de discursul public ireverențios pe care viceprimarul USR îl are în ultimul timp la adresa mea. Este adevărat că ceea ce spune și ce face viceprimarul USR îl caracterizează în primul rând pe el și pe nimeni altcineva; însă administrația publică are nevoie, în afară de dăruire și competență, de etică și exemplu personal.

Deloc în ultimul rând, subliniez că pot trece peste anumite declarații care mă au în vedere, dar nu concep ca, în numele unor jocuri politice și antipatii personale, să aibă de suferit tot orașul. Țin să reamintesc că proiectele pe care le derulăm la Primărie nu sunt ale unor persoane fizice, pe care le simpatizăm sau nu, ci sunt ale tuturor constănțenilor, a peste 300.000 de locuitori ai orașului nostru. Așadar, toată această scenetă lovește fix în punctul pe care domnul viceprimar ar trebui să-l apere cu cea mai mare convingere.

Pentru toate acestea, am decis să retrag viceprimarului USR atribuțiile de coordonare a structurilor din cadrul Primăriei Municipiului Constanța, așa cum au fost ele precizate în Decizia nr. 4352 din 26.07.2021.”, spune Vergil Chițac pe pagina Primărie.

Deputatul de Constanța al USR, Stelian Ion, declarat în conferință de presă că decizia primarului este abuzivă și total neavenită. La rândul său, viceprimarul Cocargeanu a spus că a aflat de pe Facebook că i-au fost retrase atribuțiile. Cât despre acuzația care i s-a adus, aceea că a votat în CLM Constanța împotriva contractării unui împrumut de 250 de milioane de lei, Cocargeanu a spus că el ar fi fost de acord dacă acești bani ar fi fost luați în condiții mai avantajoase pentru administrația locală. Cocargeanu a mai spus că primarul este supărat și pe faptul că viceprimarul USR îl critică pe Facebook.

„Primarul nu face altceva decât să aducă PSD la guvernarea locală.“, a spus Cocargeanu.

„Este foarte clar că Vergil Chițac face tot ceea ce poate pentru a readuce USL în prim plan. Vor să parafeze o înțelegere pe care o au de ceva timp. Multe proiecte nocive ale lui Chițac au fost votate de PSD, referitoare la unele PUZ-uri, unle combinații imobiliare servite liderilor PSD. E absolut inimaginabil și de netolerant ceea ce se întâmplă pentru că, iată, Constanța este trădată de fostul amiral Vergil Chițac într-un mod absolut lipsit de onoare. Nu poți spera de un astfel de om care a trădat rând pe rând, o dată echipa din PNL care era să îl facă în 2016 primar, le-a făcut plângeri penale, i-a vorbit de râu, apoi a primit o a doua încredere și apoi s-a dezis de fostul președinte al lor (Ludovic Orban, n.r.) care l-a ajutat să devină primar. Acum caută să corupă în stânga și în dreapta alți politicieni, să îi cumpere cu funcții pentru a ajunge la niște avantaje nemeritate din punct de vedere politic. Constănțenii au votat ceva în 2020, iar Chițac își bate joc și lasă Constanța la cheremul PSD și a combinațiilor sulfuroase.“, a spus Stelian Ion.

Fostul ministru al Justiției spune că Vergil Chițac calcă în picioare protocolul încheiat în 2020 de PNL și USR, rezultat în urma votului constănțenilor.

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta