Connect with us

Actual

De ieri, secțiile Spitalului Mangalia și-au reluat activitatea în regim normal

Publicat

la

Spitalul Municipal Mangalia și-a redeschis secțiile, începând de miercuri, 16 martie, a.c., pentru tratarea tuturor pacienților non-COVID.

Conform normelor sanitare în vigoare, în instituția spitalicească sunt pregătite 5 paturi pentru pacienții cu forme ușoare și medii de COVID-19, care se pot adresa Centrului de Evaluare Covid, aflat în Pavilionul C al spitalului. Dacă vor exista bolnavi cu forme grave, aceștia vor fi tratați la spitalele din Constanța și Medgidia.

”Începând de ieri, ne-am reluat activitatea pe toate secțiile din spital și vorbim de ortopedie, cardiologie, medicină internă, nefrologie, etc. pentru a trata pacienții cronici, dar și pe cei care vin în unitatea noastră medicală pentru prima dată, fie că sunt din Mangalia sau din localitățile învecinate. Protocolul sanitar în ceea ce privește prevenția Covid-19 se menține în continuare și acordăm atenție tuturor cazurilor care ajung la noi în spital”, a declarat managerul unității sanitare din Mangalia, Alina Dan.

Reprezentantul spitalului a mai explicat că se va relua corespondența cu ministerul de resort, în vederea extinderii activității Compartimentului de Hematologie-Oncologie.

”Pe perioada pandemiei, având în vedere că patologia oncologică are un număr mare de cazuri, în zona de sud a județului, activitatea medicală a funcționat normal. Cabinetele au fost mutate în Pavilionul A, iar pacienții au beneficiat de consultații și tratamente de specialitate. În continuare, facem demersuri pentru a obține 15 paturi în plus pentru miile de pacienți oncologici din localitate și împrejurimi”, a mai precizat directorul spitalului, Alina Dan.

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

(FOTO) Un autotren încărcat cu îngrășăminte bio s-a răsturnat pe Autostrada Soarelui

Publicat

la data de

Scris de

Pompierii militari au fost solicitați să intervină pe Autostrada A2 București – Constanța la un accident în urma căruia un autotren s-a răsturnat.

În această după-amiază, în jurul orei 14.30, pompierii militari din cadrul Secției Lehliu Gară au fost solicitați să intervină pe Autostrada Soarelui, calea 2, km 45, la un accident rutier, în urma căruia un autotren, încărcat cu 23 de tone de rocă fosfatică granulată (îngrășământ bio), s-a răsturnat în afara părții carosabile.

În urma accidentului nu s-au înregistrat victime sau poluări ale mediului.

”La sosirea pompierilor militari la fața locului s-au identificat scurgeri ușoare de combustibil din rezervorul autovehiculului, însă pericolul a fost înlăturat urgent.

Salvatorii au asigurat măsuri de protecție pentru a înlătura orice pericol.

Circulația nu a fost întreruptă nici un moment pe respectivul tronson de drum.”, au precizat reprezentanții Biroului de presă al ISU Călărași.

Foto: Facebook/ISU Călărași

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Minor din Constanța, arestat pentru furt calificat

Publicat

la data de

Scris de

Un minor din Constanța a fost arestat pentru furt calificat.

Urmare a cercetărilor în două dosare penale privind săvârșirea infracțiunii de furt calificat, polițiști din cadrul Secției 3 Poliție au identificat 2 minori, de 13, respectiv 16 de ani, bănuiți de comiterea faptei.

Astfel, în noaptea de 14/15 august a.c., cei doi au sustras o bicicletă, prin forțarea sistemului de asigurare al suportului de bicicletă, montat pe plafonul unui autoturism.

Totodată, la data de 15 august a.c., bărbații au sustras un telefon mobil, dintr-un rucsac lăsat nesupravegheat pe plajă.

Bunurile sustrase au fost recuperate în totalitate și restituite persoanelor vătămate.

La aceeași dată, minorul de 16 ani a fost reținut pentru 24 de ore, fiind introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă, ulterior fiind prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța, în vederea sesizării instanței de judecată.

Ieri, a fost admisă propunerea de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Foto: Ilustrativ

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Incendiu într-un apartament din Medgidia. O femeie a fost evacuată de vecini

Publicat

la data de

Scris de

În cursul zilei de azi, 16 august, în jurul orei 13.20, s-a declanșat un incendiu într-un apartament din Medgidia, situat pe strada Independenței, nr. 69, etajul IV.

Potrivit ISU Constanța, la fața locului intervin 3 autospeciale de stingere, un SMURD B, un echipaj de Descarcerare de la Medgidia.

O persoană – femeie – a fost evacuată de vecini. Intervenția este în dinamică.

Se pare că incendiul s-a manifestat la tabloul electric.

Știre în curs de actualizare.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: