Slide Societate

De ce nu participă Primăria Seimeni la Festivalul BoomFest. Fiul de 17 ani al unui consilier local, printre organizatori!

aug. 10, 2018 Mihaela Tîrpan

Luna august este pentru mulți români perioada concediilor, așa că nici evenimentele muzicale nu lipsesc. În zilele de 24 și 25 august, La Seimeni, pe malul Dunării se va desfășura Boomfest. Potrivit organizatorilor, participanții vor avea parte de muzică bună, grătare, camping pe 3 hectare, piscine, party cu spumă, plajă, “toate într-o zonă superbă de pădure sub un cer plin de stele”.

Organizatorii au purtat discuții cu reprezentanții administrației publice locale, scopul fiind solicitarea sprjinului în vederea organizării evenimentului muzical.

Mitică Șerban, primarul comunei Seimeni, a declarat pentru “Ordinea.ro” că administrația locală nu este implicată în organizare, evenimentul fiind unul privat. De ce? “Consilierii nu au fost de acord”, a declarat edilul pentru ziarul nostru.

Declarația primarului a creat valuri în rândul aleșilor locali.

Consilierul local Marian Iordache a ținut să transmită un drept la replică, un document prin care dorește să facă precizări cu privire decizia Consiliului Local de a nu vota un astfel de proiect.

Iată ce a transmis Marian Iordache, consilier local în cadrul Consiliului Local Seimeni:

“Inițial organizatorii au formulat o cerere scrisă către Consiliul Local Seimeni pentru închirierea unei suprafețe de teren necesară organizării festivalului, acest teren având ca destinație PĂȘUNE. Conform Legii pășunilor, legea 214/2011, acest teren NU SE POATE ÎNCHIRIA ÎN ALT SCOP DECÂT PENTRU PĂȘUNAT. În consecință, consider că afirmațiile făcute de primarul comunei Seimeni din care reiese că neimplicarea administrației locale s-a datorat refuzului consilierilor locali de a aproba închirierea, au fost făcute tendențios la adresa Consiliului Local Seimeni. Deci, nu consilierii locali nu au fost de acord cu organizarea festivalului, ci legile în vigoare nu ne permiteau.”

Important! Ceea ce e demn de remarcat și reținut privește echipa organizatorilor.

Consilierul local Iordache a declarat pentru “Ordinea.ro” că fiul său se numără printre organizatorii festivalului BoomFest. Nimic ciudat, însă Iordache precizează că fiul său are doar 17 ani. Întrebat dacă e voluntar în această activitate, părintele se bâlbâie câteva secunde și ne răspunde:

“Da, cred. Nu știu că eu nu m-am implicat. L-am lăsat pe el, vreau să văd dacă se descurcă… Vă dați seama că dacă era legal ceea ce au cerut organizatorii nu votam eu, dar aveam capacitatea de a-i convinge pe colegii mei să voteze un astfel de proiect, dar nu s-a pus problema.”

În aceste condiții, să înceapă petrecerea:

… Cât despre explicațiile legale privind organizarea, rămâne în sarcina autorităților competente să decidă.

Citiți și:

Eveniment muzical de amploare în comuna Seimeni. Primăria nu participă, nu au fost consilierii de acord!

 

Comments

comments